Grupa mica la gradinita
Raspunsuri - Pagina 17
oprietena spune:
La noi fondul e de 300 lei/an, pentru rechizite,cadourile de craciun, jucarii (ca s-au stricat multe), 1harie igienica, 1 sapun, 1 cutie servetele/luna (o luna aduc fetele, luna urmatoare baietii).
De luni au inceput si cu activitatile (primele sapt au fost de acomodare), luni au desenat doar parul la o fetita si un baietel, ieri au incercuit multimi de cate 3 de animalutze. Plus cantecele si poezii (am fost suprinsa ieri cand in drum spre casa mi-a cantat un cantecel nou, cap-coada). Ieri au avut in vizita grupa fluturasilor-grupa mare (ei sunt pisicutele), pe zana buna si uriasul care i-au ajutat sa se imbrace cu pijamalele pt somnic. Per total multumita, mai incearca dimineata cateva lacrimi dar ii trece. A, si rares mananca tot, cere uneori inca o portie de felul 2.
"Mami, aici miroase a ceva, miroase a tati"
cris-cris spune:
Deci se poate si mai mult de 200 ron/an..Asta e...
Azi dimineata bineinteles ca iar a plans cand l-am lasat in clasa rau..Plange ca nu vrea sa manace acolo.N-a mancat niciodata si eu ii spun sa nu mai planga, sa nu manance daca nu vrea.
Oricum, si eu observ schimbari in comportamentul piticului.In primul rand nu mai poate sa faca nimic fara bunicul.Mergem toti trei la gradi, el il ia la pranz, si acasa nu il mai intereseaza de nimeni, vrea doar cu el.Si tipa daca nu ii face bunicul tot ce vrea.Inainte nu era asa.Sper sa-i treaca.Mentionez ca stam pe acelasi palier cu parintii mei, deci e tot timpul cu bunicul, nu pot sa-i despart de nicio culoare.Ieri a vrut tati sa-l scoata la plimbare dupa-amiaza si a inceput sa urle ca el nu vrea cu tati, vrea cu bunicul, a plans o jumatate de ora ca nu era bunicu acasa.Nu stiu ce sa mai zic de el.La masa bunicu,la baie vrea tot el sa-l dezbrace,noaptea doarme doar cu el...E nasol.
diana11 spune:
Azi am dus-o pe Alexandra din nou la gradi, dupa o pauza de 2 saptamani. Nu plange, e foarte incantata de gradinita.
Noi nu stim cat vom plati fondul clasei sau gradinitei, nu ne-a zis deocamdata.
Ne-a cerut: hartie igienica 1buc
2role hartie
1 pachet servetele
7 lei/zi, papa
Astazi erau 5 copii din 20. Sunt bolnaviori saracutii.
Diana
gabitina spune:
multumesc monica70 pentru raspuns.
ioana s-a mai obisnuit si ea la gradi, mai plange un pic acolo cand ajungem si-mi face pa pa plangand, mi-a zis educatoarea ca si-a facut prieteni deci e ok.
acasa e la fel, una doua se apuca de plans de nici nu-mi dau seama care-i motivul. partea buna e ca pentru prima oara se culca pe la 9, 9.30 de avem si noi timp sa mai vedem cate un film ca in rest ne uitam doar la desene.
noi platim 300 ron pe luna si am dus la inceput: servetele masa-2bc, prosoape hartie -2bc, hartie igienica -4 bc, sapun lichid -2bc si am cumparat rechizite de aprox 80 ron, fiecare parinte a cumparat dupa lista. de fondul gradinitei nu au zis nimic la sedinta.
in continuare nu povesteste nimic de la gradinita, mi-a spus doamna ca i-a dat bulina rosie pt ca a spus o strofa dintr-o poezie cu iepurasul, dar mie tot nu vrea sa mi-o zica.
cris-cris spune:
| Citat: |
| noi platim 300 ron pe luna |
Cum 300 ron pe luna?La stat? Sau vroiai sa spui pe an-rechizitele?
