Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 5
cristi_2003 spune:
dupa ce a zis ingrid am sunat la noi la HR si mi-au zis ca nu e necesar nici o zi de prenatal.
poate daca intreaba cineva la aia de la care cerem dupa indemnizatia - sa nu cumva sa aiba ei ceva reguli.
21+ cu Traian Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Carmen, am vazut si eu acum pozele din Grecia, foarte frumoase!
Ioanara, bun venit din concediu! Cum a fost, pe unde ai fost?
Alina, pacat ca nu ati ajuns pe aici, poate data viitoare... Parisul e superb! Sa traiasca fetita nasilor!
Ioana, felicitari pentru baietel!Chiar se face inca armata in Germania, obligatoriu? Poate peste 18-20 ani nu o sa mai fie asa.
Cami-Antonia, aici doctorii spun sa nu bei DELOC alcool. Cica si povestile cu berea mareste productia de lapte sunt doar povesti. Eu beau bere fara alcool, din cind in cand.
Andreea, de ce sa nu il mai duci pe Tudor din decembrie la gradi? Eu cred ca ii face bine, mai ales ca tu fiind acasa nu trebuie sa il duci zilnic, il duci si tu doua zile, sa aiba alta companie, sa fie cu mai multi copilasi. Eu voi fi acasa patru luni dar o duc pe Francesca in continuare doua zile pe saptamina la cresa. Ii place foarte mult, si e bine pentru ea o schimbare, alte reguli, copiii de la care invata multe si alte jocuri, alta decor decit acasa, in curte sau la locurile de joaca unde mergem impreuna.
Bineinteles ca tii cont de el, cum reactioneaza, etc...
Lavini, zilele acestea ma mai documentez si iti mai spun cite ceva.(sper sa nu uit).
Vero, frumoase pozele din Italia!
Se respecta ei italienii(si spaniolii de altfel) dar nici nu e grozav sa stai pina la 8-9-10 seara la servici, ca sa iti faci orele dupa asa o pauza de masa...
Selene, care-i baiul?
Edinutza, iarasi dormi?
Selene_Bunny spune:
Cu parerea copiilor:
Eu, desi nu am facut pedagogie, am predat limba engleza pentru clasele I si a II-a, la cererea parintilor, plus am dat meditatii acasa, pentru copii de la clasa a III-a, pana la elevi de liceu. Am fost foarte apropiata de pitici, ma simteam aiurea daca imi vorbeau cu "dvs.", de fapt, f. repede am renuntat la formalisme, eram la per-tu, ne-am inteles super, fara ca acest lucru, aceasta apropiere, sa duca la lipsa de respect... Imi sar in brate si acum, daca ma intalnesc cu ei pe strada, desi au crescut mult...
Ei, eu am mers mult pe intuitie in relatia cu ei, multi erau foarte destepti, puteai discuta cu ei ca de la om mare la om mare... Si am vazut cat e de important sa le ceri sa se implice, sa le respecti ideile, sugestiile... Si adultii au ce invata de la copii, nu numai invers... Si invatatoarele au spus, ca fac minuni cu ei... Drept ca tare dragi imi mai erau... Si-mi sunt...
Referitor la de ce sunt necajita... Probleme de familie... Pe iubi l-au trimis pe alt post si i-au scazut salariul cu 500 de RON... Soacra mi-a dat telefon si s-a pus pe plans, ca de ce vreau sa-i duc eu baiatul la Cluj, ca uite ce probleme sunt, ca cum se va integra el la Cluj, ca poate face o cadere nervoasa si claca, ca ce-mi trebuie mie sa ma duc sa nasc la Cluj, ca doar nasc atatea femei in Galati, ca doar si ea a fost internata si erau conditii de clinica occidentala, ca sa renuntam la apartamentul asta inchiriat si sa ne mutam la ei, ca sa-si caute iubi de lucru la Braila (acolo sunt socrii) daca nu se mai poate in Galati, ca vai, vai, vai... Si eu m-am enervat si i-am spus, "n-aveti decat sa vi-l tineti la Braila, atunci, sa-l vad eu daca sta singur, ca eu plec..."
Am avut dureri in week-end de nu m-am putut ridica din pat, lucrez cu fluctuatii si se simte, eu nu i-am luat fetei nimic inca, nici macar o sosetuta, ca nu am cu ce, suntem pe restul de salariu al lui iubi acum, trebuie sa platim imediat chiria...
Bunica mea, pe care m-a sfatuit matusa s-o sun si sa-i spun, nu s-a aratat deloc incantata, a zis ca, daca e cu iminenta de avort si trebuie sa plece, apoi sa se duca... Ca ce mi-a trebuit acum copil, mai trebuia sa stau un an sau doi, ca suntem saraci... Si ce mi-a trebuit om de pe aici si cu asa specializare, fara viitor...
Eu stiu ca nu e bine sa le pun toate la inima, dar parca se tin ele de mine... Am ajuns sa nu mai vreau sa raspund la niciun telefon, nici fix, nici mobil...
Cam asta e...
Na, acum sa facem cumva sa aducem iar soarele pe aici, ca "am plouat" cu mesajul asta...
