Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE - (36)
Raspunsuri - Pagina 7
lucialu spune:
Forvy sa intelg ca ai facut totusi laparo?Ce laparo cu dren in burta si tinuta atata amar de zile in spital?sau s-a transformat in clasica pe parcurs?Poate infectia...Imi pare rau ca nu inteleg tot...si in final nu conteaza sa stiu eu tot.

ofofofofofofof!!!
Forvy nu esti singura si o sa ai BB-lul tau!Trebuie sa crezi si sa te ridici!
De dureri sa stii ca le cunosc tare bine.Inclusiv "placerea" ...puii mei ca o sa devenim frigide!mama ma-sii de treaba!Si ma doare si mai tare dupa...stau ca impaiata de frica durerilor
Si cu frigul de la picioare...am si eu 2 zile cand n-am dormit cu sosete si parca mai tare tipa ovarele astea nenorocite.Dorm vara cu sosete in picioare si de mor de cald in rest.
Forvy pune seara cand te culci o sticluta mica de apa calda pe burtica sa se mai duca durerea,ca se dilata vasele si se mareste circulatia.Mie imi face bine si deseara imi pun sigur.Poti sa faci si baie fierbinte.Poate ar fi fost bun totusi si Cervugidul...ca are si antibiotice si e local...
Eu nu am avut multe puncte active de endo la a doua laparo,dar durerile nu aleg dupa stadiu.Am avut si eu un ovar lipit dar cu aderenta de endometrioza...Despre dureri sa stii ca e relativa chestia din pacate.Depinde de cum este fiecare si daca s-au cronicizat sau nu...Citeste daca ai chef si capitolele anterioare,daca nu le-ai citit.Te familiarizezi cu noi,ce am facut noi,cine a reusit...cum scriem noi aici pe forum...ce stim pana acum,ce am incercat...Eu din ceea ce ti-am dat ca exemplu de calmante as lua nospa fiole,nurofen forte tablete si supozitoare diclofenac sau keptonal.Poti sa le combini la o adica...dar mie din casa astea nu mi-ar lipsi.Sper ca stii daca ai alergii la ceva...Dar astea ni se recomanda de obicei...nesteroidiene.Eu apelez cu zgarcenie,nu des,nu fac abuz...dar cand nu mai pot le iau.Si sper ca stii sigur ca acum nu esti insarcinata.Pentru ca atunci nu mai iei nimic si mergi la dr.Nu vreau sa-ti fac rau.Stiu ca se da amestec litic la gravide in spital sa nu piarda sarcina(pt contractii) cu asemenea calmante...dar injectabil,dar mai bine e sa nu faci decat ceea ce spune un dr in cazul unei sarcini.Stiu ca ai sangerat si asa mai departe,dar anticonceptionalele cand sunt intrerupte maresc sansele de a ramane gravi oarecum.
Nu te mai gandi la ce ai patit ca iti faci inima rea...nici nu te mai intreb.Lasa sa vezi ce spune dl dr T ori altul.Si neaparat cand veti vorbi sa ii spui tot ce ai patit.Cum te doare,treaba cu operatia si ce scrie pe foaie,ca vrei BB-ic si nu ai primit sperante de la medici,cum te-a lasat cu ochii in soare,de Aco si cum ai reactionat,de infectie...Nr de tel il gasesti la Pacientele optimiste ale dr T pe prima pagina ai toate datele de contact sau pe situl dansului scrie la contact.Ca inteleg ca vrei sa schimbi o vorba.Vezi ca nu stiu cum reusesti sa-l prinzi.In principiu ar fii bine sa-l suni dimineata pe la 10.Si daca esti curajoasa si nu reusesti dimineata sa vb,incearca si pe seara.
Si sa fii sanatoasa iubita!Cred ca esti a mai mica dintre noi
Si asta este bine pentru tine![]()
Si e bine si pt babutele forumului
ca sa nu se mai vaite ca au ovule batrane...
ca doar endometrioza e de vina si-i dam noi de cap.
Fetele veniti cu idei cum sa faca sa nu se impiedice de atatea probleme ca sa dea de dansul...
Magdi
multumesc pt manuta!
Haideti fetele!Unde sunteti?V-ati mutat toate de aici?
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
roxana07 spune:
Lucia
, ca de obicei, fata saritoare si sufletista.
