Cum va pedepsiti copii?
Raspunsuri - Pagina 15
Sabina spune:
sau si mai concis, e mult mai greu sa te schimbi pe tine, sa te modelezi, decat sa faci instructie cu un copil....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Morgano spune:
Gazzella, m-ai inteles putin eronat. Scrisesem mai devreme, dar a cazut netul si am pierdut ditai mesajul. Pe scurt, nu sunt pro pedepse decat in cazuri majore (strict de siguranta fetelor). Asta cu recompensele merge la anumiti copii, uneori si la noi. Sunt fete mult-iubite, si sincer cred ca sunt mai mult decat intelegatoare si nerestrictiva cu ele. Evit orice le-ar putea frustra, si incerc sa le fie lor cat mai bine. Si sa se simta ocrotite si libere. Chiar nu te-am criticat si ironizat, daca parerile noastre converg doar pe alocuri, sau diverg total, asta nu ma face sa nu te apreciez enorm, mai ales ca am cvitit multe postari ale tale si la alte subiecte
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Edit dupa postul Sabinei: A face din copil un catel legat in lesa, sau instructie chiar nu cred ca se pune problema, daca ai cat de cat minte in cap.
Asta mi-a adus aminte ca am primit sapt. trecuta printre alte cadouri din Canada, o lesa efectiv care se prinde de mana copilului si se leaga de a ta, cu limita de elasticitate. Am facut urat, cum sa-mi leg copilul? Este imposibil sa nu poti coopera cu propriul copil incat sa nu-ti tasneasca din mana cand merge pe strada. Asa cumva am respins inclusiv hamul ala pt. cand invata sa umble, care sa zicem ca ar avea rolul de sustinere. Nu l-am folosit nici la Ana si nici Iris nu va avea aprte de el, umbla de manute, nu de ham.
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina eloise, au un egoism neconstietizat, brut, nepervertit... Sorana, mie imi suna a reflex conditionat nu te speli, iau farfuria. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Pai cam asta si este - reflex. Te speli pe dinti dimineata din reflex, nu pentru ca te gandesti la ce faci. Sau ma rog, eu fac asa ...
Reflexele astea se capata in timp. Asa cum reflexele pe care le ai la volan le capeti in timp.
Eu fac multe lucruri "din reflex" - cred ca toti facem - si asta si intentionez - sa-i intre in reflex chestia asta cu spalatul ....
Sorana si Monica (5 ani)
rrox3 spune:
Gazzella ti-am citit ultimul mesaj si mi-a inspirat un singur gand: mi-ar fi placut sa fii mama mea
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Qamar spune:
citat din mesajul lui rrox3 Gazzella ti-am citit ultimul mesaj si mi-a inspirat un singur gand: mi-ar fi placut sa fii mama mea Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
mie-mi spui
dar parca tot mai bine'i ca prietena
ina1973 spune:
citat din mesajul lui Ripley Asta mi-a adus aminte ca am primit sapt. trecuta printre alte cadouri din Canada, o lesa efectiv care se prinde de mana copilului si se leaga de a ta, cu limita de elasticitate. Am facut urat, cum sa-mi leg copilul? Este imposibil sa nu poti coopera cu propriul copil incat sa nu-ti tasneasca din mana cand merge pe strada. |
Cu multa tristete trebuie sa recunosc ca nu este imposibil sa nu poti coopera cu copilul la mersul pe strada. Al meu nu vrea sa mearga de mana sub nici o forma, nu vrea sa stea nici in carut, in schimb vrea sa fuga in coace si-n colo dupa veverite, sau sa topaie pe gurile de canal din mijlocul strazii. Dacai spun ca sa nu iasa in strada, pur si simplu ma ignora. Daca incerc sa-l iau de mana sa-l duc pe trotuar, se smulge si se opune din toate puterile. Pana acum l-am mai pacalit, l-am mai luat cu forta pe sus, dar in curand o sa avem si al doilea copil. Cum o sa ma impart in doua? Am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai serios la lesa de care zici tu. Mai bine sa aratam ridicol decat sa sfarseasca sub rotile unei masini.