Apanda spune:
LA noi azi a fost cel mai rau, nu am dormit la pranz nu am mancat nimic, absolut nimic si ne-am plans toata ziua. Ce sa fac? A trezit din somn toata grupa. m-a si certat educatoarea ca e rasfatata si ca ii fac toate mofturile si ca acolo nu sunt de capul lor cum sta acasa. Ce sa zic! mama mi-a sugerat sa o duc la un psiholog ! si ce rezolv cu banii am "donat " 100 ron, 3 pachete servetele, 3 hartii ingienice, 3 sapunuri solide. Ca platesc mancartea nu imi pasa ca deh asta e mai manaca alti copii si portia ei daca nu vrea. dar cu plansu si cu faptul ca numai vb cu mine deloc. O intreb ce face la gradinita si imi spune ca nu vrea sa spun. sanatate multa la toti pitici mucosi si sa speram ca va fi bine.
oprietena spune:
Gabitina, si noi tot numai la desene ne uitam pana face nani copilul, ne supunem lui, filmele se vad dupa ora 21 sau in bucatarie. Si 300 lei/lun a nu e cam mult? Eu platesc 9 lei/zi, asadar luna asta contributia va fi 207 lei.
Apanda, imi pare tare rau ca pitica nu se poate acomoda. Nu cred ca e vorba de rasfat, pur si simplu ea nu se poate impaca cu lipsa voastra. Va doresc sa treceti cat mai repede de faza asta. De exemplu, eu nici nu ma asteptam ca Rares sa planga la gradi, pt ca el a fost si la cresa 2 ani dar...m-am inselat, e foarte atasat de noi si ne despartim tare greu, acum s-a obisnuit. La noi cea care imi reproseaza ca e rasfatat copilul e soacra, ea il de la gradi de cele mai multe ori si sta cu el pana ajungem noi la ora 19.
"Mami, aici miroase a ceva, miroase a tati"
gabitina spune:
[quote][Gabitina, si noi tot numai la desene ne uitam pana face nani copilul, ne supunem lui, filmele se vad dupa ora 21 sau in bucatarie. Si 300 lei/lun a nu e cam mult?]
pai la noi e un pic mai diferit: e gradinita particulara, face parte dintr-o fundatie din Italia, suma de plata pt parinti se stabileste anual - 300 ron/luna anul asta - iar diferenta pana la acoperirea totala a cheltuielilor/copil e suportata din sponsorizari.
ma bucur ca mai sunt parinti care se uita la desene animate, cand i-am spus educatoarei ca noi in masina ascultam muzica pt copii si acasa vedem numai desene a zis" de aceea e asa alintata".
Apanda imi pare rau ca ai probleme cu fetita, pana la urma o sa treaca, important e sa nu renunti. si mai da-le incolo cu " e rasfatata si nu sunt de capul lor cum stau acasa". sunt sigura ca pentru un copil in situatia lor, despartit de parinti, singur si pierdut, o vorba blanda, o mangaiere pe cap sau un pupic din cand in cand fac foarte mult si nici nu le ia din timp. sunt copii care au nevoie sa simta ca sunt iubiti si ca sunt in siguranta. de multe ori imi zic ca nici nu realizez drama prin care trece ioana, cat sufera orele alea acolo cand se gandeste ca mami a lasat-o si a plecat, mi-a zis educatoarea ca intr-una o intreaba "mami mai vine?".
nu vrea nici ioana sa spuna nimic, mi-a explicat directoarea ca ei sunt suparati ca-i ducem acolo (logic) si doar nu vrem sa vina acasa si sa spuna ceva bun de gradi. am intrebat-o ieri ce a mancat la gradi si mi-a zis cu naduf "caca".
Laura25 spune:
Gabitina si noi suntem din Piatra. Unde merge fetita ta la gradi? La cea catolica din Darmanesti?
Si noi avem o problemutza de adaptare: fata mea nu vrea sa spuna cand ii vine sa faca pipi si sunt zile cand se mai scapa pe ea
. Speram sa ii treaca 'naravul' asta, mai ales ca saptamana trecuta nu a facut deloc. Dar saptamana asta au inceput iar 'accidentele'.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
gabitina spune:
da, e la gradinita din Darmanesti, vreau sa spun ca sunt f multumita de ea. voi unde mergeti?
si la noi e la fel cu pipi, in prima zi cand am dus-o nu a facut pipi deloc cred ca de stres, cand am ajuns acasa aproape ca a umplut olita. sapt trecuta a facut pe ea in patru zile din cinci iar sapt asta deloc.
oricum, din cate stiu la grupa mica ii duc in sir la baie, ca cer sau nu, doar ca probabil ii mai sare pe cate unul, de ex. ioana e moarta dupa chiuvetele alea micute, in sfarsit poate si ea sa ajunga la apa lejer si cred ca se duce la apa si acolo ramane si uite asa ii sare randul.
eu zic sa le spui la educatoare sa stea cu ochii pe ea si sa nu o uite cand trebuie sa faca pipi.