Cirese de mai-iunie 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 5
abibrinza spune:
Ramona, l-am lasat de la 8 la 4.Primele 2 zile a fost bine dar azi nu a putut dormi si de maine o sa-l iau la pranz.Astept sa se linisteasca copiii pe acolo ca sa se poata dormi bine.El este stresat daca nu doarme 2-3 ore.Sper sa fie mai bine.Ideea e ca eu insist sa se obisnuiasca anul acesta cu somnul acolo caci eu am ore dupa-amiaza la scoala si la anul in septembrie ma intorc la scoala.
Steluta, nastere usoara!
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
CamiM spune:
salut!!
Arabela imi pare rau ca s-a contramandat plecarea..dar daca tot are viza cine stie..![]()
Tinem pumnii la gradi, sper sa mearga din ce in ce mai bine
Noi suntem ok, ca la nebuni dar e amuzant. Sabina e tare cumintica si asta e bine ca Sofia face traznai cat pentru amandoua..![]()
Neda multa sanatate lui Mihaita. Bune retetele,le bag si eu la cap ca nu se stie.![]()
Andruska bine ati revenit din concediu si multa sanatate. 
Ramona off dragul de Kailan.. multa sanatate si voua. sper ca deja a trecut viroza.
Steluta 

nastere usoara si bebe sanatos. suntem pe faza cu galeria. Ai luat carucior? Felicitari Andradei!!
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
neda spune:
Cami-da sunt bune retetele.L-am tratat cu ridiche neagra , miere si propolis.
Daca lui Mihai i-a placut pina acu la gradi de acum avem probleme cu el.Nu inteleg exact ce se intimpla cu el.Cred ca se simte frustrat ca nu intelege limba, sau nu poate sa comunice.Acasa vorbeste intruna de ne zapaceste.Cred ca la gradi nu poate comunica si e nervos.Azi l-am luat plingind.Educatoarele au zis ca a fost cea mai grea zi a lui. Ei au un program si reguli bine stabilite. Daca in prima saptamina i-au lasat pe copii sa faca fiecare ce vrea pina s-au acomodatt, acu toti trebuies ca coopereze si sa asculte de educatoare.Deci programul lor se imparte in citit , jucat , mancat , "proiecte ' artistice. ..Deci toti fac acelasi lucru in acelasi timp.Cred ca asta nu ii convine la Mihai.El face ce vrea si numai cind vrea.Daca educatoarea citeste cari, atunci toti trebuie sa stea cuminti si sa asculte...
Cred ca asta il supara pe el.
revin
Amonar spune:
Arabela,
poate ca este destul de lunga durata cat sta la gradinita, si trebuie sa se obisnuiasca binisor cu programul. Noi stam cel mult 4 ore si nici pe alea nu le facem pline, cam 3,5 ore pe zi. Si cand il aduc acasa e rupt, mananca si doarme tun vreo 2 ore. Totusi sunt micuti inca....
Sper sa mearga bine in viitor.
Neda,
noua ne-au explicat educatoarele aici ca la varsta asta inca e prea micut sa fie obligat sa asculte si sa fie supus unui program strict. Ele fac programul obisnuit iar daca el participa, bine daca nu, iarasi bine. El se poate juca cu altceva sau poate face altceva. Eu cred ca e si mai bine pt un copil pt ca nu prinde "ura" pe anumite activitati doar pt ca sunt obligatorii. Educatoarele mi-au spus ca de abia pe la 3 ani incep cu "obligatile". Ai facut ceaiul? A trecut tusa?
Cami, bine ca Sabina e mai linistita
Ce te-ai face cu doua taurase?![]()
Viroza a trecut repede, de obicei il tine vreo 3 sau 4 zile. Se vindeca repede vad si ma bucura faptul ca nu-mi face febra si infectii....Sa bat in lemn.![]()
neda spune:
Arabela- am facut si ceai dar nu i-a placut.De fapt el nu bea nici sucuri caci nu ii plac.Ii place doar apa.Acu nu mai tuseste.Ceaiul l-am folosit doar pt mine.Tratamentul e bun.
Mihai merge doar 3 ore pe zi.E la program redus.Deci nu sta prea mult acolo.Il duc doar ca sa se socializeze si sa invete limba engleza.Asa de tare ma invinovatesc acum ca nu am vorbit deloc cu el in engleza.Incerc sa o fac acum dar de multe ori uit si trec din nou pe romana
.Stie citeva cuvinte de baza ,dar nu am vorbit cu el niciodata in propozitii.
Ma gindesc in acelasi timp sa ii schimb gradinita.Mi-e in acelasi timp groaza.Iarasi sa schimb mediul...ofof.
