nasterea- trauma pt. viata???
Raspunsuri - Pagina 2
mihaser spune:
Oana eu inteleg de ce ti-e frica...si mama a patit la fel ca mama ta pe vremuri...Gratie chinurilor care le-a tras atunci nu am mai beneficiat de un fratior sau o surioara...Mie nu mi-a fost frica la nastere...daca situatia nu ar fi impus-o as fi nascut natural cu peridurala...Eu a trebuit sa fac 2 cezariene...pe a doua am facut-o cu peridurala si a fost mult mai usoara...Eu sunt convinsa ca nu ti se va intampla nimic rau si vei avea o nastere super...Eu as fi fost super incantata sa nasc in Germania...Doamne Doamne o sa aiba grija de tine!
Lala_D spune:
Oana nastere usoara .
Eu am nascut primul baiat , natural, fara epidurala sau alta anestezie si pot spune ca nu a fost atat de greu cum imi imaginam eu inainte de nastere . A fost chiar ok in conditiile in care baiatul a avut 4 kg si eu sunt mititica . Travaliul a durat cam 6 ore suportabile .
A doua nastere din motive de siguranta a bebelusului care nu se mai oxigena asa cum trebuie avand dubla circulara de cordon s-a ajuns la cezariana .
Si iti pot spune un mic secret : a fost mai nasol cu cezariana decat prima data natural. Recuperarea a fost mult mai grea, durerile post operatorii mult mai urate decat travaliul de la prima nastere .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Luna1 spune:
Draga Oana,
Am nascut natural fara epidirala de 2 ori, o data in Romania o data in UK.
Nu te voi minti ca a fost floare la ureche, doare normal, insa stiind ca la sfasitul durerii imi voi intalni piticutii mei iubiti nu a contat nimic. Am ales fara epidurala pentru ca nu suport spitalele, nu suport sa fiu dependenta de altcineva iar epidurala mi-ar fi facut recuperarea mai grea putin si m-ar fi facut dependenta de moase si sot. Asa m-am recuperat imediat as putea zice, dupa nastere am facut un dus in timp ce sotul se uita pierdut in ochii minunii, singura dusul, apoi a doua zi am mers acasa si apoi am iesit la restaurant la o terasa.
Nu cred ca cu cezariana as fi putut reactiona asa si consider ca natura a lasat pe pamant cel mai divin moment, nasterea. Nu nu sunt masochista insa acel moment al expulziei si durerii imense treci la relaxare totala si iti tii puiutul in brate e chair divin.
Astept sa-mi comfirmi dupa nastere.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)