Cum va pedepsiti copii?
Raspunsuri - Pagina 25
principe spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui gazzella
vic, exista doua mari diferente dintre "noi" si "voi" cel al legitimarii pedepsei sau mai putin adica voi pedepsesti un copil cand acesta loveste un altul si implicit mesajul transmis copilului este "ai fost rau ca l-ai lovit, deci esti pedepsit"noi luam acelasi copil care a lovit un alt copil la spatiu de joaca comunicandu-i ca foarte probabil o fi avut motivele sale, o frustrare care dadea pe dinafara, comunicandu-i ca poate sa fie chiar frustrat, poate sa exprime frustrarea numai ca singurul lucru care i se cere e sa nu loveasca o alta persoana, un animal eu am incercat sa mai exprim nuantele acestea, dar ori nu s-au inteles ori s-au ignorat cu gratie probabil e mai usor sa traiesti pictindu-l si pe altul dupa chipul si asemanarea ta asa, nu e nici un rau cand parintele, om onest, muncitor , dar fara banii lui Berlusconi nu poate sa cumpere feciorului elicopterul, fecior care se da de pamant raul intervine cand copilului i se aplica "1,2,3" doar c-a indraznit sa ceara noi, astelalte, care ne dam mame perfecte, ii luam pe sus daca s-a strans tot neamul sa vada minunea cum indrazneste sa faca scandal ca n-a stiut mamica sa-i numere si-l ducem undeva, izolat unde-i spunem "fiule, poti chiar sa plangi, e durerea ta si mama cat poate ti-o respecta, iar cand ai nevoie de un umar pe care sa-ti lasi capusorul obosit sunt aici" mama pe cat poate ti-o respecta(durerea, frustrarea, plictisul, chiar si agresiunea care nu e orientata inspre persoane, animale) si asta-i diferenta dintre "noi" si "voi" aspiratia aceea de-a deveni mai uman, mai plin de intelegere si asta implica asumarea unor realitati, care uneori pot sa fie chiar neplacute, dar care sunt oricum acolo numarand iti speli constiinta, transferi copilului impotenta ta ca si parinte de-a deveni mai bun adoptand astfel de teorii educationale te pui comod, dai o legitimare impotentei tale ca si parinte unde lema de la care se pleaca e ca "copilul a gresit, deci logic si firesc e sa corectezi prin pedeapsa" si da, se intampla ca si printre "noi" sa ridicam tonul, sa trantim, sa luam agresiv de la spatiu de joaca un copil si cu toate acestea nu consider ca-i mai nociv decat aplicarea cu constanta a numararii, enumerarii pentru simplu fapt ca noi ulterior nu dam o legitimare gestului nostru, spre deosebire de "voi", care puneti copilul in permanenta in pozitia de "ai gresit, deci e pedepsit" http://www.naturalchild.org/guest/jesper_juul.html
ah, am un suspect ca imi veti spune ca numaratul e distractie, ca doar uite ce frumos imi rade al meu si atunci, eu zic ca daca unul din ai mei s-ar conforma astfel, mi-as declara falimentul ca si parinte asa cum mie mi-ar placea sa fiu in permanenta in momentul in care feciorasul asta nu ar mai fi capabil sa vada conditionarea din comportamentul meu inseamna ca am chiar falimentat deocamdata nu e asa, reuseste sa ma vada, sa-mi expuna, sa ma ajute sa-i devin mai buna Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni) |
Gazella,
uite "AI FOST RAU CA L-AI LOVIT ESTI PEDEPSIT" nu este ce-i transmit eu copilului meu.
Eu elogiez sau limitez,dupa caz,fapta nu copilul adica mesajul meu este urmatorul..."ce bine ca te-ai asezat frumos la masa" nu spun :"ce copil bun esti ca te-ai asezat la masa"...
Daca loveste un copil, mesajul meu este.."los amiguitos se querren no se pegan"(adica "prietenii se mangaie nu se lovesc")si el imediat mnagaie.
Deci este o mare diferenta intre masaje.
eu ii pun intodeauna exemplu care este conducta buna inaintea negarii celei neapropiate.
daca arunca manacrea pe jos ii spun: "manacrea se mananca nu se arunca nu ,nu nu"....in niciun caz nu zic ..."ce rau esti ca ai aruncat mancare pe jos"....
COPILUL MEU ESTE INTOTDEAUNA UN COPIL BUN SI CAND GRESESTE SI CAND NU.