Neda
mikiion spune:
Am zis ca nu mai am timp sa scriu pe aici, plus alte varii motive...Care se pare ca au mai disparut in peisaj. Dar cand va aud de gradinita mi se face «mila» de voi. Ca Stan patitu' adica. Ca eu anul trecut ma confruntam cu aceleasi probleme.
Ce vroiam sa va spun, si asta de la o mamica cu «experienta», ai carui copil nici dupa aproape un an de incercari nu pot spune ca e perfect perect adaptat. ( ca paranteza, azi l-am dus eu, nu tati, si l-am lasat cu ochii in lacrimi, pt. ca am facut prostia sa o intreb ceva pe educatoare).
Primul sfat: «plasati- lasati » copilul cat mai repede, nu mai stati pe acolo sa va vada. Eventual daca aveti vreun geam uitati-va discret prin geam.
Apoi, procesul de adaptare e de minimum 3 saptamani in care copilul trece prin mai multe etape. La inceput e bucuros ca are cu cine sa se joace, apoi realizeaza ca el chiar e separat de voi si s-ar putea sa plnaga si sa nu mai vrea, si treptat realizeza ca , chiar daca voi plecati, va si intoarceti apoi. Si asta il linisteste, chiar daca va mai plange la plecarea voastra.
Oricum depinde mult si de varsta cand se incepe integrarea si de durata.
Si ce am mai citit intr-o carte, ca copil trece printr-un , sa zicem, soc afectiv, la fiecare trecere dint-un mediu in altul. Cel de langa parinti, cel de langa educatoare. Si la fiecare schimbare poate sa planga. Adica sa planga cand incepe gradinita dimineata, sa planga cand il luati si sa nu vrea sa plece de acolo. Iar e vorba de varste mici, pana in 2- ani, sau atunci cand inca copilul nu comunica verbal. Spun asta pt. ca eu am citit toate informatiile cand Marc nu avea inca 18 luni, si nu mai stiu daca citeam in carti specifice varstei lui de atunci sau nu.
Si alt sfat, poate chiar are o problema de sanatate. Marc si acum devine mai dificil cand e putin bolnav. Sau cand nu doarme bine noaptea. Noi cu tot programul nostru incarcat, cand nu doarme bine noaptea nu-l mai ducem. Pt. ca altfel iar il luam cu vreo julitura pe undeva. Cand e obosit e moale si cade din picioare.
Eu la una din gradinite, unde nu l-am putut integra sunt sigura ca s-a speriat de un copil mai mare si ii era frica de el. Si nu vroia sa stea. Si acum cand un copil tipa sau plange tare, el nu vrea sa intre in gradinita. Si eu am o gradinita mare cu multi copii. Sun 16 la el in grupa, 13 baieti.....Si al meu e printre cei mai obraznici de pe acolo. Ca sa ma si «laud». Cele doua educatoare ale lui sunt efectiv epuizate la sf. zilei.
Neda in plus despre engleza, insista si in 3-4 luni o sa fii socata cate o sa stie copilul. Mai ales ca ai un copil care vorbeste bine, deci are aptitudini .Lasa-l mult si la tele sau radio in engleza . Am vazut aici niste cazuri de copii care in 3 luni stiau franceza la nivelul normal pt. varsta lor, in timp ce parintii se chinuiau un an. Au un creieras copiii la varsat asta. 
Camiam vazut pozele dar nu am mai apucat sa-ti scriu. Creste , creste mezina. Inca putin si o ia la plimbare. Am vazut ca a incercat deja exerseur-ul( jumper in engl?). Si apropo, sa nu te prind ca o tunzi pe Sofia, e asa frumoasa asa.
Eu inca regret cu Marc.
Mai revin, cand o sa mai ma timp. Daca o sa mai simt nevoia sa dau vreun sfat. Nu stiu cand o sa mai fie asta.
Ups, am uitat despre reguli. La mine educatoarea facwe ceva activitati. Insa daca un copil nu vrea sa stea nu il forteaza. Sau cel putin pana acum nu a fost cazul. Al meu mergea ca bezmeticul prin clasa pana la vreo 2 ani. Nu statea sa o asculte. Acum am vazut ca s-a mai maturizat. Sta cand i se prezinta vreo carte, a stat si la biblioteca vreo 20 minute ( suficient pt. varsta lui) la coltul de lectura pt. copii , cand o animatoare le-a prezentat o poveste dintr-o carte cu poze.
