Cum va pedepsiti copii?
Raspunsuri - Pagina 18
gazzella spune:
doar sa semnalez o carte tocmai aparuta in lb romana
Manualul Parintelui Eficace - Thomas Gordon
cartea a aparut la editura Tritonic
dupa mine ar trebui sa fie nelipsita in biblioteca unui parinte care nu crede in pedepse, recompense
e demonstratia ca se pot creste copii sanatosi, integri si fara
Felix (3 ani si 9 luni) Bendis (1 an si 9 luni)
monica70 spune:
Urmaresc de multa vreme subiectul.Parerea mea e ca degeaba va tot contraziceti.Cine are un copil cuminte, timp infinit sa se ocupe de el si un temperament calm,nu va intelege niciodata pe cineva care are un copil atomic, care e ocupata pana peste cap si stresata toata ziua cu serviciul (serviciile),ca abia apuca sa il vada,in plus are un temperament coleric.Evident intre astea doua extreme sunt multe alte variante.
Eu fac parte din a doua categorie.M-am intors la serviciu cand fetita avea doar 3 luni si pe langa ala mai am un serviciu suplimentar acasa. Si Diana e un temperament voluntar si coleric (la fel si eu ).Inca din perioada colicilor urla in asa hal de am ajuns sa ne bata vecinul in tzeava din calorifer .Pe urma crize de crize.Nu plangea daca se lovea,decat la ceva grav,in schimb daca nu i se facea pe plac era jale.Si daca nu ii iesea ei ceva (de exemplu sa isi puna ciorapii sau sa faca un puzzle) zbiera "NU POOT!" si se chinuia pana ii iesea,sau daca nu, plangea de nervi! Dar tot nu se lasa ajutata. Pana pe la un an jumate-doi ani ne-am chinuit cu ea cu distrasul atentiei,care raar functiona si ala ,pentru ca o tinea pe-a ei pana iti venea sa te arunci tu pe geam .Dupa aia am reusit o vreme scurta sa o pun in stand by vreo cateva minute in dormitor si se calma cat de cat.Ba chiar pe la doi ani a stat la coltz un minut doua,ca i se parea distractiv - statea pe galeata de detergent.Dupa vreo luna nu mai aveam pe cine tine acolo,ca nu statea.Cam de la doi ani jumate incoa si-a luat-o insa in cap in asa hal ca nu te mai poti intelege cu ea.Daca ii spun ca nu e voie,vocifereaza cat o tine gura cu "BA II VOIE!!!!" si "DA IO VLEAAAAAU!!!" .Asta cand nu striga direct "NU ASCULT!" , "IO TE ALUNC LA GUNOI" plus alte expresii dragutze foc Nu mai zic ca are niste nervi,incat da in mine cu o forta de chiar nu pot sa o tin in brate in momentele alea,dar as vrea sa o tina oleaca super-mamicile alea cu imbratisatul in criza sa vada cum face.Nici vorba sa mai functioneze trimisul in alta camera,pentru ca nu sta,urla si fuge dupa mine,mi se agatza de picioare,mai si da in mine etc.Asadar a mai luat-o si la fund.Am incercat saptamana trecuta si cu confiscatul jucariilor,dar nu merge din simplul motiv ca nu mai are suficiente jucarii/carti/lucruri importante pentru ea comparativ cu cantitatea nazbatiilor pe care le face In plus dupa ce i-am returnat dupa o vreme unele jucarii,s-a prins ca le va primi si pe restul mai devreme sau mai tarziu si nici ca ii mai pasa .Cu privatul de desene animate nu merge,pentru ca nu o pasioneaza defel.Sa ii interzic mersul afara,chiar nu e cazul,afara e ceva mai cuminte ,in casa e dezastru,deci pedeapsa ar fi de fapt a mea.Am incercat si cu speriatul cu lupul,cu politia,cu sunatul la usa de catre vecinii suparati etc. dar nu-i prea fricoasa de felul ei,deci a mers un piculetz de tot cand era mai mica,s-a dus si vremea aia ... Am incercat evident si cu negocieri si recompense,dar merge doar uneori si pe moment.Ca sa manance ii dau ciocolata,dar are pretentia sa stea bucatica de cioco pe masa langa ea pana mananca mancarea - sa fie sigura ca o va primi.Mai mult mananca daca merg eu si ma pun sa mananc si nu ii ofer si ei,ba chiar ii zic ca nu trebuie sa manance si ea - atunci i se face pofta,culmea.Sigur ca are zile cand e extrem de cuminte si ascultatoare,dar si zile cand iti vine sa fugi in munti,nimic nu functioneaza.Si intelege absolut tot la aproape trei ani,dar o face dinadins,pentru testarea limitelor noastre presupun si privindu-ne in ochi,uneori razand cu pofta
