optam pentru grupa pregatitoare sau clasa I
Raspunsuri - Pagina 3
loryi1974 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_ema
scuze pentru incercarea nereusita anterior...draga simona, te sfatuiesc sa nu te grabesti sa trimiti copilul la scoala la 6 ani..este sfatul meu ca mama si ca invatatoare...si eu am avut aceasta dilema cand a sosit timpul ca baietii mei sa mearga la scoala...fiind nascuti in februarie aveau cam varsta copilului tau (vorbesc la plural pentru ca sunt gemeni)... ...este adevarat ca ei pot face fata cu succes efortului necesar si la 6 ani si jumatate, dar eu am ales sa-i las pana la 7 ani si jumatate si motivul alegerii a fost faptul ca observasem ca din 20 de copii veniti la scoala la varsta de 7 ani doar 3 intampinau greutati, iar dintre cei 13 de 6 ani si cateva luni, doar 3 se descurcau cu usurinta...deci...trege singura concluzia... baietii mei, de la 6 la 7 ani s-au maturizat foarte mult si cand a inceput clasa I m-am felicitat pentru alegerea facuta.. acum au 19 ani si anul acesta au intrat la facultate la sectia dorita, fara taxa (cu examen de admitere)...nu vreau sa ma laud dar trebuie sa stii ca primii 4 ani de scoala sunt foarte importanti in formarea copilului.. te sarut si iti urez succes! ![]() |
Uite ,de exemplu,acum 12 ani google-ul nu exista.Internetul era la inceputuri,societatea romaneasca mai avea de trecut printr-o mineriada,nu existau in RO atatea carti,reviste,jocuri pentru copii,grupa pregatitoare ,aici nu sunt sigura,fie nu exista ,fie era la inceputuri,copiii erau peste 30 in clasa etc etc.Cu asta vroiam sa spun ca sunt alte circumstante,copiii din generatia actuala au multe surse de informatii,sunt altfel pregatiti.
Daca vrei doar sa mai copilareasca un an,ce-o insemna asta oare?,probabil gresesti ca il dai la 7 ani jumate.Daca nu este pregatit inca,si asta numai educatoarea iti poate spune,atunci e bine sa mai amani.
Si,din cate stiu eu,grupa pregatitoare este obligatorie,nu cea mare,adica daca il vrei la 6 ani jumate la scoala trebuie sa il muti la grupa pregatitoare sau educatoarea actuala sa lucreze cu el dupa programa grupei pregatitoare.N-ar prea trebui sa existe comparatii intre un copil ce a urmat grupa pregatitoare si unul care nu a urmat-o pentru ca trebuie sa o cam urmeze cu totii.

scuze pentru incercarea nereusita anterior...