Concluzie: la 2 ani si 3-4 luni, pretentiile sunt exagerate. E treaba educatoarei sa inceapa procesul de atragere a copiilor spre activitatile ei, sa le faca suficient de interesante. Si copii vor intra treptat in ritm. Ca nu sunt robotei sa le dai ordine.Si sa asculte. Mai tarziu , poate.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
andruskandu spune:
Salut, Livada!
Noi suntem bine, Andrei si-a revenit, e in verva, asa ca l-am dus la cresa. De fapt l-a dus taty, ca eu am fost la munca si de-abia am venit. Si bineinteles tusti la calc pe DC!
Ieri imi spunea taty ca n-au fost probleme, n-a plans, sper sa-l gasesc bine cand ma duc sa-l iau dupamiaza...
Neda, Ramona, multa sanatate la copiluti!
Virgi? Nimic, noutati? Luana e bine?
Steluta, in continuare suntem be baricade
!
Doroti, pai ne suparam...
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
Amonar spune:
Multumesc Andreeia! deci si Andrei merge la gradinita. Bine ca si-a revenit!
Kailan deja e vindecat, nu-i mai curge nasul si l-am tinut acasa doar o zi pt ca si-a revenit f. repede. Sa vedem cand vine viroza urmatoare....
Apropo, eu cred ca sucul de portocale si mere pe care il fac in fiecare dimineata plus Echinaceea in fiecare zi ajuta la refacerea lui rapida.
Mikiion,
ma bucur ca MARC s-a adaptat bine la gradi. Deci acolo au aceeasi politica ca aici, pana la o anumita varsta copilul se lasa in pace. E bine.
Neda, nu-ti fa probleme cu limba. Ducandul la gradinita sigur va invata limba. Eu pe Kailan din aceleasi considerente l-am dus la gradinita. Noi nu vorbim acasa limba Germana deloc dar asta ne prinde bine pt ca nu sant tentata s-o dau pe germana. La el la gradinita este o fata de parinti Turci. Nici ea nu a vorbit o iota in Germana iar acum vorbeste la fel de bine ca si copiii nemti. Eu cu Kailan vorbesc numai Romaneste si mi-e frica ca la un moment dat cand va fi mai mare o va da tot mai mult pe germana iar Romana va ramane in urma. De aceea incerc cat mai multa Romana acum.
Nu-ti fa probleme copiii inteleg foarte multe si comunicare se poate face si fara limba/vorbe.
doroti_5 spune:
Buna livaduta.
Buna Andreea.
Nu prea o am cu timpul, iar cind am cev liber, ba nu imi merge netul, ba apare cineva, sau ceva si tot asa.
Nici nu stiu ce sa va zic cu acomodarea, noi nu am avut probleme, si la asta mica ii place tare la gradinita, e fericita ca merge acolo, si daca nu merge macar o zi seara imi roade urechile "merg la gradinita, asa?" si a doua zi se scoala cu noaptea in cap sa nu ramina acasa. Deja o prins firul, cind face prostioare vine si isi cere scuze si ne pupa, si gata. Eu o educ, taicasu o alinta, sa nu mai zic de bunei.
Cam asta de la noi, totul monoton.
Va pup.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)
BOTEZ
foto Natalita-Elena 1, 2, 3, 4, 5, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216787816/" target="_blank"> 6, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216565845/" target="_blank"> 7, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157601403631242/" target="_blank"> 8, www.flickr.com/photos/7297231@N05/1113189888/in/set-72157601434403497/" target="_blank"> 9, www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157602687181824/?photo_deleted=1740457215" target="_blank"> 10
www.flickr.com/photos/7297231@N05/sets/72157600216690237/" target="_blank"> AM 1 AN
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
neda spune:
Multumesc pt suport
Azi a fost mai bine la gradi.A plins un pic cind l-am lasat.Dupa un timp am sunat sa vad ce face.Si mi-a zis ca e bine.Participa la activitati etc..Cind ne-am dus dupa el , l-am vazut prin geamul usii Era asa de incintat de ceea ce faceau.Dar si a tisnit spre usa cu un zimbet larg cind m-a vazut.Erau in cerc , educatoarea in mijloc si roteau o minge in timp ce cintau un citecel despre mingea care se roteste...
Am intrebat-o pe educatoare daca intradevar au un program foarte strict acolo.Mi-a spus ca deobicei fac eforturi sa ii tina pe toti concentrati asupra unui lucru, dar daca vad ca sunt unii care nu vor nici cum sa participe, cedeaza si ii lasa sa faca ce vor.Mi-a dat de inteles ca nu ii obliga sa faca ceva, dar incearca "hard" sa ii tina pe toti concentrati asupra aceleasi activitati.
neda