N-aveti decat sa ma considerati denaturata formului,dar eu dupa ce i-am spus de 10 ori sa nu mai loveasca cu papucii in geamul usii de la hol si ea continua sa loveasca si imi mai rade in nas,eu i-am dat peste mana! Abia atunci s-a oprit.Daca incercam sa ii iau papucul,se zbatea si dadea cu picioarele in mine,ca ii cunosc stilul.Nu are un an sa nu inteleaga,dar nu vrea sa asculte!!! La fel daca i-am zis sa nu traga de cablurile de la PC,odata de doua ori ,de trei ori si ea continua ... sa merg sa o pup? Sau cand suntem in magazin ,in cabina de proba si desi ii explic frumos de n ori sa nu traga perdeaua si sa stea 3 minute cuminte,ea face fix contrariul si mai si tzipa si rade de zor,sa nu cumva sa rateze privelistea vreun client! Si as putea continua.Daca ii vorbesc frumos ,nu exist,daca strig la ea, se face ca ploua.O sa ziceti ca e zburdalnica,da este,dar si eu mai am o limita in ceea ce priveste rabdarea.Si ea trebuie sa invete ca mai exista si un "nu e voie" pe lume.Azi am fost la o onomastica la un loc de joaca si sus in varful toboganului pneumatic ea sarea de zor in picioare,degeaba i-am strigat sa nu mai sara acolo,ca nu a ascultat.Astfel ca s-a dat de-a dura in toate pozitiile mai sa isi rupa gatul,inclusiv a cazut pe partea cu scarile cu fundul in sus Si nu a plans decat ... in momentul cand am certat-o. Nu imi ziceti textul ala cu luatul acasa,nu o pot lua de oriunde acasa de fiecare data cand o apuca nabadaile,chiar nu am timp sa imi schimb programul dupa fitzele ei.Si acasa ce credeti ca face??? Se catzara peste tot in pozitii periculoase,se pune pe burta pe tabureti si aterizeaza in cap etc.
Chiar are nevoie de niste limite,teoria cu cumintenia o stie ea,dar cand e vorba de practica ... sa fie la altii!
Acum sa nu imi ziceti ca sunt de vina ca n-am practicat AP-ul ,dar ce sa fac,na' nu i-a placut niciodata sa stea in brate de exemplu,se zbatea sa o las pe jos ...
Vreau si eu de la cine mai are idei,ceva solutii practice - mi se pare ca am cam epuizat tot Da' nu ma luati cu teoriile alea pentru creat mame ideale, ca nu merg la oricine.Asa cum altele tin cure peste cure de slabire si tot plinutze sunt,eu bag in mine ca sparta si tot slaba raman.Nu suntem la fel nici pe alte planuri decat fizic,deci degeaba incercam sa ne convingem unele pe altele, ca fiecare tot pe-a ei o tine ...
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
chiccutza spune:
moni,si ai mei sunt tot ca si Diana ta.si sunt doi.nu fac fata cu nici un fel de pedeapsa.jucarii confiscate,nu desene animate si alte alea.NIMIC nu le sta in cale.eu ii mai pun la colt,desi cred ca ar prefera sa stea o zi intreaga la colt decat sa ma asculte 1 minut.
tre' sa ne resemnam.
eu mai folosesc metoda asta,ce-i drept de cateva zile:daca voi nu ma ascultati pe mine cand va rog ceva,nici eu nu va voi asculta cand o sa vreti ceva.
la inceput au luat-o la misto,dar sa vezi ce ma asculta acum,dupa ce nu le-am cumparat inghetata cand au vrut ei.