PS. Facem 24 de saptamani joi, dar am schimbat de pe acum semnatura...
cu Daria Nandini de 6 luni+
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
Selene_Bunny spune:
Eu stiam, dupa informatiile citite pe "Legislative", ca putem sa nu avem deloc prenatal, dar musai cel putin 42 de zile postnatal, altfel, ciu-ciu CIC si 6 milioane...
cu Daria Nandini de 6 luni+
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz Ingrid zicea ceva ca e musai o zi, 2, 3 de prenatal... ea trebuie sa ne lamureasca cred. |
Cred ca era vorba doar de o interpretare alandala a celor ce trebuie sa aplice legea. Ca doar asa e pe la noi.
Ce vina are o mamica pe care o apuca nascutul la serviciu?
Multumesc fetelor de raspunsuri!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200521+
Delu Prichindelu'
BB2
Vacanta 2008
Bulgaria 2008
Tudor la 3 ani
Naty spune:
Selene ai mare dreptate. Eu cu Ioana vorbesc ca si cum ar fi om mare, o consult in orice o priveste si incerc sa ii respect opiniile si dorintele (bineinteles in masura in care nu o pun in pericol). Comunicam foarte bine si avem o relatie extraodinara.
In ce priveste gradinita daca voi vedea ca nu se acomodeaza cu nici un chip o sa o retrag si vom gasi alta solutie, nu vreau sa o traumatizez.
Sper insa ca se va obisnui caci, asa cum zicea si Andreea, inceputul e greau pentru toti.
Imi pare rau de problemele tale, sper sa gasiti o rezolvare. Te-ai hotarat deci sa te muti la Cluj?
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si 20+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
miereamara spune:
Bai scrisesem ditamai mesajul si l-am pierdut:(((
Va spneam ca m-a durat ieri capul ingrozitor si cred ca mi s-au marit dioptriile, ca vad cam prin ceata, aveam -0.75 inainte.
Va mai spuneam si ce am facut ieri, da' nu mai am putere sa scriu de la inceput:))
Dalma, felicitari pt rezultate!
Asparagus, felicitari pt baietel!
Cami, nu mai bea alcool, nu etse bun pt bebe, in nici o forma si nici o cantitate, si povestea cu laptele....si berea.....e doar o poveste..
Lavini, cred ca se pot cumpara bilete on line si din Romania, nu sunt sigura, dar poti intra pe orbitz, sau hotwire, sau alt motor de cautare de genul acesta. Poti folosi site-ul asta ca iti face comparatie intre mai multe companii aeriene
http://www.bookingbuddy.com/
Mai citesc un pic din urma si revin...
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Porumbita spune:
selene te inteleg f bine... eu si sotul avem propria firma si noi suntem angajati (mai avem cativa colaboratori dar pe proiect) si de prin iulie nu merge de loc cum trebuie, asta in cdt in care in primvara viitoare vroiam sa facem credit pt locuinta ca stam la maicamea... si de muncit muncim la fel de mult, 12 ore in medie si sambata si duminica 6-8...
si vroiam sa nasc la medlife dar se pare ca tr sa recalculez si asta ...desi imi doresc ff tare sa nasc acolo si cu doctora aleasa.... si cam in 2 sapt tr s a ma hotarasc ca nu cred ca te mai ia vreun doctor dupa luna a 5a
sunt extrem de stresata de viitorul nostru din pct de vedere financiar... dar ma gandesc ca dc nu vroia DD sa reusim nu ne dea puiu mic asa ca imi pun sperante (momentan nu prea am dece sa ma agat, ce-i drept) ca o sa o scoatem la liman...
nu stiu inca exact cum o sa facem, probabil ca voi reincepe lucru extrem de repede, dupa o luna, maxim doua, partial de acasa si cateva ore pe zi la birou insa ma incurajez singura si imi zic ca si alte mame au fost in situatia asta asa ca o sa reusim noi... bb si noi si ai nostri sa fim sanatosi si o sa o scoatem la capat...
cat despre cumparaturi noi nu am cumparat ABSOLUT nimic... si pana prin noiembrie decembrie nu o vom face... oricum o sa luam doar strictul necesar si din fericire niste prieteni s-au oferit sa ne dea patut si carut...
asa ca fruntea sus... acolo unde se inchide o usa Dumnezeu deschide o fereastra... o sa fie bine
cristi_2003 spune:
bunny- stiu ca e greu, dar nu are rost sa pui la suflet toate aceste interventii bine intentionate +-+-+-
importanta e fetita ta acuma, sa fie ea sanatosa. partea materiala cumva se rezolva ea, si daca tu cu sotul tau va intelegeti bine nu conteaza ce zice restul lumii.
21+ cu Traian Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Porumbita spune:
miere nu cred ca ti s-au marit; in cartea de la clinica Mayo scrie ca e posibil in sarcina sa ai problemele astea cu ochii, dar ca iti revii in cateva sapt de la nastere
cami eu ocazional mai gust o gura de vin sau de bere; doc a zis
ca sa nu depasesc un pahar odata pe sapt si am vazut ca si pe babycenter zicea de chestia asta, ca un pahar pe sapt nu e problema (dar totusi eu nu am baut niciodata mai mult de 1-2 guri )