Grupa mica la gradinita

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris-cris spune:

Stefan nu a mai plans atat de mult azi de dimineata.In schimb a vomitat la gardi, dupa ce l-am schimbat.Cred ca eu am gresit, ca a baut laptic acasa si dupa aceea i-am dat siropel "Imuno baby".Asa cred, nu vad alt motiv.Si cu tot cu agiatatia si plansul... Ieri ne-a zis doamna ca nu a mai plans, dar aseara avea cearcane vinetii, se vedea ca a plans mult.Si o doamna ingrijitoare a zis ca a plans.Deci doamna ne mai si pacaleste uneori....
Nu stiu ce sa mai fac.Nici la servici nu mai am chef de nimic, stau numai cu gandul la el si cu ochii pe ceas sa se faca 13.30 sa mearga bunicul sau tati sa il ia si sa vad ce-a facut.Imi vine sa renunt, sa-l mai tin acasa cu bunicii un an...Dar ma gandesc ca si la anul va fi la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Luca incepuse sa se obisnuiasca, dar aseara muci et company - deci azi si maine va fi sigur acasa. Sper sa se faca bine pana luni si sa reincepem gradinita.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Soanso, ca sa iti raspound la intrebari, noi asa am procedat:
1. Dudu merge la gradi unde merge si verisoara lui, cu ceva timp inainte am inceput sa il "incurajez" cu ideea ca vor merge impreuna... Nu stiu cat a realizat din ceea ce ii spuneam.

2. O idee despre gradinita si-a format de abia cand a inceput sa mearga efectiv. Dudu este inca mic, asa incat orice i-as fi explicat eu inainte despre ce urmeaza sa se intample, nu ar fi avut, cred, rezultatul scontat. Totusi am incercat sa ii spun ca sunt multi copii cu care se va juca, i-am aratat intr-o carticica cum ursuletul Martinel merge la gradi, si alte asemenea

3. Acomodarea poate fi dificila sau nu, depinde de copil. Daca plange doar la despartire, eu as continua sa duc copilul la gradi (ceea ce am si facut). Daca insa plange toata ziua, puteti sa va ganditi daca este ok sa mai amanati inceperea gradinitei (poate intr-o perioada alta decat inceputul de an, cand plang toti copii in cor, si e suficient sa inceapa unul "simfonia").

Alta metoda ar fi sa ii dati de acasa o jucarie sau o carte preferata... noi asa am facut, iar cat ii schimbam incaltarile incercam sa ii distrag atentia de la ideea despartirii de noi si sa il incurajez sa povesteasca despre jucaria sau cartea pe care o tinea in mana, noua si lui "miss" care venise sa il preia din bratele noastre. De regula despartirea se facea foarte repede, il lua educatoarea in brate si asta era tot.

Mama lui Jonika, cred ca schimbarea gradinitei sau, in unele cazuri, pauza din perioada vacantei, pot cauza un anumit disconfort la reinceperea programului. Eu cred ca se va obisnui si aici, daca gradinita este ok si sunt conditii sa se simta bine.

Mgabi, cu riscul de a fi off-topic iti spun ca eu nu consider "gradinita o moda". Din punctul meu de vedere, un copil nu merge la gradi cu scopul de a invata (in sensul acumularii de cunostinte), ci in primul rand pt a se juca. Intr-adevar, jocurile in colectiv, sub supravegherea unei persoane cu pregatire in acest sens, vor avea in final si acest rezultat, adica sa invete cate ceva, nu doar lucruri noi, dar si anumite deprinderi in plan comportamental. Este adevarat ca sunt copii care nu se pot acomoda deloc, si nu sunt de parere ca parintii trebuie sa insiste pana cei mici lesina de atata plans; totusi, eu cred ca in cazul tau, atitudinea ta ezitanta alimenteaza de fapt refuzul fetitei de a mai merge la gradi. Pana la urma, tu esti cea care trebuie sa te decizi: consideri ca este bine sa mearga la gradi si faci tot ceea ce este posibil sa o convingi si sa o ajuti sa treaca de perioada de acomodare, sau iti asumi ideea ca nu ii foloseste la nimic mersul la gradinita si ai rezolvat problema. Nu iti spun asta cu rautate, este doar un sfat in functie de cum am inteles eu mesajul tau.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Eu azi am avut o dimineatza victorioasa!!!!
Sunt asa incantata...de fapt nu eu..tati, ca m-au lasat intai pe mine la job si dupa aia la gradi kinderul.
SI nici nu ma asez bine la birou ca ma suna tati...primul gand a fost "sa vezi ca nu l-a putut lasa acolo, ce ma fac..trebuie sa-mi iau o zi de co"....dar SURPRIZA MARE MARE..a intrat, a zis sau'mana, a dat noroc cu "pretenul potrivit" Danut...tati i-a spus ca pleaca..el "stai sa-ti dau pupicel"..i-a dat..si s-a dus la joaca....Sincer inca nu imi vine sa cred...
Asta dupa ce 3 zile a urlat dimineatza...de plangeam si eu pana la job dupa ce-l lasam.Partea buna era ca oricum plangea doar pana il lasam in clasa.In momentul in care se inchidea usa dupa noi, gata cu plansul. Mananca bine, singur, doarme, se joaca...Sper sa o tina tot asa, as fi cea mai fericita sa scap de circul de dimineatza.Si avem oricum noroc ca face circ doar acolo cat ii schimbam incaltarile.Acasa totul e ok..se trezeste, se spala, se imbraca...nici o problema, nici pe drum....doar acolo. Dupamiaza "turuie" doar despre gradi ce face acolo, cum sunt copii, doamnele..deci eu inteleg ca ii place....

