Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 5
Adriana mica spune:
Din pacate, probleme cum ar fi drogurile, violenta si alte asemenea nu pot fi combatute exclusiv prin metode organizatorice sau de programa scolara.
Evident, o programa scolara bine gandita (la toate materiile, inclusiv la cele optionale) care sa puna accent pe dezvoltarea armonioasa a tinerilor, mai degraba decat sa ii invete intr-o maniera rigida niste cunostinte punctuale abstracte, ar ajuta macar dpdv al interesului acordat scolii. Dar nu este suficient, mai sunt o multime de factori ce nu tin de sistemul de invatamant.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
amoga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lia [...] Sa-ti zic ce facem.Nu sunt obligati sa studieze religia la scoala-ca tot nu e o obligatie,nu vad de ce trebuie interzisa religia in scoli pentru ca cei 5-10% care nu sunt ortodocsi sau catolici sa simta ca "suntem la fel" si nu-nvatam religie cu totii... |
Da' ce? Astia 5-10% nu platesc impozite la fel ca ai'lalti 90-95%? Si daca da, atunci ei de ce sa nu primeasca servicii guvernamentale pe masura?
Cum ar veni, daca Guvernu' in nemarginita-i intelepciune a decis ca face bine studiul unghiurilor pe care le poate crea o scara in cadere, si ca face bine doar pentru aceia dintre copii care sunt botezati intr-o anumita apa sfintita, atunci de ce nu ar oferi niste teme de studiu similare si celor care sunt, sa zicem, fideli urmasi ai zeului Soare?
Dupa mintea mea ostenita, Guvernu' are fix aceleasi obligatii pentru toti platitorii de taxe cu buletin sau pasaport romanesc. Prin urmare, e de datoria lui sa faca oferte similare tuturor cetatenilor, indiferent de religia pe care acestia si-o asuma. In cel mai rau caz, ar putea sa zica ceva de genu': "Dom'le, nu putem sa va oferim un profesor de hinduism, da' uite, va dam 500 de lei pe semestru daca NU participati la orele de religie la care putem asigura profesori."
Si inca ceva: daca orele de religie sunt atit de optionale precum spui, de ce fras trebuie sa faci cerere ca sa NU PARTICIPI la ele? Nu ar fi mai logic sa faci cerere ca SA PARTICIPI?
Optional ar trebui sa insemne sa optezi pentru ("opt-in"), nu sa optezi impotriva ("opt-out"). (Pentru cei care au nevoie de o pilda -- Gigel, a optat SA SE URCE pe scara blestemata; nu a optat SA NU COBOARE de pe ea. Pentru partea cu coboritu' au luat altii deciziile in ceea ce-l priveste.)
Da' nah, am inteles ca toate astea-s niste detalii nesemnificative. In scoli se-ntimpla catastrofe mult mai mari de-atit. Injuraturi, batai, droguri, amenintari, etalari de muschi, relatii, etc. -- in fine, chestii d-astea pentru care e bine sa se mentina caracterul obligatoriu al scolii...
A.M.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Lia ...hahahaha...hai sa scoatem si istoria din programa,ca era si andreea esca la un moment dat printr-un manual,nu?:))))))) si probabil ca si abecedarul ar trebui scos din programa,ca ala are sigur greseli de ortografie:))))))))) scoatem tot,de ce sa scoatem doar religia din programa?...asta si-asa e facultativa,spre deosebire de istorie si abecedar,care-s obligatorii... |
Poti da un nume de copil care a avut cosmaruri din pricina andreei esca (
eugcem spune:
| citat din mesajul lui amoga Si inca ceva: daca orele de religie sunt atit de optionale precum spui, de ce fras trebuie sa faci cerere ca sa NU PARTICIPI la ele? Nu ar fi mai logic sa faci cerere ca SA PARTICIPI? Optional ar trebui sa insemne sa optezi pentru ("opt-in"), nu sa optezi impotriva ("opt-out"). (Pentru cei care au nevoie de o pilda -- Gigel, a optat SA SE URCE pe scara blestemata; nu a optat SA NU COBOARE de pe ea. Pentru partea cu coboritu' au luat altii deciziile in ceea ce-l priveste.) "Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt |
Pentru ca probabil sunt mai multi care vor sa faca religie decat care nu vor ( asta luandu-se dupa ce a declarat lumea la referendum, in sensul ca la noi majoritatea nu e atee). Si e mai simplu, ca au de urmarit mai putine cereri...