MAMA DE FEDE SI DANI
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui theo_2004
Bai, cea care nu crezi ca nici noi nu credem in explicatiile la 1 an, sa stii ca nu-s date degeaba: subconstientul le inregistreaza si de aceea ajunge la 3-4 ani sa se opreasca pe marginea strazii, sa nu-ti mai tasneasca din mana si multe altele. Pentru ca de atunci, de cand avea 1 an si jumatate, ii tot explici ca nu e voie pe strada ca vine masina si bla, bla, bla tot ce vrei tu, protejandu-l in timpul asta si poate frustrandu-l ca il tii strans de mana in apropierea strazilor cand are 2 ani. mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Cu toata bunavointa, am citit de 3 ori si n-am inteles care-i partea cu frustratul. Daca ii explici de la un an, la doi ani stie si atunci nu mai e frustrat. Daca la 2 ani il tii de mana, inseamna ca n-a inteles ce i-ai explicat tu de un an incoace si vrea sa fuga pe strada. Si pana la urma, nu stiu de ce mai vorbesti de varsta de 3-4 ani ca fiind perioada in care te asculta intrun final si explicatiile tale de 2-3 ani au dat roade...complet aiurea!
Edit: dupa logica ta, e mai bine sa le explicam direct pe la 3-4 ani, in loc sa tot vorbim in gol de la un an, ca tot frustrati vor fi.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
monica70 spune:
Io am totusi o solutie de rezerva De luni va merge in premiera la gradinita cu program prelungit.Sper sa nu isi dea alea demisia
CHICUTZA am incercat si cu faza ca nu mai primeste ciocolata sau bomboane,dar dupa ce cerseste juma' de ora "NUMA' O BOMBONICA" si nu primeste,se pune de cotrobaie prin sertare de numai ma trezesc ca apare victorioasa cu cate una bucata de dulce ratacita pe undeva (si eu sunt mare consumatoare de cioco ) Si ea nu sta la coltz,vezi de treaba Cu strainii e mai cuminte,deci s-ar putea ca la gradinita sa fie cuminte.Eu acolo eram cuminte (nu si acasa ).Si cu copiii e cuminte,chiar e lesinata sa fie intre copii.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
Ingrid S spune:
Monica, eu nu o bat. Nu pot, unde sa-i dau peste fund la 12 kg, o sufla vantul pe strada...daca fac bau la ea cade jos.
Nu stiu cum ar putea functiona la voi, la mine a mers excelent pedeapsa cu interzis tv-ul si ciocolata. Adevarul e ca nu-i nici asa de neascultatoare, am observat ca pe masura ce creste, se calmeaza tot mai mult. La fel se va intampla si la voi, putina rabdare sa aveti. Ce-as face eu? As ignora-o cand tipa, "mama si tata nu tipa, deci nici tu sa nu o faci ca nu pricep ce vrei"...daca loveste sau vrea sa distruga ceva o tii de mana si ii spui clar ca nu are voie, pana nu se linisteste nu-i dai drumul...si fara dulciuri o zi, doua...incearca un pic de cioco si doar alba sa-i mai dai, ca agita rau de tot. A mea nu mai mananca ciocolata cand vrea si cum vrea. Am remarcat ca e foarte nervoasa atunci.
Chiccutza, te inteleg, e tare greu, mai ales cu doi. Eu nu stiu ce as face...abia reusesc cu unul.
Gazella, multumim de recomandare, mai exista si cartea aia Supernanny, poate ai citit-o, poate nu, cica e buna. Mai sunt si emisiunile ei la tv. Si sunt cazuri, in care eu nu m-as descurca deloc, mi se ridica sangele la cap cand aud copilul rasfatat zbierand la maica-sa: "esti o proasta si o tampita!", astea fiind din alea "soft". Si cica, acei copii mai sunt si pedepsiti de Supernanny...ce barbarie...
