Gravidute si mamici de Timisoara (19)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Ank datele mele sunt: data nasterii: 04.09.2008, 4000g, 55 cm, apgar 9, cezariana 40 s, dr Bacila Odobescu

Diana
39+ E chiar ultima suta de metri!!!!
mamica fericita de ANDREI TUDOR
AMR putin pana sa ne vedem minunea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

in primul rand FELICITARI irina bine ai venit pe lume Andreea

Ank pupam barbatelul de Raulito si admiram o viitoare printesa ...

Mihaela ce sa-i faci si cu uratii ... si de ei avem nevoie ... bravo Eliana pfuiii formulaaa

ashera nimic .... nici o veste , nici un rand ...

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Ieri am ajuns acasa dar nu ne acomodam deloc sunt disperata plangem intr-una de la 5 dimineata nu stiu ce sa ii mai fac
Eu am avut parte de o operatie destul de grea cand o sa am timp si dispozitie o sa povestesc!
Acum am nevoie de sfaturi: de ce plange atat de mult ca nu mai stiu ce sa mai fac cu el. E disperant si eu ma simt inca tare rau asa ca nu prea il pot ajuta.Am impresia ca il doare ceva nu stiu ce sa ii mai fac.
A adormit acum 30 de minute sar deja s-a trezit...Oare trebuie sa il alaptez de cate ori plange?

scumpa noastra dyanira multe si acum iti spun un secret CALM ,RABDARE , CALM ,RABDARE , CALM ca daca tu esti agitata si bebe e nervos , dar daca tu esti calma pe bebe nici burtica nu-l mai doare asa tare , bebe nu plange niciodata ca asa ii vine , el plange ca il deranjeaza ceva , exemple : loc nou , miros , kk , il strange pampi , vrea o alta pozitie, a visat urat , il doare burtica - colici - sau pur si simplu il chinuie un partttzzz , e cald , e frig sau pur si simplu vrea sa te simta pe tine mama lui sa-l iei in brate pentru a se simti in siguranta (poate ca trebuia sa specific de la inceput ca eu fac parte din categoria de mamici care considera ca : niciodata nu este suficient copilul tinut in brate si alintat - nu vb de exagerari , copilul nu trebuie lasat sa planga pentru ca doar cineva considera ca i-ar face bine , nu cred ca-i face bine nici la plamani nici la altele ) .
Copilul poate plange si de foame asta in cazul in care a papat dar nu suficient (da e bine sa-l pui si la san cand plange ) exemple:
-nu l-ai pus corect la san sau nu ai sfarc sau canale infundate - el a supt cat a supt mai chinuit a obosit si a adormit si atunci e logic sa se trezeasca dupa 1/2 ora din nou ca e foame .

Sper ca "romanul" pe care l-am scris sa-ti fi dat macar un pic de "barbatie"

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui serbanica
In pediatra mea am incredere ca am lucrat cu ea,i-am fost asistenta ei pina am intrat in maternitate:ea nu mi-a zis sa nu il mai alaptez a zis sa ii dau in completare,dar am observat ca daca ii dau numai sin peste 30 sau 20min plinge asa ca nu am ce sa fac.M-am si muls si culoarea laptelui meu este de un alb transparent parca ar fi apa colorata ,eu ii dau in continuare lapte ca si el prefera mai bine sinul decit sticla.Mersi de sfaturi.

Eu nu ma refer sa nu asculti sfaturile ununi medic sau ca nu e o persoana de incredere , dar daca ne-ai intrebat noi iti raspundem . Si uite cu astfel de sfaturi am ajuns eu sa-l alaptez pe Laurentiu cu chiu si vai 2 luni ,desi am un copil "flamand" si inca din maternitate primea portie dubla ca altfel era mare scandal , si pentru ca nu ma "mulgeam" suficient primea lapte praf si pe cand am ajuns acasa copilul meu refuza sanul (pentru ca la supt trebuia sa mai munceasca si el un pic) si manca cu biberonul (ca aici curge laptele imerdiat ) . Si uite asa am pierdut cu timpul si laptele ... si copilul meu creste cu lapte praf ceea ce il face sensibil la mai multe ... Eu cred in continuare ca laptele tau e foarte bun , motivul pentru care copilul cere san foarte repede am enumerat mai sus la raspunsul dat dyanirei , iar motivul pentru care prefera sticla in locul sanului poate fii aceasi cauza ca si in cazul copilului meu .

