Grupa mica la gradinita
Raspunsuri - Pagina 16
Apanda spune:
La noi este a doua zi de gradinita dupa vacanta de zacut in pat. Ieri dimineata a fost bine fara plansete si fara suspine, da saracuta trmura din toate incheieturile sotul zice ca de frig dar de era o caldura acolo ca toti copii stau in bluzite cu manecute scurte, sau cu pantalonasi subtiri\. Cand am fost de am luat-o la trei am fost cu mama, a plans cand m-a vazut dar cand a vazut-o pe buni gata era cea mai fericita. Am ajuns acasa s-a schimbat foaia s-a suparat pe fratele ei mai mic de 1 an ca i-a stricat ceva la o carte si daca nu l-a impins ca saracu a dat cu capu de usa de la intrare. Nici nu stiam ce sa fac sa o cert sau sa n-o cert ca era si ea tare smiocaita. A venit tati si i-a spus ca e supara pe ea si numai o plimba cu tititul si ca decuma sta in casa. Si gata punete pe plens pana s-a culcat. Azi cand s-a trezit , a fost mai greu ca are un pic iar nasu infundat, sper sa nu ne ia raceala de la capat, ne-am imbracat ne-am spalat pe fata si pe dintisori am baut un pic de ceai si am plecat cu tati la grai, toate biune si frumoase pana sa inchida tati usa de la grupa. Tati stai aici cu mine, tati tati tati am stat sa ascult la usa 5 minute ea se potolise intr-un final si se juca, asa ca sa vedem dupa masa. Ce ma supara e ca este foarte rea cu fratele ei nu se mai joaca cu el si l tot impinge. Sa vedem azi. Bafta la toti copiilasi cei pitici de frupa mica.
cris-cris spune:
Buna, fetelor.
La noi e a treia saptamana, ne-am mai linistit putin...Doar putin..A mai plans putin ieri dimineata acasa, azi putin la gradi cand i-a vazut pe ceilalati ca plang, dar s-a linistit dupa ce am iesit eu...De mancat tot nu mananca, asta e oful lui:"Mami,eu nu mananc aici.."Si eu ce pot sa-i spun ca sa nu mai planga:"Bine mami, mananci doar daca iti place ceva..".Deci pana acum am platit mancarea degeaba si presimt ca si de-acum incolo va fi la fel...Cel putin o perioada...offff, grea e acomodarea asta.
Ieri am fost la sedinta.S-a stabilit(adica educatoarea si directoarea ne-au sugerat)sa se stranga suma de 200 ron de copil pt.rechizite-pana la 15 noiembrie(deci pt.un an de zile).Mie una mi se pare enorm la o grupa de 30 de copii...aprox.60mil.doar la o grupa .Voi ce ziceti?
Oricum nu a comentat nimeni nimic, pt.ca dupa ce ca nu sunt locuri la gradi, si copiii abia se acomodeaza, ar fi culmea sa se mai poarte si educatoarele urat cu ei din cauza ca au comentat parintii.Cam asta cred ca e conceptia generala: nu comentam ca sa nu se comporte urat cu copilul...
ceela spune:
Pentru rechizite am strans cate 60 ron de copil, si eu, sotul meu si o mamica am fost in we si le-am cumparat. pentru toti copiii la fel. Ne-au ajuns banii, desi erau trecute carioci Bic, creioane cerate Bic, adica la toate se preciza si firma, ne-a aratat doamna modelul. Mai dam cate 23 ron pe 3 caiete speciale pentru grupa mica, aducem lunar servetele, pahare de unica folosinta si sapun lichid.
rapsody spune:
Si la noi tot 60 Ron pt. rechizite si 9 Ron/zi mancarea.
Cel mai tare ma supara cu racelile, abia se mai linistise cu tusitul, acum iar..nici nu stiu cate zile sa-l tin acasa, 2-3 zile cat ii e rau tare, sau mai mult?? ca daca il tin pana nu mai tuseste inseamna ca sta numai acasa..si apoi il duc o zi si iar...
cris-cris spune:
Deci la noi e cel mai scump: 10ron/zi mancarea (pe care nici nu o mancam), 200 ron rechizite + 3 role hartie igienica, 3 role hartie mare-de masa, 1 sapun lichid+1 solid, 3 pachete servetele-pe luna toate.Ca cica sunt grupa mica si "sunt f.muciosi".
