Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 3
mmi spune:
Am terminat si noi de citit cartile de vacanta. Parca era mai bun de citit orice altceva decat cele doua, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am terminat.
Va doresc sa savurati ultimele zile de vacanta, mai ales ca se anunta vreme buna in toata tara.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
mira2find spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Mira2find bine ati venit printre noi si pe forumul DC. ![]() ![]() |
Multumesc si va doresc tuturor sa aveti un an scolar bun!
mihmir spune:
Buna fetelor.Am revenit si eu printre voi dupa lunga absenta si imi pare nespus de bine ca v-am regasit.Am avut o vacanta frumoasa si cu teme foarte multe de rezolvat. Nici Robert nu citeste mai mult de o pagina pe zi,si foarte greu il convingem sa puna mana pe o carte.La matem. nu avem probleme,mergem foarte bine,daca ar fi sa faca toata ziua exer. nu ar fi nicio problema decat sa citeasca;parca i-as da cu ceva in cap
Am reusit si am vorbit cu doamna invat.si m-a cam speriat spunandu-mi ca semestrul 1 va fi unul destul de greu si trebuie sa ne mobilizam mai mult. Va doresc sa va bucurati de ultimile zile de vacanta cat mai mult.PUPICI TUTUROR MAMICILOR CARE SCRIU AICI.

Donia spune:
Heeei... voi mai savurati inca vacanta, in timp ce la noi a inceput deja scoala, azi e a treia zi.
Roxana e intr-o clasa impartita si anul asta, cam jumatate de copii sunt clasa 1, jumatate clasa a doua. La fel era si anul trecut, doar ca ea atunci era clasa 1.
In prima zi de scoala i-au asezat pe copii in banci, de fapt sunt birouri mici, individuale, dar cate 3 in linie... asta difera de la profesor la profesor, fiecare alege cum sa aranjeze clasa. Pe fiecare birou erau creioane de colorat, de scris, guma de sters si cate un lipici. Ne-au mai cerut si noua cate un rand din astea, pentru mai tarziu. Si cam asta e lista noastra de rechizite.
In prima zi au facut o cartulie in care au scris cate ceva, dar mai mult au desenat, despre prima zi de scoala. Cum au venit la scoala, cu masina, school bus sau pe jos, ce au avut in rucsac, cum erau imbracati... in plus au mai facut niste socoteli si cam asta a fost prima zi de scoala. Profesoara le-a spus ca prima saptamana e de acomodare, iar de saptamana viitoare vor incepe chiar si ceva teme de casa.
Fiecare copil din scoala primeste acasa o agenda, in care comunicam cu profesoara si viceversa. Agenda contine si regulametul de ordine interioara, plus ca trebuie sa o semnam in fiecare zi, ca sa se stie ca am verificat daca profa a trimis acasa info pentru parinti.
Tot acum la inceput ne vin acasa o mie de hartii de semnat, daca vrem lapte pe bani, daca vrem asigurare pentru copil, autorizare pentru plimbari educative prin jurul scolii, planuri pentru pranz, adica daca ii luam acasa sau nu, "netiquette", adica eticheta pe net, ca incep inca de la gradi cu ora de computer, hartii unde anuntam daca dorim sau nu sa participam ca voluntari... eu vreau sa merg, ca in felul asta ajung sa o cunosc mai bine pe profesoara, imi fac o idee despre felul in care lucreaza, despre ce le cere copiilor... plus ca Roxanei ii place tare mult cand ma duc acolo.
Vroiam sa va dau o sugestie, ca am vazut ca mai sunt probleme cu cititul... la noi a mers de minune sa combinam cititul cu scrisul... adica am observat ca a invatat sa citeasca mai usor atunci cand a si scris mult, vedea ea singura ce se intampla cand pui doua litere una langa alta, apoi doua silabe... faceam exercitii in care aveam familii de cuvinte, ma-sa, ma-re, ma-ro, ma-ma... sau care rimeaza, mica, frica, pica, pitica, pisica, etc.
Sau ii dadeam un cuvant lung, mai complex, de exemplu CONTESTATIE si apoi ii ceream sa gaseasca multe cuvinte mici care se puteau alcatui din cuvantul asta, sa le scrie... con, test, tzie, statzie, stat, sat, sotz, se, as, este, etc.
Sau ii mai faceam eu cuvinte incrucisate, simple, cu un singur cuvant de descoperit...
Cititul in sine, singur, e destul de plictisitor... aici am observat ca invata mult prin joc, pe langa citit. Mai puteti incerca sa jucati scrabble...
rasfatzata, noi am mers cu ambele limbi in paralel, dar a avansat mai rapid la engleza, normal, pentru ca in mare parte e asaltata de engleza. Ii aratam cuvinte asemanatoare intre cele doua limbi, si asta o atragea sa descopere si altele. Ba chiar si spaniola invatam putin, de la un desen animat... de exemplu ii ziceam ca "salta" are acelasi inteles in spaniola si romana, si aproape se si scriu al fel, doar ca se pronunta diferit... azul si azur, din nou foarte apropiate...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
anamaria spune:
salutare fetelor ! 
noi (adica bogdan) nu cred ca vom reusi sa terminam lecturile din cartea de povesti cu balbaitzi...
- dar nu o consider o paguba foarte mare, e genul ala de carte pe care o citesti pt ca te obliga profesorii de la scoala, dar o citesti in maaare sila si/ sau n-o termini niciodata!
mi s-ar fi parut mult mai util sa-i lase pe copii sa-si aleaga singuri ce le place/ ce-i intereseaza, sa citeasca un nr de 'x' pagini si apoi sa le povesteasca doamnei cand incepe scoala...
cu temele termina si el cel tarziu luni, asa ca ii raman 4-5 zile de vacanta 'adevarata' 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
mmi spune:
Si noi am salvat acum vreo trei saptamani, la tara, un pui de vrabiuta care nu stia prea bine sa zboare.