Si celelalte fete, chiar daca nu sunt foarte active, sunt convinsa ca sunt alaturi.
foryv, in primul rand, nici sa nu te gandesti ca nu poti avea copii, e o mare prostie...sunt, dupa cate vad, o gramada de doctori care arunca cu vorbele, in nestiinta de cauza.
In al doilea rand, incearca sa te linistesti, stiu ca este greu, ca esti la inceput, toate am trecut prin asta. Iti spun cu certitudine ca timpul le mai amelioreaza (ma refer la starile emotionale). Eu, spre exemplu, am reactionat in cel mai urat mod, am ajuns si la urgenta cu atacuri de panica, etc. Acum privesc in urma si consider ca am fost slaba, nu trebuia sa ma consum atat. In schimb, cu cat esti mai linistita si mai relaxata, cu atat organismul lucreaza mai bine pentru tine. La fel de valabila este si vice-versa.
In al treilea rand, Dr. T e foarte dragut si, daca poate vorbi pe moment, cu siguranta va sta de vorba cu tine si va stii ce sfat sa-ti dea (te cheama la Buc sau te mai lasa o perioada sa incerci natural).
Nu te consuma prea mult, nu e ....asa negru.
Acum am si o intrebare. In octombrie o sa am a doua laparo si mi s-a cerut sa fac in prealabil niste teste de sange pentru bacterii multirezistente. Voi ati facut asa ceva?
aris26 spune:
foryv - am intrat sa te incurajez sa iei legatura cu un alt medic. nu pot sa il recomand decat pe dr. Tutunaru. mie mi-a rezolvat problema si o sa avem un copil in primavara
ce povestesti tu partial are logica cum ar fi durerile de dupa operatie, si eu primul lucru pe care l-am spus cand m-am trezit din anestezie a fost "ma doare!"..cateva zile dupa operatie esti o epava, mi se parea un adevarat coshmar sa ma ridic din pat, ca sa nu mai zic ca imi era fica sa urinez...dar in doua saptamani m-am simtzit mai bine ca oricand.
crd ca cea mai buna idee e sa suni la numarul de programari, sa iti faci o programare si sa vi pana in bucuresti sa discuti fata in fata cu dr.T. O sa te asculte, o sa-ti faca o ecografie si probabil o sa stabiliti impreuna ce faceti in continuare...probabil o noua laparoscopie sau o monitorizare a ovulatiei. sunt convinsa ca nu o sa-ti fie ushor sa bati drumul pana in bucuresti, dar sunt convinsa ca o sa ti sa para floare la ureche totul atunci cand o sa afli ca esti insarcinata.
-ici tuturor fetelor...va citesc aproape zilnic si va ashtept cu veshti bune.
bafta tuturor!
12+
http://community.webshots.com/album/565528924vcaGAV?vhost=community
mitzura26 spune:
salut tuturor fetelor!
stiu ca nu prea m-ati vazut prin zona dar am fost prezenta din umbra.
dragele mele eu mai am de facut ultima injectie cu zoladex sapt viitoare ,dar intre timp eu m-am apucat si de trat apicol..de fapt asa cam ce m-am gandit eu.am doar o problema CU TINCTURA DE PROPOLIS care cica trebuie dizolvata in apa dar cand incerc sa fac asta imi precipita propolisul.voi ati luat careva chestia asta?
eu m-am gandit sa ma pregatesc in ultima luna de injectie si cu imunitatea ca poate poate imi iese bb ul in concediul ce va veni curand....
. daca stiti ceva despre chestia asta va rog sa dati un semn..
va pusic pe toate....