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
crinuta spune:
| citat din mesajul lui Lia fantastic!absolut impresionant ...nu zicem asa hotarat stop drogurilor,nu zicem stop violentei,nu zicem stop discriminarii copiilor proveniti din familii cu venituri mici,care nu-s capabili sa etaleze tinute de marca,mobile de ultima generatie,etc. si se pare ca nici nu semnam petitii pentru asta,dar tipam de zor "stop indoctrinarii religioase in scoli"...ce "indoctrinare",oameni buni?ca abia invata sa scrie si sa citeasca in 12 ani de studii si cu siguranta cei mai multi dintre copii-din pacate-n-au nici o legatura nici cu educatia si nici cu vreo alta "indoctrinare" decat aia prestata de posturile nationale de TV..cel putin de neinteles(ca sa nu zic rau-voitoare) atitudinea asta intr-o patrie unde de cele mai multe ori singurul dumnezeu al copiilor e banul,unde daca intri intr-o scoala e practic imposibil sa n-auzi copii injurand,sa vezi copii scuipand pe trepte,alergand cu sarg fara sa le pese ca lovesc pe cei care-ndraznesc sa se afle in calea lor,etc..domnilor care aveti atata grija de "drepturile" copiilor in maniera declarativa,dar in directie gresita,poate reusiti sa va-ngrijorati si sa faceti ceva constructiv vis-a-vis de realitati triste,care pot fi vazute fara nici un efort in scolile romanesti,unde copiii n-au nici un respect pentru nimic din ce e-n jurul lor,fie fiinte sau obiecte...sau si "efortul" acesta e menit sa intregeasca imaginea dezolanta a sistemului romanesc de invatamant,facut varza in ultimii ani?..absolut jenant.. |

Crinuta si
Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Field_mouse spune:
| citat din mesajul lui eugcem Pentru ca probabil sunt mai multi care vor sa faca religie decat care nu vor ( asta luandu-se dupa ce a declarat lumea la referendum, in sensul ca la noi majoritatea nu e atee). |
P.S. Frica de Dumnezeu nu este egala cu dragoste fata de Dumnezeu. Cum poti sa iubesti pe cineva cu toata inima, daca iti este frica de acea persoana?! Frica naste ura, nu dragoste.
Si inca un lucru. E o mare diferenta cand un copil nu face lucruri "rele" din pricina fricii (de dumnezeu, de parinti, de 'nea pilitistu' etc.), si un copil (un om) care nu face lucruri rele din motiv ca el chair nu vrea/nu poate sa faca asa ceva, ca asa ceva nu-l reprezinta.
Field_mouse spune:
Despre violenta, droguri, bla-bla-bla
Cine va impiedica sa deschideti un subiect nou intitulat "Stop violentei si drogurilor"??????!!!! Ce are una cu alta?
Sa stiti ca Africa nu stiu cate sute sau mii de persoane mor zilnic din cauza foametei fi SIDA. Chiar ca, ce sa mai discutam de niste lucruri nesemnificative cam ar fi religia in scoli, cand pe plan global sunt lucruri cu mult mai importante!
Si va rog frumos, sa-mi faceti si mie o lista cu subiecte, care trebuie sa ma preocupe, ca, deh, eu nu sunt in stare sa decid ce e important pt mine si ce anume ar fi trebuit sa ma preocupe
ham spune:
| citat din mesajul lui Lia fantastic!absolut impresionant ...nu zicem asa hotarat stop drogurilor, nu zicem stop violentei, nu zicem stop discriminarii copiilor proveniti din familii cu venituri mici, care nu-s capabili sa etaleze tinute de marca, mobile de ultima generatie, etc. si se pare ca nici nu semnam petitii pentru asta, dar tipam de zor "stop indoctrinarii religioase in scoli"...ce "indoctrinare", oameni buni? ca abia invata sa scrie si sa citeasca in 12 ani de studii si cu siguranta cei mai multi dintre copii-din pacate-n-au nici o legatura nici cu educatia si nici cu vreo alta "indoctrinare" decat aia prestata de posturile nationale de TV..cel putin de neinteles (ca sa nu zic rau-voitoare) atitudinea asta intr-o patrie unde de cele mai multe ori singurul dumnezeu al copiilor e banul, unde daca intri intr-o scoala e practic imposibil sa n-auzi copii injurand, sa vezi copii scuipand pe trepte, alergand cu sarg fara sa le pese ca lovesc pe cei care-ndraznesc sa se afle in calea lor, etc..domnilor care aveti atata grija de "drepturile" copiilor in maniera declarativa,dar in directie gresita, poate reusiti sa va-ngrijorati si sa faceti ceva constructiv vis-a-vis de realitati triste, care pot fi vazute fara nici un efort in scolile romanesti, unde copiii n-au nici un respect pentru nimic din ce e-n jurul lor, fie fiinte sau obiecte...sau si "efortul" acesta e menit sa intregeasca imaginea dezolanta a sistemului romanesc de invatamant, facut varza in ultimii ani?..absolut jenant.. |
Cred ca stii ca tocmai ai folosit argumentul copiilor, retarzilor si al infractorilor:
Fur stiloul/jucaria/televizorul fiindca si Gigel (coleg de banca sau parlamentar) fura cand poate.
