Prea mult antibiotic

Prea mult antibiotic | Autor: diana 20

Link direct la acest mesaj

Sint ingrijorata:fetita mea a facut infectie la dinti una dupa alta . A luat 14 zile de amoxicilina dupa care am facut pauza de 10 zile si am constat ca are alta masea umflata:acum ia de 8 zile un antibiotic special pentru infectiile denatre(Dalacin C) si maine mergem la dentist sa ii deschida canalul pentru ca inca are gingia umflata. Sint f speriata pt ca stiu ca e f periculos sa iei atitea antibiotice . Ea a avut probleme cu dintii de micutza desi mergem la dentist din 6 in 6 luni avem toate maselele plombate. As vrea sa stiu cit de periculos este sa iei asa de multe antibiotice pe o asa de scurta durata.Ea pina la 4 ani a luat cam o data pe an antibiotic insa acum nu se mai termina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

nu e chiar atit de periculos. ameteste flora aia "buna", poate sa faca vreo candidoza, dar clar e mai putin periculos decit un abces dentar netratat care poate sa dea in niste grozavii de-a dreptul.
amoxicilina nu are spectru atit de larg sa faca organismul praf, antibioticul asta nu stiu ce contine dar daca zici ca e special pentru dinti presupun ca nici asta n-are spectru asa larg incit sa faci alte alea.
infectiile la dinti chiar nu sunt o chestie pe care s-o iei lightly.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana 20 spune:

Astazi am fost la dentist si i s-a facut tratament de canal si i-au curatat gingia de puroi.Practic au spus ca au apasat-o pe gingie pina a iesit toata infectia de acolo.Mi s-a facut rau cind am auzit . Antibioticul il terminam azi si mi-au spus sa ii dau un antiinflamator pt 2 zile.Saptamina viitoare are o alta progrmare pentru maseua care a avut-o infectata acum o luna. Stiu ca infectiile dentare pot cauza multe lucruri urite si de aceea nu le lasam netratate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Fara sa fiu rautacioasa daca te ingrijoreaza antibioticele afla cauza problemelor dentare ale fetitei tale.Cariile nu apar fara motiv.

Mergi la inceput

Am intrebat medicii toti spun acelasi lucru:copilul a fost alaptat pina la 2 ani si laptele i-a provocat aparitia cariilor.Asta in combinatie cu o nutritie proasta:am avut si avem probleme f mari cu mincarea. LA noi o masa dureaza cite o ora iar fructele le maninca fortat. Dupa ce i-am reparat dintii anul trecut( a avut 12 carii) am crezut ca totul e Ok insa acum nu se mai temina problemele.BIneinteles ca si dentistul contribuie la asta, plombajele nu au fost facute corespunzator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

ce sa-ti spun, daca era laptele din altceva nu era tot lapte... adica toti copiii care beau lapte fac carii???
poate cu nutritia proasta, predispozitie genetica mai nashpa si dentist la fel, da, dar alaptatul???

am trait s-o aud si p-asta de la cineva din Canada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Zau ca asta cu alaptatul e cea mai ciudata chestie auzita. Si pe mine ma mustra constiinta ca am alaptat doar 6 luni.

Antibioticele distrug flora intestinala. Pentru a contracara asta, poti sa-i dai puiului tau ecoflorina sau un alt preparat ce regleaza flora. De asemenea aveti grija sa nu apara vre-o micoza. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

alaptarea si cariile au o legatura...

mama care alapteaza si are carii chiar si plombate e predispusa la agravari din acest punct de vedere.

dar copilul nu este afectat de alaptarea la san...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Copilul este afectat daca suge la sin de 2 ori pe ora(adica foarte frecvent).Copilul are nevoie de pauze intre mese pentru ca daca maninca continuu si suge continuu apar carii.Copilul trebuie invatat sa bea si apa si sa fie spalat pe dinti seara inainte de culcare apoi sa nu mai bea/manince nimic(decit apa).
E adevarat ca exista o predispozitie genetica dar asta poate predispune la 1-2-3 carii nu 12.
Iti doresc bafta cu copilul,dar cred ca trebuie sa iei oarece pozitie in fata ei pentru ca altfel i se vor distruge si dintii definitivi si ar fii pacat pentru ca si asa a suferit prea mult cu atitea carii.

Mergi la inceput

E adevarat ca si eu fac carii f des desi merg la control la fiecare 6 luni si am o igiena stricta + nu maninc prea multe duclciuri. Si mai e adevarat ca am cam sarit calul cu bomboanele ,asta pentru ca toti prietenii din cercul ei maninca multe bomboane.Nu pot mereu sa ii spun ei :tu nu ai voie.Fac asta dar uneori mai fac si exceptii.Culmea e ca ceilalti copii stau binisor cu dintii . In mod normal daca facem tratament cu flour si detartraj la fiecare 6 luni plus ca nu lasam nici o carie neplombata ar trebui ca dintii definitivi sa nu fie afectati. Cel putin asa spun medicii de aici.Si sper ca asa sa fie.MAi avem exemplu o fetita care a avut toti dintii de lapte cariati iar acum, dintii permanenti sint foarte sanatosi. Sper sa fie si la noi la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

cariile aparute sunt la dintii de lapte? ca nu cred ca mai alaptezi la 6 ani ca sa ii fi afectat pe cei definitivi!

nu stiu cat timp poate sa suga un copil de la 1 an in sus incat sa dea probleme dintilor, ca al meu nu are rabdare nici sa-l incalt

Mergi la inceput