"Acum raman acestea trei:credinta,nadejdea si dragostea,dar cea mai importanta este dragostea." ap. Pavel
foryv spune:
Buna seara,fetele.Mersi mult de sfaturi Lucia ,ti-am zis ca o sa merg sa cumpar tot ce mi-ai spus,si mi-a facut bine,am luat Ketonal,ca nurofen nu avea si oricum la mine nu prea isi face efectul,si am facut un ceai de galbenele,coada soricelului,musetel si sozi de cirese,restul am pus la macerat ca in prospecat,maine fac un ceai din toate,si sa sti ca durerea m-a lasat.Am luat si mastodynonul si magneziu cu calciu luam deja de o luna dar mai iau ca nu strica. Ma mai linistesc si eu cand stiu ca am cu cine ma sfatui si ma poate ingriji ,kiar si asa de departe.Si sa stiti ca si eu am trecuit prin perioade destul de negre referitoare la stres si nervi cand stiam ca nu imi gaseste nimeni nimic si pe mine ma durea burta de muream.Nu mai puteam sa ma uit la tv sa vd bebei sau femei insarcinate,plangeam intruna,si acum imi vine sa plang,dar poate ca o sa rasara soarele si pe strada mea.Si nu o sa mai fiu trista si nici invidioasa.Multumesc inca o data,eu citesc in continuare tot ce gasesc,si sa sti ca nici eu nu ma indop cu pastile,dar cand vd ca crap si nu mai pot ,iau una.Am citit undeva,ca atunci cand te pregateste de conceperea unui copil,trebuie sa te comporti tot timpul ca si cum ai fi deja insarcinata,ma refer atat la efort cat si la ceea ce bagi in tine,am considert-o o fraza intelepta ,si am incercat sa o respect. Va pupic.Noapte buna!
mada23 spune:
Acum reusesc si eu sa citesc aici, Lucialu...
scuze ca te-am lasat singurica, munca asta bat-o vina 
Forty...
e cumplit prin ce ai trecut, dar acum regretele nu-si au rostul, sa vedem ce facem mai departe, cum te ajutam.
Sfaturile dragei Lucialu
sunt demne de luat in seamna, au in spate o experienta bogata, dureroasa ce-i drept
, dar cu putin ajutor de la noi, mai mult de la Doamne-Doamne mergem inainte si cu siguranta va veni si ziua cand ne vom tine in brate minunile mult dorite.
Sa nu-ti lipseasca vitaminele, B-uri in special,Mg si Ca,acid folic, cu roluri foarte importante pentru noi. Incearca pe cat posibil sa reduci mancarurile nesanatoase cu multe E-uri, axeaza-te mult pe legume si fructe, evita alimentele cu continut ridicat de estrogeni.
Nu stirica sa vorbesti cu Tutu 0723999939 chiar si la telefon, sa-i povestesti istoricul tau si vezi ce-ti propune. Eu vin din galati si merita, de multe ori am vorbit si l-am gasit in jur de 13-13.30, trebuie sa insisti mult cu telefonul.
Cum zicea si Lucialu citeste toate capitolele sunt multe lucruri foarte utile si cu mult ajutor.
In speranta ca ti-am fost de ajutor, asteptam intrebari daca mai ai nelamuriri.
Mitzura...e cam discutabil tratamentul apicol, cica ar avea continut mare de estrogeni, si asta nu ne trebuie noua, estrogeni=endometrioza, dar acum fiecare incearca ce vrea. Cand am mai luat tinctura de propolis o luam pe o bucatica de paine, ori pe cateva granule de zahar.Tinem pumnii sa ai rezultate bune 
Roxana...din pacate nu pot sa te ajut cu un raspuns, poate stiu fetele 
milioane de pupici pentru toate endo-frumoasele active si ascunse 
Doamne ajuta tuturor!
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"In inima ta exista un loc special pe care numai Dumnezeu il poate umple.Deci, daca simti in sufletul tau un gol, invita-L sa intre "
lucialu spune:
Roxana

tu ne intrebi pe noi SF-uri...suntem la Romanica

voi sunteti de undeva din Univers
Nu ni s-a dat asa ceva,mie sigur nu si din cate stiu nu am vazut alte fete sa zica de treaba asta pana la tine.Stiu doar ca o fata demult pe la inceputurile subiectului a facut in USA parca ceva investigatii imunologice(WOW! pt noi
)si au gasit ceva aiurea,dar fara relevanta de cauzalitate pt endo.Probabil ca vor ei sa se asigure cum reactioneaza corpul tau la niste eventuale atacuri...operatia e un pic mai hacana si sigur vei primi antibiotice dupa... sau sa vada de nu le ai?Nu stiu,imi pare tare rau...
Aris

tutunica graviduta vesela si optimista!Multumesc pt promptitudine!
Madule

iti multumesc si tie pt manuta.
Bun sfat!![]()
Forvy
uite ca te-au mai lamurit si fetele cum sa faci cu dat tel la dl dr.