Am mai scris intrebarea asta, pe ce pariem ca infractorii- hoti, violatori, drogati, etc sunt in marea lor majoritate spoveditori?
E si normal sa fie asa- religia ne permite sa gresim oricat de grav, daca ne spovedim si popa ne iarta de pacate; de ce crezi ca, incepand cu domnitorii romani, mari ctitori de biserici si terminand cu cei ce jefuiesc in tara asta- parlamentari, guvernanti, mafioti, etc toti se-ntrec in danii la biserici?
Marea jmecherie- IERTAREA DE PACATE!
Scrii despre generatiile care sunt educate acum; am 3 copii in sistemul de invatamant romanesc asa ca scriu in cunostinta de cauza.
Cei mici imita cea ce vad la cei mari; la televizor si-n viata de zi cu zi este plin de cea ce scrii tu: "e practic imposibil sa n-auzi (...) injurand, (..) scuipand (...), (...) fara sa le pese ca lovesc pe cei care-ndraznesc sa se afle in calea lor, etc...realitati triste, care pot fi vazute fara nici un efort(...), nici un respect pentru nimic din ce e-n jurul lor, fie fiinte sau obiecte...absolut jenant...".
Pentru ca sa poti scrie ca religia este facultativa ar trebui ca inscrierile (nu dezinscrierile) sa fie la cerere.
Nu compara manualele de stiinta- incepand cu abecedarul si terminand cu istoria cu manualul de religie; eu, cel putin, mi-am inscris copiii la scoala nu pentru doctrina ci pentru stiinta, caci asta este rolul scolii.
Manualul de religie NEAGA tot cea ce stiintele ii invata, incercand sa anuleze adevarurile cunoasterii (cunoasterea fiind pacatul pentru care am fost izgoniti din Rai).
Fania spune:
Am o curiozitate personala, cati dintre cei care sunteti atat de vehementi si ati semnat aceasta petitie sunteti parinti de scolari si sunteti direct implicati in sistemul educational, nu doar din ciclul : "am auzit ca..."???
(Excl. capcaunul si espiritu)
Copilul meu face 1 ora de religie/saptamana si este o ora normala, nu-i indoctrineaza nimeni, nu-i sperie nimeni si are mai mari cosmaruri privind Cangurul decat ora de religie.
Sa fim seriosi cu indoctrinarea domnule Ciocan
Arunca cineva o piatra in apa si .......
[poze]
anya spune:
Personal, pentru curiozitatea Faniei :am semnat petitia. Copilul meu va fi la anul in clasa 1 si NU va face religie. Am facut scandal la gradinita (de stat) pentru ca m-am trezit ca il invatasera "Tatal nostru". Din cate stiu, religia nu e in programa gradinitelor, nici macar "optional".

...nu zicem asa hotarat stop drogurilor,nu zicem stop violentei,nu zicem stop discriminarii copiilor proveniti din familii cu venituri mici,care nu-s capabili sa etaleze tinute de marca,mobile de ultima generatie,etc. si se pare ca nici nu semnam petitii pentru asta,dar tipam de zor "stop indoctrinarii religioase in scoli"...ce "indoctrinare",oameni buni?ca abia invata sa scrie si sa citeasca in 12 ani de studii si cu siguranta cei mai multi dintre copii-din pacate-n-au nici o legatura nici cu educatia si nici cu vreo alta "indoctrinare" decat aia prestata de posturile nationale de TV..cel putin de neinteles(ca sa nu zic rau-voitoare) atitudinea asta intr-o patrie unde de cele mai multe ori singurul dumnezeu al copiilor e banul,unde daca intri intr-o scoala e practic imposibil sa n-auzi copii injurand,sa vezi copii scuipand pe trepte,alergand cu sarg fara sa le pese ca lovesc pe cei care-ndraznesc sa se afle in calea lor,etc..