ACEST SUBIECT SI MIE-MI LASA UN GUST AMAR ,ACEST "VOI" SI "NOI".
EU NU SUNT NICI "VOI" NICI "NOI"EU NU MA INCADREZ AICI.EU SUNT O MAMA CA SI TINE ,CA SI RUXIJ,CA SI VIC,CA SI DIANOCICA CARE-MI DAU SILINTA SA FAC CE ESTE MAI BINE PTRU COPILUL MEU....gresesc,nu sunt perfecta,perfectiunea nu exista ...
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ina1973 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vic Nu pedeapsa in sine il va afecta pe copil, ca a stat 2 minute in time out (cu usa inchisa nu sunt de acord) , ci atitudinea parintelui fata de copil si relativ la pedeapsa sunt cele care ii vor afecta dezvoltarea. Traumatic pentru copil e sa-si vada parintele rosu la fata tipand la copil, pocnindu-l sau zmucindu-l spre locul de tume-out, adica lipsa de auto-control a parintelui, chiar daca se intampla foarte rar. Asta ii sperie mai mult ca orice, ii afecteaza increderea in parinte si siguranta ca parintele e capabil sa-l apere, sa-l invete, sa-l ajute, sa-i puna limite si sa-l ajute sa-si gaseasca echilibrul interior. |
Inca o data , jos palaria, Vic.
Fetelor "fara pedepse", dar cu izbucniri de temperament, ar fi o idee buna sa luati aminte la ce zice Vic aici.
A fost o vreme cand nici eu nu eram de acord cu nici un fel de pedapsa, dar cum am un copil foarte temperamental, in cateva imprejurari mi-am iesit si eu din pepeni si m-am rastit la el si l-am imbracat cu de-a sila si l-am pus in scaunul masinii cu toate zbieretele de rigoare. M-am simtit ingrozitor de vinovata, si am rationat ca trebuie sa gasesc alta solutie. Am vorbit deschis cu doctorita pediatra, i-am descris situatia fara sa ma ascund, si ea mi-a explicat cam cum trebuie sa-mi schimb eu comportamentul sa fiu mai ferma de la bun inceput si mi-a recomandat time out-ul ca solutie (1,2,3 Magic), cu precizarea ca time out nu e o pedeapsa. De atunci, nu am mai tipat la copil, nici nu l-am mai fortat sa se imbrace si sa mearga la masina. Daca se incapataneaza sa nu se imbrace, ii trimit la time out, dupa care il intreb frumos, "acum esti gata sa te imbraci?" Eu sunt mai relaxata si copilul nu mai e supus la scene temperamentale ale lui mami.
principe spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina1973
Inca o data , jos palaria, Vic. Fetelor "fara pedepse", dar cu izbucniri de temperament, ar fi o idee buna sa luati aminte la ce zice Vic aici. A fost o vreme cand nici eu nu eram de acord cu nici un fel de pedapsa, dar cum am un copil foarte temperamental, in cateva imprejurari mi-am iesit si eu din pepeni si m-am rastit la el si l-am imbracat cu de-a sila si l-am pus in scaunul masinii cu toate zbieretele de rigoare. M-am simtit ingrozitor de vinovata, si am rationat ca trebuie sa gasesc alta solutie. Am vorbit deschis cu doctorita pediatra, i-am descris situatia fara sa ma ascund, si ea mi-a explicat cam cum trebuie sa-mi schimb eu comportamentul sa fiu mai ferma de la bun inceput si mi-a recomandat time out-ul ca solutie (1,2,3 Magic), cu precizarea ca time out nu e o pedeapsa. De atunci, nu am mai tipat la copil, nici nu l-am mai fortat sa se imbrace si sa mearga la masina. Daca se incapataneaza sa nu se imbrace, ii trimit la time out, dupa care il intreb frumos, "acum esti gata sa te imbraci?" Eu sunt mai relaxata si copilul nu mai e supus la scene temperamentale ale lui mami. |
Atunci cand apar probleme cu imbracatul dimineata,cand timpul nu ne permite sa-l irosim,poti sa faci un joc ..o competitie ca :"hai sa vedem daca putem sa ne imbracam in 5 minute(sau 10)" competitia v-a fi intre el si ceas si o sa-i faca mare placere sa castige ,sa se imbrace inainte sa treaca cele 5 -10 minute.