AAa, si la alte grupe a mai cerut si 200 ron/an fondul gradinitei.La grupa noastra au uitat, dar cred ca urmeaza....Voi ati auzit de fondul gradinitei?
Pupici..
Androix spune:
Cam mult Cris. La noi au cerut 50 pentru rechizite si 100 pentru fondul clasei din care urmeaza sa le cumere jucarii ca era clasa goala goluta. 8 lei e indemnizatia de hrana, si nici noi nu prea mancam.
Ultima data cand a mers la gradinita nu a plans, asta a fost vineri. Si venea dupa doua zile de stat acasa. A plas doar putin cand l-am trezit, dar acolo chiar i-a placut. Acum iar stam acasa cu enterocolita si probabil o sa stea pana la sfarsitul saptamanii, apoi mergem iar o zi si cine stie ce ne mai loveste 
Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia
ellej spune:
Luca are otita, deci saptamana asta e acasa. Of. in plus, daca lipseste mai mult de 3 zile trebuie sa aducem aviz epidemiologic de la medic.
La noi am dat 60 RON rechizite, 8 RON/zi mancarea (nu stiu inca prea bine ce le da, dar n-am cine stie ce sperante), iar lunar 2 sapunuri, 2 role de h. igienica, un pachet mare de servetele. Standard, din cate observ.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
monica70 spune:
La noi scorul e asa:
- 7 lei pe zi mancarea (si a mea mananca
)
- 50 lei fondul gradinitei platit la inscriere (prin iunie ...)
- 150 fondul grupei pe un an - pentru rechizite si jucarii ca au putine adecvate varstei,inainte a fost in acea sala grupa pregatitoare
- 5 lei pe luna pentru apa plata
- cate un sapun,un pachet de servetele si o hartie igienica pe luna
- 6 lei pe luna limba engleza
- 6 lei pe luna sportul
- ocazional bani pentru teatru de papusi si excursii,ca vor merge des cica
Si in afara de astea strangem bani pentru ce le mai lipseste - pernutze pe scaunele,inca un rand de lenjerie de pat,huse noi pentru scaunele,fete de masa noi,o combina performanta cu microfon pentru serbari (
) ,sortuletze orange cu albastru asortate cu mobila si covorul
Ca norocul ca restul sunt toate aproape noi prin sponsorizari si din buzunarele parintilor de dinainte - mobilier,perdele,lenjerie,TV,covoare etc. Na' ce sa facem,se imparte totul la 24 si pentru ca vor sta acolo 4 ani,merita investitia,ce sa facem daca statul e asa sarac
? Nu a comentat nimeni ... Macar asa au condtii bune ca la particulari si educatoare pregatite ca la stat ...
Si sa va zic ce meniu au avut azi,de exemplu:
- dimineata lapte cu cacao,paine cu unt si gem,
- la pranz supa de ou si cartofi sote cu ceva carne presupun
- la desert fructe (dar nu scria ce)
- gustarea - o felie de cozonac cu cacao,vanilie si rahat,proaspat si pufos pe care l-a mancat in intregime
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
ellej spune:
Eu azi dimineata am vazut o felie de ceva, mezel, pe masa la dimineata. Fiu-meu (deocamdata) nu agreeaza mezelurile.
As vrea o alimentatie cat mai sanatoasa acolo, sper sa nu aiba asta in fiecare zi.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
monica70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabitina nu ne spune nimic, nici nu aude cand o intrebam ce a facut si e nervoasa, plange din orice, se manifesta brutal, se pune pe jos, lucruri pe care nu le facea inainte. va intreb pe voi, ati observat schimbari in comportamentul copiilor? e normal sa se manifeste asa? |
Desi a mea s-a adaptat rapid,merge cu placere si chiar zice ca ii place acolo,a devenit super smiorcaita! Plange instand cum nu-i faci pe plac,dar cu adevarat,adica cu lacrimi
,ceea ce inainte nu facea aproape deloc.Ea plangea pana acum asa fortzat,fara lacrimi,de nervi ca nu i se face pe plac ,mai mult zbiera decat plangea ... Nici cand se lovea nu plangea mai deloc,doar daca se lovea rau de tot plangea.Probabil are legatura cu faptul ca sta brusc atatea ore fara noi,ca am lasat-o la program lung din prima.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">