Mai de mult am vazut o mamica intr-un magazin, cu 3 baietei care de care mai nazdravani si neascultatori, unul fugea in coace, altul in colo. Ea nu era in stare sa faca nici un fel de cumparaturi, asa ca i-a avertizat de vreo cateva ori, fara nici un rezultat, apoi a scos un soi de ghiozdanele cu cate o sforicica, le-a pus la fiecare in spate cate unul si nazdravanii s-au calmat imediat. La vremea respectiva nu aveam copii si am zis exact ca tine: ce enormitate! Acum ma vad in situatia ei si nu mi se mai pare chiar asa...
Pana nu ajungi sa te lovesti tu de anume probleme, nici nu-ti vine sa crezi ca altuia se poate intampla.
Crede-ma lesa asta a fost inventata cu un alt rost decat de a timora copii.
filofteia spune:
Ina1973 stai linistita...nu toti copii sunt la fel...au n-am avut al doilea copil, dar tot am folosit hamul cu succes.
Sa spunem ca n-am fost in stare sa colaborez cu copilul. Desi acum se opreste la marginea trotuarului si ma asteapta, dar la 2 ani era prea entuziasmat de alergat.
Nu vreau sa mai intru in polemica privind metodele mele de educatie.
sorana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina1973
Cu multa tristete trebuie sa recunosc ca nu este imposibil sa nu poti coopera cu copilul la mersul pe strada. Al meu nu vrea sa mearga de mana sub nici o forma, nu vrea sa stea nici in carut, in schimb vrea sa fuga in coace si-n colo dupa veverite, sau sa topaie pe gurile de canal din mijlocul strazii. Dacai spun ca sa nu iasa in strada, pur si simplu ma ignora. Daca incerc sa-l iau de mana sa-l duc pe trotuar, se smulge si se opune din toate puterile. Pana acum l-am mai pacalit, l-am mai luat cu forta pe sus, dar in curand o sa avem si al doilea copil. Cum o sa ma impart in doua? Am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai serios la lesa de care zici tu. Mai bine sa aratam ridicol decat sa sfarseasca sub rotile unei masini. Mai de mult am vazut o mamica intr-un magazin, cu 3 baietei care de care mai nazdravani si neascultatori, unul fugea in coace, altul in colo. Ea nu era in stare sa faca nici un fel de cumparaturi, asa ca i-a avertizat de vreo cateva ori, fara nici un rezultat, apoi a scos un soi de ghiozdanele cu cate o sforicica, le-a pus la fiecare in spate cate unul si nazdravanii s-au calmat imediat. La vremea respectiva nu aveam copii si am zis exact ca tine: ce enormitate! Acum ma vad in situatia ei si nu mi se mai pare chiar asa... Pana nu ajungi sa te lovesti tu de anume probleme, nici nu-ti vine sa crezi ca altuia se poate intampla. Crede-ma lesa asta a fost inventata cu un alt rost decat de a timora copii. |
A mea mi-a tasnit din mana aruncandu-se efectiv in strada ... avea 1 an si 10 luni. Am prins-o mai mult "din zbor", pe marginea trotuarului. Am tras o sperietura zdravana, mai ales ca venea o masina.
Mie nu mi-e foarte clar cum "cooperezi" cu un copil sub 3 ani, care nu are nici un fel de simt al pericolului ... Pentru mine la varsta respectiva era foarte important sa fie in siguranta, sa nu pateasca nimic - indiferent de metoda - in cazul asta rezultatul conteaza.
Si apropos de "cooperarea" pe care e imposibil sa n-o obtii ... Monica si-a fracturat clavicula la 2 ani cazand de pe scaun pe covor cu taica-su langa ea Omul a intins mana s-o prinda dar nu a apucat. Pur si simplu copilul s-a aruncat de pe scaun
Si o chestie haioasa apropos de "cooperare" - la 3 ani sun pic se pune fi-mea in genunchi pat (fix inainte de culcare) si da (voluntar) un cap in perete. Chiar n-am apucat s-o opresc. Dupa ce s-a potolit din plans si am pupat cucuiul proaspat am intrebat-o ce i-a venit - de ce s-a dat cu capul de perete? Raspunsul m-a lasat cu gura cascata "Am auzit la gradi ca atunci cand te lovesti la cap se invarte Pamantul cu tine si am vrut sa vad cum e sa se invarta pamantul cu mine" Acuma eu nu pricep ce fel de cooperare ar fi trebuit sa am eu cu fi-mea ca s-o pot opri de la astfel de experimente ....
Sorana si Monica (5 ani)