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui serbanica

Am o intrebare bebita al meu ii place cel mai mult sa doarma pe burtica,cind il pun asa se linisteste nu mai plinge si adoarme daca il intorc o luam de la capat.Are ceva daca il tin pe burtica asa mult?

nu cred , Laurentiu si acum doarme pe burtica (numai ca ii place mai nou sa-si ridice fundul ) , numai ca atentie mai mare din partea voastra ( ca isi poate intoarce caputul ) . Asta e parerea mea , asa am procedat la copilul meu

Laurentiu Ovidiu Otiliei

Mergi la inceput

Otim multumesc de sfaturi!
In legatura cu laptele, bb meu suge ce suge se enerveaza eu nu am prea mult lapte in spital a fost hranit exclusiv cu sticla eu nu am avut voie sa il alaptez din cauza medicatiei apoi trebuie sa ii dau sticla ca ii e foame, probabil in ritmul asta voi pierde laptele destul de repede!
Si inca ceva mai vroiam sa va intreb se primeste ceva prima de nastere din partea primariei Timisoara sau doar trusoul ala si alocatia de nou nascut!

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Otim mersi dar nu e vorba ca nu vreau sunt zile cind refuz sa ii dau lapte praf ca de exemplu refuz noaptea ,il alaptez numai la sin.Am incercat sa ma mulg dupa ce a terminat de supt Serban si nici macar 10 ml nu am reusit sa adun si stau sa ma gindesc peste 30 de min ce o sa manince.Noaptea doarme nu mult dar suficient cit sa mai mi se aduna un pic de lapte.Am inceput sa beau si ceai pt stimularea lactatiei.Nu stiu la noi in familie nu s-a prea alaptat la sin ca nu au avut,nici mama nu ne-a alaptat ,nici sora mea nu a alaptat ca nici ele nu au avut;eu am vrut sa fiu o" vaca cu lapte" dar se pare ca este ereditar.Si sa iti mai spun ceva pe timpul sarcini am fumat nu mult dar am fumat acum decind mi-a venit laptele adica de 3 saptamini nu am pus tigara in gura.Asa mi-am promis ca daca am lapte eu nu mai fumez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elatim spune:

Neata fetelor ,dau o cafea pt cele ce nu mai alapteaza ,macar cu asta sa ne consolam daca lapte nu mai avem.

IRINA ,felicitari pt bubulina ,sa creasca mare ,frumoasa si sanatoasa

DYA si SERBANICA puteti incerca pt stimularea lactatiei GALACTOGIL~50 ron,e mai bun decit ceaiul ,la mine si-a facut efectul,asa am reusit sa-i dau lapte de la mine 3 luni + completare.

Elatim si Victor 13.05.2008

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Vreau si eu o lamurire(cred ca deja v-ati cam saturat de mine): daca ii dau la bb de la san papa el ce papa si apoi nu mai vrea trebuie sa ii dau de la sticla?E rau asa?Sau trebuie o masa sa fie doar de la san si una doar formula?

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_nagy spune:

Ciao mamici si bebici!

Ne=am intors si noi din concediu dar Alex e bolnavior. Are herpangina (in gura si pe amigdale) si saracul nu vrea sa manance nimic ... sunt disperata! a avut si febra tare mare 39,7 ... si noi eram la sat. Asa ca va imaginati prin ce am trecut noi...

Bea e bine... cumintica!

Pupici si o sa citesc din urma sa vad ce ati mai facut.

Cristina

Alex 20.02.2006

Beatrice 02.06.2008 http://community.webshots.com/user/cristinalex

Mergi la inceput