Cazuse din cuib si daca nu il prindea Mihaita l-ar fi mancat mata. L-am pus intr-o colivie de papagal si l-am tinut vre-o saptamana pana cand a prins puteri. Nu cred ca va mai manca vrabiuta aia niciodata in viata ei cat a mancat la noi.
Nici cand am eliberat-o nu zbura prea bine, dar s-a descurcat. A zburat in pom si s-a intalnit cu o gramada de vrabiute care isi fac veacul prin zona. Dupa aceea nu am mai putut sa o deosebim de celelalte. Cand au zburat din curte au zburat toate.
Am fost fericiti ca am reusit sa o salvam.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
Fania spune:
[quote]citat din mesajul lui anamaria
salutare fetelor ! 
noi (adica bogdan) nu cred ca vom reusi sa terminam lecturile din cartea de povesti cu balbaitzi...
- dar nu o consider o paguba foarte mare, e genul ala de carte pe care o citesti pt ca te obliga profesorii de la scoala, dar o citesti in maaare sila si/ sau n-o termini niciodata!
mi s-ar fi parut mult mai util sa-i lase pe copii sa-si aleaga singuri ce le place/ ce-i intereseaza, sa citeasca un nr de 'x' pagini si apoi sa le povesteasca doamnei cand incepe scoala...
Adevarul e ca nici mie povestile romanesti nu-mi fac vre-o placere si mi se par destul de greoaie si neatragatoare, dar unor copii !
[poze]
Donia spune:
filofteia, ai mai spus tu ca nu merge usor la baietelul tau, eu tot incerc, daca nu mai rezisti sa spui ![]()
Uite inca o idee, din materiale pe care ni le-au trimis de la scoala vineri... vezi, si ei incearca ![]()
Sa faci cu copilul un proiect... asa, mai de om mare, in functie de pasiunile lui. De exemplu, sa faci impreuna cu el (bine, mai mult el) un album de poze, dar hand-made, nu de cumparat. Sa il lasi sa faca poze pe care apoi sa le printati si sa le lipeasca pe cate o foaie de hartie colorata, iar la final sa il ajuti sa capseze sau sa coasa hartiile... sa le prindeti cumva ca sa arate a carte. Si sub fiecare poza sa scrie o mica povestioara... aici e mama la bucatarie, spaland vasele... aici sunt parintii mei la cumparaturi, aici suntem noi la mare, la plaja, in ziua in care am cumparat un elicopter... etc.
Sau sa il ajuti sa faca un album cu poze/desene de dinozauri, animale, frunze, orice il pasioneaza, dar ideea e sa si scrie cateva randuri descriptive sub poza/desen.
Un alt joc recomandat de scoala, si care la noi avea mare succes, era sa ne jucam de-a restaurantul. Roxana facea cate un meniu pentru aperitive, pentru bauturi, pentru felul principal, pentru deserturi, iar noi citeam meniul si ne alegeam ce vrem, iar ea isi nota pe hartie ceea ce ii dictam noi. Ca sa fie mai complex, poate sa si scrie 3 cuvinte sub fiecare fel de mancare, de ex. meniu pentru vegetarieni, sau contine sare, zahar, ulei, etc... si puteti sa fiti chelneri pe rand.
Sau sa il rogi pe el sa scrie lista de cumparaturi cand mergeti la magazin, sau sa il incurajezi sa scrie scrisori unui prieten sau rude din alt oras, nu mult, cateva randuri plus un desen... de fapt noi facem asta si aici. Copiii au facut asta si la scoala, au cate un pen-pal, un prieten prin corespondenta de la alta scoala cu care isi scriu cam o data pe luna, parca, si la sfarsitul anului scolile au organizat o intalnire intre prieteni, au petrecut imperuna o zi de scoala, bine s-au mai distrat. Chiar, asta nu s-ar putea sugera invatatoarei, oare?
Sau daca il atrage calculatorul, poate sa il lasi sa scrie emailuri, pe adresa ta si in prezenta ta, e o introducere buna in lumea netului.
Cand vine prietena fetitei mele la joaca le fac un joc de mister si cercetare
Le dau o carte, doua, si o misiune: trebuie sa gasiti pisica neagra a Imparatului Rosu. Pisica a fost furata de o vrajitoare care a lasat cateva indicii, deschideti cartea la pagina 30. La pagina 30 e alt bilet care spune: cititi randul 8 de la pagina 234 si acolo veti gasi numele unui animal. Cautati acel animal in enciclopedie. Se duc la enciclopedie unde e alt bilet: cautati sub masa din bucatarie... acolo le pun un bilet pe care e o adunare, iar cu numarul rezultat trebuie sa mearga din nou la o pagina din carte... tot asa, le scornesc mistere pe care trebuie sa le rezolve. Si le place, de abia asteapta sa mai gasesc vreo misiune pentru ele.
Inca una si ma duc
... ceva ce faceam si acum ca mi-am adus amite vom relua cu siguranta. Pe rand, fiecare din familie, cautam cate un cuvant mai complicat in dictionar sau enciclopedie si il scriam pe o hartie (si in romana, si in engleza), apoi scriam si definitia si faceam si un desen, daca era posibil. Si apoi fiecare citea hartia aia la masa de seara, cand ne intalneam toti la masa. Imi amintesc ca unul dintre cuvintele pe care l-a scris fetita mea a fost botanica, a scris si definitia si a desenat o planta cu floare, tulpina si radacina. Foaia statea pe frigider 2-3 zile, apoi ii venea randul altuia din familie sa scrie ceva.
Gata... cred ca m-am linistit ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.