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
monica70 spune:
INGRID de TV putin ii pasa,chiar nu o intereseaza nici daca ar disparea de tot.Ciocolata primeste destul de rar si cate o bucatica mica,acum de exemplu numim "ciocolata" Cavitul pe care il primeste zilnic pentru pofta de mancare .Mai primeste uneori cate o bomboana de la maica-mea de la magazin,dar nu din aia care contine cacao.Nu cred ca de la cioco e asa agitata,ca pana pe la un an nu a primit deloc asa ceva si tot brici era ... Asta ii e firea.Uiti ca si eu am abia 52 de kile cu ambalaj cu tot si zau ca abia o pot tine cand se dezlantuie!!!
In general sunt ingaduitoare,o las sa mai devasteze unele dulapuri cand are chef sa probeze haine,sa imi cotrobaie in biblioteca si sa scoata cartile afara,sa umble cu una alta ce stiu ca nu-i periculos,sa se joace cu apa la bideu,sa manance doar cand i se face foame,etc. Sunt unele chestii la care nu vreau sa cedez si daca eu ii spun "nu e voie sa faci asa ceva sau sa umbli cu asta",atunci vreau sa inteleaga si sa ma asculte,nu in secunda urmatoare sa inceapa sa tzipe! Si a mea tot 12 kile are,dar mi-a tras niste capete in gura de toata frumusetea E adevarat ca alea neintentionat,ci din cauza sariturilor ei in pat, in timp ce eram si eu acolo - ce-a contat ca i-am zis de n ori sa nu mai sara in timp ce-s langa ea?
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S [b] multumim de recomandare, mai exista si cartea aia Supernanny, poate ai citit-o, poate nu, cica e buna. Mai sunt si emisiunile ei la tv. Si sunt cazuri, in care eu nu m-as descurca deloc, mi se ridica sangele la cap cand aud copilul rasfatat zbierand la maica-sa: "esti o proasta si o tampita!", astea fiind din alea "soft". Si cica, acei copii mai sunt si pedepsiti de Supernanny...ce barbarie... Ingrid S si Diana http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo |
spune cumva supernanny din ce cauze au ajuns copiii aia rasfatati sa zbiere la parinti??? eu ma indoiesc ca o mama empatica la nevoile copilului ei si care incearca sa-l inteleaga ajunge sa fie tratata cu astfel de apelative. din punctul meu de vedere un astfel de comportament tradeaza doar faptul ca acel copil n-a fost niciodata ascultat, ca nimeni nu i-a vazut niciodata singuratatea si deznadejdea - si solutia la asta sa fie o pedeapsa???
MissParker spune:
patou,
Pe mine emisiunile cu Supernanny din Germania ma scot din sarite, eu le-as scoate dintii lui Supernanny si acelor mamici care dupa ce ani de zile au fost absente sufleteste si lipsite de empatie fata de copilul lor se trezesc ca-l scapa pe acesta de sub "control" si le trebuie prompt un disciplinator sef care sa le invete ce e de facut... Bleah!
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
theo_2004 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ingrid S
Cu toata bunavointa, am citit de 3 ori si n-am inteles care-i partea cu frustratul. Daca ii explici de la un an, la doi ani stie si atunci nu mai e frustrat. Daca la 2 ani il tii de mana, inseamna ca n-a inteles ce i-ai explicat tu de un an incoace si vrea sa fuga pe strada. Si pana la urma, nu stiu de ce mai vorbesti de varsta de 3-4 ani ca fiind perioada in care te asculta intrun final si explicatiile tale de 2-3 ani au dat roade...complet aiurea! Edit: dupa logica ta, e mai bine sa le explicam direct pe la 3-4 ani, in loc sa tot vorbim in gol de la un an, ca tot frustrati vor fi. Ingrid S si Diana http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo |
Mai citeste de cateva ori si poate vei intelege. Daca vrei sa intelegi. Daca nu ... e doar problema ta.
ps iar tonul superior pastreaza-l pt copilul/copii tai !
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"