copiilor le plac rolurile de invingatori,le plac mai ales competiitiile in care ei pot sa castige.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i
ina1973 spune:
citat din mesajul lui principe Atunci cand apar probleme cu imbracatul dimineata,cand timpul nu ne permite sa-l irosim,poti sa faci un joc ..o competitie ca :"hai sa vedem daca putem sa ne imbracam in 5 minute(sau 10)" competitia v-a fi intre el si ceas si o sa-i faca mare placere sa castige ,sa se imbrace inainte sa treaca cele 5 -10 minute. copiilor le plac rolurile de invingatori,le plac mai ales competiitiile in care ei pot sa castige. |
Offff, ar fi usor daca ar merge cu pacaleala sau cu dusul cu vorba. Am incercat 1 milion de tricuri deja, sa ne jucam de-a mami il imbraca pe Lucas si Lucas o imbraca pe mami, ca sosetelele sunt triste fara picioruse, ca BuzzLightyear ne spune sa ne imbracam, am ajuns sa-i dau o acadea daca se imbraca, etc... Uneori a mers, alte ori a refuzat clar, iar in alte ocazii se preface ca nu ma aude si-si vede de joaca in continuare, iar daca incerc sa-l imbrac in timp ce se joaca, se pune pe urlete si chiar ca n-o mai scot la capat. Il trimit la el in camera cand incepe sa se incapataneze dincolo de limita rezonabilului.
Acum avem mari probleme ca la scoala lor e obligatorie uniforma, iar lui nu-i place de nici un fel. Nici mie de altfel, dar e mai greu sa-i schimb scoala decat sa-l obisnuiesc cu dracia de uniforma. Azi dimineata a preferat sa merga la el in camera decat sa se imbrace, pana la urma a venit singur sa-l imbrac, dar cam bosumflat.
Tare mi-ar place sa nu se mai incapataneze atata si sa asculte de vorba buna sau de pacaleli, dar asta e personalitatea lui, uneori ma uit la el si-mi zic ca dl. Goe era mic copil pe langa Lucas. de curand mi-a zis soacra-mea, ca asa era si tati cand era mic, din orice mic inconvenient se punea pe zbierete. Cred ca e ceva genetic.
dianocica spune:
citat din mesajul lui ina1973 Fetelor "fara pedepse", dar cu izbucniri de temperament, ar fi o idee buna sa luati aminte la ce zice Vic aici. |
Parent like there's no tomorrow!
iulia_b spune:
Sotul meu reuseste de multe ori acolo unde eu imi pierd rabdarea si am tendinta sa trec repede peste...Ii tot repetam lui fecior-miu ca n-are voie cu degetele in usa, ca le stiveste, el nu si nu ca vrea sa incerce ce se intampla, eu ii spun ca nu se poate si gata, sotul meu face un "deget" din plastilina, il prinde in usa si-l arata ca uite asa se striveste si degetul la fel ca plastilina Si a rezolvat cu asta.
Mai era curios ce se intampla daca pica de la etaj (noi stand la etajul5 o perioada). Sotul meu a luat un ou l-a aruncat pe jos si a spus ca uite asta se intampla...eu cu teoriile mele ca n-ai voie la geam, nici sa nu te gandesti la asta...El este mult mai calm si reuseste sa aplaneze multe din "conflicte".
monica70 spune:
citat din mesajul lui iulia_b Sotul meu reuseste de multe ori acolo unde eu imi pierd rabdarea si am tendinta sa trec repede peste...Ii tot repetam lui fecior-miu ca n-are voie cu degetele in usa, ca le stiveste, el nu si nu ca vrea sa incerce ce se intampla, eu ii spun ca nu se poate si gata, sotul meu face un "deget" din plastilina, il prinde in usa si-l arata ca uite asa se striveste si degetul la fel ca plastilina Si a rezolvat cu asta. Mai era curios ce se intampla daca pica de la etaj (noi stand la etajul5 o perioada). Sotul meu a luat un ou l-a aruncat pe jos si a spus ca uite asta se intampla...eu cu teoriile mele ca n-ai voie la geam, nici sa nu te gandesti la asta...El este mult mai calm si reuseste sa aplaneze multe din "conflicte". |
In sfarsit niste idei interesate in toata nebunia asta teoretica
Super sotul tau ,mie nu mi-au venit asa idei simple si convingatoare ! Si mi-e ciuda ca de obicei eu cam am idei de idei
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Morgano spune:
Continuarea :)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126805
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)