Gradinita de stat sau particulara?
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Si eu sunt in situatia de a lua acum aceasta decizie, si nu stiu ce sa fac, deaorece sunt foarte multumita de gradinita particulara la care merge, dar mi-e teama de aspectul financiar, taxele pot creste, etc.
Pe de alta parte, l-am inscris si la o gradi de stat, si voi merge azi sa discut, insa, vroiam sa va intreb, cat platiti voi la gradinitele de stat? M-ar ajuta niste raspunsuri.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
crinuta spune:
Mai aveam o intrebare: in cazul in care optez pentru gradi particulara, si ulterior voi fi pusa in situatia de a-l muta la cea de stat, se va mai putea, sau pierd locul?
Of, in ce situatie sunt

Crinuta si
Rayan
lavi02 spune:
La gradi de stat se plateste cam 16O RON /luna, mancarea copilului, cel putin la noi e 8 RON/zi in care copilul este prezent. Mai variaza de la gradi la gradi pt ca valoarea o stabileste fiecare gradinita (ei cumpara alimentele, nu le repartizeaza nimeni "de la stat").
In plus mai ducem rechizitele la inceput de an, cam in valoare de 100RON (se cer si jocuri, puzzle, tempera, plastiline)
Lunar ducem sapun lichid, servetele de masa si de sters pe maini si hartie igientica - 1 din fiecare. Aici depinde de organizarea fiecarei gradinite.
Si se mai plateste fondul clasei, care se stabileste la sedinta cu parintii, la noi a fost 100 RON/an.
Optionalele - 25 RON/luna/optionala.
anya spune:
La gradinita de stat se plateste
1.masa (functie de gradinita) ~ 8 ron/zi in care copilul merge la gradinita (daca lipseste, banii se reporteaza pe luna urmatoare)
2.optionale (muzica, limbi straine, dansuri)
3.paznic (exista un post platit de primarie si unul platit de parinti)
4.fondul clasei (anul trecut am dat 50 ron la inceputul anului si prin martie cam inca atata) Din banii acestia s-au cumparat rechizite si consumabile (inclusiv cele sanitare).
5.cadourile de Craciun ( am strans bani si am organizat Mos la serbare cu cadouri pt copii si doamne)
De la gradinita/stat s-au primit:
- 200 euro dintr-o sponsorizare - s-a cumparat dvd pt clasa
- cadouri de Mos Nicolae
- cadouri de 1 iunie
- lapte si corn - zilnic
Cat despre rezervarea locului....daca nu ai "pile" se aplica regulamentul gradinitei. Mi se pare ca la noi vre-o 2 saptamani poti lipsi nemotivat (eventual mai poti lungi perioada daca zici ca e copilul racit sau...minciunesti altceva).
eunice78 spune:
Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru care trebuie urmarit la alegerea unei gradinite, indiferent ca e de stat sau particulara ( si, credeti-ma, am schimbat 4 gradinite si avem deja 3 ani in spate)este educatia pe care o primeste copilul, respectiv calitatea personalului. In fond, copilul nu va ramane cu faptul ca s-a jucat cu jucarii Fisher Price sau ca a dormit in patutz nou sau ca a mancat din oale Zepter..
Intr-adevar, sunt importante si aspectele referitoare la mancare si la igiena locului, dar acestea, din cate am vazut eu, nu sunt atat de diferite intre gradinite incat sa determine luarea unei decizii in favoarea sau defavoarea unei gradi de stat / particulare..
Eu am copilul la o gardinita privata. Am ajuns aici din urmatoarele considerente: la 2 ani nu il primeau la stat, nu am gasit gradi de stat cu predare exclusiv in germana, cu persoanl stabil si cu numar rezonabil in grupa.
La gradi actuala, sediul este ok, nu se compara cu unele gradinite care au sedii in cladiri construite expres in acest scop insa e ok, mancarea e ok, nu au nu stiu ce activitati extracuriculare, dar..copilul meu vorbeste fluent limba germana..Si, din punctul meu de vedere asta este aspectul cel mai important. Pentru ca, in fond, pentru educatie il dau in primul rand la gradi, nu pentru conditiile de acolo. In caz contrar l-as tine acasa cu o bona.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
crinuta spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.
Stiu ca la anumite gradinite tariful este in jur de 300 Ron, dar nu stiu daca intra si activitati facultative in acesti bani.
Eunice, cum se numeste gradinita voastra?
Si eu vreau ca al meu sa invete germana, dar se ocupa mama de asta, chiar daca si eu stiu, dar eu mai vb cu el in engleza.
E extraordinar de important sa stie germana. Sincer, mie mi-a deschis multe usi in viata faptul ca stiam limba germana.
Crinuta si
Rayan
eunice78 spune:
Crinuta, Petru e la Max und Moritz, la Timpuri Noi.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)