Incepe iar scoala :) 11 sfaturi pentru parinti

Incepe iar scoala :) 11 sfaturi pentru parinti | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Incepe iar scoala. Scolarii nostri vor iesi din nou cu ghiozdanelul in spate din casa. Unii, chiar pentru prima data. Pentru ei, emotii, bucurie, tristete... pentru noi, parintii - prilej de a ne re-organiza si de a ne re-aminti ca viata lor depinde de educatia acestor ani.

www.desprecopii.com/info.asp?id=1458" target="_blank">Iata 11 sfaturi pentru parintii de scolari.

succes scolarilor si salutari calde parintilor!
cu drag,

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Se stie ca o minte sanatoasa se gaseste numai intr-un corp sanatos! Mamici si tatici, prieteni ai forumului, colectivitatea e un mediu propice pentru raspandirea multor boli. Consultati medicul la primele semne ale celor mici, nu-i tratati dupa reclamele de pe tramvaie, din tabloide sau de la televizor!

Un tatic responsabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amie spune:

ai perfecta dreptae pity, ne ispitesc reclamele din reviste, TV si chiar pe strada si uneori chiar nu ne mai dam seama cum ne tratam si de cine ascultam!
trebuie sa mergem la doctor cand apare o problema si ce cred eu ca mai bine prevenim unele probleme decat sa le tratam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maditauk spune:

reclamele sunt nocive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

pity, de acord:"minte sanatoasa in corp sanatos". Dar ce ne facem ca nici 50% din elevi nu mai petrec timpul afara, ci la tv sau computer??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Promlema mea e frigul - cum sa-l imbrac sa nu moara de frig pana la scoala si de la scoala acasa si in acelasi timp sa nu moara de cald in clasa?
Mergem cu masina, dar pana se incalzeste dardaie ca un puiut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Eu am tot timpul cu mine o paturica si in fiecare dimineata si-o trage pe ea, inclusiv peste cap:) Ideea e sa nu uiti peste noapte paturica in masina ca atunci nu mai are nici un efect ... Eu tin paturica pe cuier, deasupra gecii ei si atunci nu avem cum sa o uitam si in plus i-am trasat sarcina de partid pruncei ca daca o uita e treba ei, ea ingheata, si de atunci sa o vezi cum racneste in fiecare dimineata: "Mama, blenchitu, eu sunt mica, nu ajung, dar iti aduc aminte!!!" :) Smechera prunca, deja s-a prins de diviziunea muncii, unii cu mapa, altii cu sapa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Si tati nostru tot asa a facut Dupa primele zile cu frig si bombaneli i-a venit ideea salvatoare. Tine noaptea patura pe caloriferul din hol si dimineata puii mai trageau un pui de somn pana la scoala si gradi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pity77 spune:

Privitul indelungat la TV sau "lucrul" la computer sunt aspecte daunatoare ale vremurilor "tehnice" pe care le traim. Si eu incerc sa-l tin departe de aceste tentatii pe cel mic, de fapt imi dau silinta ca aceste activitati sa nu ajunga obiceiuri... Ii servesc portii mici de TV, mai mult la cerere, avand grija ca joaca si activitatea fizica sa primeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Ma bag si eu in discutie desi nu am copilasi (inca).Sunt cadru didactic si stiu cat de greu este sa impui copiilor anumite reguli, reguli menite sa ii asigure un stil de viata sanatos .Parintii, dintr-o dragoste justificat de mare , uita de importanta regulilor in educatie si lasa tot procesul educativ in voia sortii.Nu zic ca este cazul celor de fata care , prin simplul fapt ca se afla aici pe forum pentru a se documenta pt puii lor , denota grija si atentie.Dragi parinti, nu mai "uitati" copiii la tv, nu le faceti din PC un obicei, nu ii "recompensati" cu o sesiune de mancat la fast-food.Faceti acasa propriul vostru fast-food.Faceti mancarica in mod atractiv si obisnuinta nu ii va mai lasa sa alunece pe panta "celor nocive".O gustarica cu legume facuta in forma de barcuta sau pirat , nu vor mai face copilul sa tanjeasca dupa happy meal cu jucaria aceea nefolositoare si mica.Inlocuiti PC -ul cu jocuri care ne-au leganat copilaria si noua.Am vazut de curand in hipermarket Piticot 3D, Nu te supara frate, Monopoly, etc.Va spun asta deoarece sufar in fiecare zi cand vad copii "neglijati" care alcatuiesc propozitii despre roboti, despre cum un hot a fost omorat cu o mitraliera mare, despre accidente de masina si despre cum va fi cand o sa fiu mare si sexy.Ma opresc aici si va felicit mai intai ca aveti copii!Eu visez la ei!La ai mei!Nu uitati ca aveti in mana un cocolosh gata de modelat.Va salut si va asigur de tot respectul meu!

Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!

Mergi la inceput