Si nu te socotim naiva...crezi ca eu am stiut de endometrioza pana cand am primit diagnosticul?Ma grijeam de anexita
ca asta mi-o spus ca am
si de chisturi...ultimile le mai fac si acum,de aceea ti-am spus sa iei Mastodynon.
Si Forvy ai spus ca ai uter retrovers si vrei BB si ai dureri.Va trebui sa schimbati pozitia
ceva in genul asta
pentru BB am citit pe aici ca asta e buna cand fetele au uter retrovers...si s-ar putea sa te ajute si cu durerile din timpul iubarelii.
Stiu ca mai sunt fete cu asezarea retroversa a uterului pe aici.Si parca avem si BB-ici de la ele![]()
Mitzura
,Mada a exprimat cam parerea multora dintre noi.Fara produse apicole,nici macar miere
Asa stim noi...
Chiar asa mai dragelor:mierea scrie pe endo resolved ca nu e buna,dar scrie la regimul alimentar de ea...negru pe alb ca are estrogen eu nu am vazut...stiti voi mai exact?Poate se refereau de fapt ca este dulce si poate legatura cu prostglandinele provocatoare de dureri...Estrogen mult cu siguranta ar trebui sa aiba laptisorul de matca...ca e singura care face love in viata albinaceasca...iar propolisul...ce rol are de fapt in viata lor?Hraneste larvele sau?Zic si eu...ca nu prea e lamuritoare treaba asta si atunci sa o luam pe firul logic...Voi ce spuneti?
O zi buna fetele!
KISSES
www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...
mitzura26 spune:
salut fetele! merci de raspunsuri..pai eu m-am hoatarat pt asta cand am citit de trat lui andritoiu.care cica a tratat endo numai cu apicole.si ceaiuri de plante.asa ca am incercat si eu ca m-am gandit eu ca rau nu imi face.an citit mai multe despre prod apicole si cam toate sunt indicate in infertilitate atat pt el cat si pt ea.asa ca am inceput sa iau miere cu polen si propolis si apilarnil si alte cele. si m-am gandit sa iau si extractul din mugur de zmeur care cica e reglator hormonal la noi .
sper sa fie bine intr-un final...
va pusic pe toate si sa auzim de bine...
ancaoradea spune:
luialu Am fost sifilida recunosc, cei aproape 3 ani de incercari si stres si-au spus cuvantul, deci undeva ai dreptate ca am prornit cu kg de pe minus, apoi bebelina nazdravana mi-a dat tare de furca primele 4 luni cand am mai slabit o tura, iar apoi intre luna 5 si 6 am pus dintr-o data 9 kg de am inceput sa disper ca nu ma tineau incheieturile. Asta asa, ca subiect de conversatie, ca toate astea nu au prea mare importanta, sanatoase sa fim cu toatele. Si zau, m-ai dat gata cu noua ta infatisare, parol ca nu mintesc
aerlilianAsteptam vestea buna saptamana viitoare!!
Ioanatugs I-am spus sotului semnificatia mongoleza, e f mandru ca a ales un nume simplu si international
foryv Imi pare sincer f rau ca a trebuit sa treci prin asa experiente, cand ne-ai spus de tratam cu anticonceptionale, noua nu prea ne-a mirosit a bine...Eu te sfatuiesc sa-ti faci repede o urocultura si un examen colpobacteriologic ( cultura din secretia vaginala), e posibil sa ai vre-o bacterie rezistenta la unele3 antibiotice care sa-ti dea disconfort si usturimi. E si f posibil sa fie doar de la endo, dar eu zic ca merita verificat. Nu dispera, esti tanara, esti la inceput de drum, stiu ca simti ca ai pierdut o gramada de timp, dar esti pe calea cea buna, ai un diagnostic acum si lucrurile nu pot merge decat inspre bine![]()
magdita Ma bucur ca ai un plan de atac
, deja stiu ce cadou o sa primesti de 
mada23 Sper ca si tu ne pregatesti o surpriza, nu vreau sa plec de la odisee fara tine![]()
33+ cu
Sara
http://community.webshots.com/user/ancaoradea
mada23 spune:
Ancutzule...
ce sa zic esti dragutza ca de obicei, cum o vrea DD, poate imi predai stafeta
in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz 

"In inima ta exista un loc special pe care numai Dumnezeu il poate umple.Deci, daca simti in sufletul tau un gol, invita-L sa intre "
voteaza, nu se stie cand ai nevoie www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">
si www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">