Sorana 30+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Eiii, hai sa ma bucur si eu un pic ... Cica azi a fost mai bine... zice doamna educatoare... fura "cei mai buni prieteni" ... Sper sa fie bine de acum... sa nu mai faca nici tambalau (ca marti) si... nici sa nu incerce sa mai fuga (ca ieri).

Succes mult la toate, in continuare!!!

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris-cris

Stefan nu a mai plans atat de mult azi de dimineata.In schimb a vomitat la gardi, dupa ce l-am schimbat.Cred ca eu am gresit, ca a baut laptic acasa si dupa aceea i-am dat siropel "Imuno baby".Asa cred, nu vad alt motiv.Si cu tot cu agiatatia si plansul... Ieri ne-a zis doamna ca nu a mai plans, dar aseara avea cearcane vinetii, se vedea ca a plans mult.Si o doamna ingrijitoare a zis ca a plans.Deci doamna ne mai si pacaleste uneori....
Nu stiu ce sa mai fac.Nici la servici nu mai am chef de nimic, stau numai cu gandul la el si cu ochii pe ceas sa se faca 13.30 sa mearga bunicul sau tati sa il ia si sa vad ce-a facut.Imi vine sa renunt, sa-l mai tin acasa cu bunicii un an...Dar ma gandesc ca si la anul va fi la fel...

Cati anisori are ? Sa stii ca eu am avut o intuitie extraordinara...l-am tinut pana la 4 ani acasa si a fost mult mai bine decat daca l-as fi dus de la 3 ani...Bineinteles ca a plans si la 4 ani, mi se pare si normal la urma-urmei insa am discutat altfel cu el. Eu una cred ca trebuie sa-ti asculti instinctul....nu cred in afirmatii de genul "lasa..ca plange 1 sapt - 2 sapt si o sa-i treaca..se obisnuieste el....". Cred ca e o trauma.

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Stefanut are 3 ani si 4 luni.
Sunt convinsa ca pt.pitici faptul ca raman acolo singuri dupa atata timp de stat acasa cu parintii este o trauma, mai ales in primele zile.
Geniest, instinctul imi spune ca Stefan e pregatit de gradi: e sociabil, in general, se descurca singurel, doar ca am impresia ca e prea atasat de noi( de fapt toti copiii sunt, mai ales la varsta asta).Oricum, o sa mai astept putin, sa vad cum mai merg lucrurile,desi imi plange sufletul in mine de el...Si pana la urma o sa vedem.... nu ne tine nimeni cu forta la gradi...Dar parearea mea e ca daca renunt acum, si la anul va fi la fel, tot nu va vrea sa mearga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Daca am lipsit doua saptamani de la gradinita putem sa mai mergem? Ce scuze as putea sa inventez fara sa avem probleme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabala spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris-cris

Stefanut are 3 ani si 4 luni.
Sunt convinsa ca pt.pitici faptul ca raman acolo singuri dupa atata timp de stat acasa cu parintii este o trauma, mai ales in primele zile.
Geniest, instinctul imi spune ca Stefan e pregatit de gradi: e sociabil, in general, se descurca singurel, doar ca am impresia ca e prea atasat de noi( de fapt toti copiii sunt, mai ales la varsta asta).Oricum, o sa mai astept putin, sa vad cum mai merg lucrurile,desi imi plange sufletul in mine de el...Si pana la urma o sa vedem.... nu ne tine nimeni cu forta la gradi...Dar parearea mea e ca daca renunt acum, si la anul va fi la fel, tot nu va vrea sa mearga...

buna
sa stii ca si eu am incercat anul trecut la 3.5 ani la camin,initial pana la ora 13 ,nu am reusit si am zis gata dupa o saptamana ,ne am imbolnavit si plansete cat cuprinde...toata lumea de ce am renuntat ca se obisnuia bla,bla ca la anul o sa fie mai greu
Anul acesta l-am dus la gradinita cu program normal pana la 12 nu vrea sa vada sala de mese si paturi,a vazut ca e altfel la gradi si miorlait cate putin dimineata sa mai stau un pic ,nu ca nu ar vrea si speram sa fie din ce in ce mai bine
Sa va fie bine si voua ori anul asta ori la anul!

Mergi la inceput

Multumesc pt.incurajari, Mihaela.
Uite, acum,de exemplu, am vorbit cu tati,tocmai l-a luat de la gradi,era vesel, nu mai plansese deloc...OK, poate pt.ca pleca de acolo.Oricum,parca si azi de dimineata a plans mai putin.
Eu nu vreau sa chinui copilul, dar vreau doar sa mai incerc putin, ca tot am platit toata luna septembrie(la noi se plateste la inceput-desi Stefan nu mananca nimic).Daca nu se va opri din plans dimineata si voi vedea ca e tot trist cred ca o sa renunt anul asta...

Mergi la inceput