Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

am implinit 26 de saptamani, mai am 100 de zile pana imi voi cunoaste . Uraa!
Anes, iti place sa ne tii in suspans, hi, hi. Ma bucur ca ai venit cu vesti bune. Nu poti sa o suni sa o intrebi de circulara si de col? Sau te bazezi ca logic ar fi zis daca era ceva nasol, plus ca nu propunea nasterea naturala. Sa inteleg ca ai prins curaj pentru nastere naturala?
Eu in ultima vreme sunt speriata ca iar ajung la cezariana si anestezie generala, brr.
Mirtha ce sa fac sa scot din utrogestan, ca asa ziceam ca la 26 de saptamani daca ma simt bine. Adevarul este ca nu am contractii dar simt ceva discomfort daca intarzii cu luatul pastilelor. Si ce sa scot ma intai o pastila de utrogestan sau pe cea de No-spa?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 26+
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Anes esti o scumpa, ce sa mai! V-ati pus pe capul meu sa vedeti cat pot sa ma rusinez?...pai cam pot, ca asa imi e felul
LA MULTI ANI pentru toate Alexandrele si toti Alexandrii!!! Sa ne traiasca si sa ne bucuram de ei!
Eu abia astept sa plec la Ploiesti...undeva in jur de 12...sa duc tort la puiutul meu cel mare si sa-l pup cu drag pentru astea 2 saptamani lipsa si pentru ca astazi este si ziua lui de nume. Duminica plecam cu tot cu el acasa...ufff, tare greu a fost fara...si cand ma gandesc ca asta va fi doar inceputul, ca e inca mic...
Iar am avut o noapte nedormita...ma duc sa fac treaba prin casa, ca somn, ioc. Pana la termen cand vine bebe, cred ca o sa ajung zombi in felul asta si cu mers la servici.

Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani)
si 31+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna dimineata,

Amalia, si la mine e cam la fel. Eram curioasa care este situatia pentru restul fetelor.

Otilia, eu cred ca e foarte buna salteluta si sa o pastrezi. Poate stii si tu de la Ana ca faci niste investitii destul de mari pentru doar cateva luni si o astfel de saltea asa este (dupa 4-5 luni nu o mai poti folosi). De banutii cu care ai luat-o poti lua altceva bb-lui, care poate te gandeai ca nu iti permiti.

Miram, imi cer scuze ca ma bag, dar sa stii ca daca faci o exceptie-doua cu dormitul bb-lui in pat cu tine, asa ramane. Ana s-a imbolnavit pe la 4 luni si am luat-o cu mine in pat. Acum, la 4 ani, trebuie sa stea cu ea in pat cineva, ca sa adoarma. Sfatul meu este sa incerci sa il inveti pe Iliuta cat mai mult in patul lui si sa inveti ca pentru copii orice exceptie este un precedent. Eu vreau sa ma tin batoasa si sa o obisnuiesc in patul ei, care va fi in camera Anei. Poate 1-2 luni o sa fac schimb cu Ana si o sa dorm eu in patul ei, iar ea cu tati, ca sa stau in aceeasi camera cu BB. Dar vreau neaparat sa o obisnuiesc pe Andreea sa doarma singura si sa adoarma singura. Dupa ce alaptezi si adoarme, il pui la loc in patut. Te chinui pe termen scurt un pic, pe termen lung va fi mai bine.

Fetelor, sa va cer parerea intr-o problemuta. M-a invatat o prietena ca bb2 sa ii aduca lui bb1 un cadou atunci cand se naste, pentru a fi un bun inceput de relatie intre ei. M-am gandit sa ii iau Anei un bebelus cu cat mai multe accesorii, astfel, simte si ea ca e mamica (isi doreste mult) si poate sa imite ce fac eu cu bb2, in timp ce poate eu nu pot sa ma ocup si de ea. Ce ziceti?

Anes, wow, ce mare e bb!!!!

La multi ani tuturor care isi serbeaza ziua de nume azi!

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (DPN: 30 Noi 2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Fetelor: sunt nebuna!!!

Mi s-a pus pata si am plecat la ecografie. Am gasit un cabinet unde este deschis si au loc acum. Vreau sa vad cum e colul, nu mai pot astepta 2 saptamani, mai ales dupa ce am avut asa o saptamana stresanta.

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea (DPN: 30 Noi 2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

Buna dimineata burtici!!!!
nu am mai scris de vreo 2 zile...m-au suparat foarte tare contractiile si m-am cam speriat; pana acum eu am avut o contractie cam la interval de 2 zile, dar aseara lucrurile au luat o intorsatura cam aiurea. mi se parea mie ca mi se intareste burta prea des...primele le-am avut la 20 minute, apoi dupa un no spa s-au rarit la 40-45 minute, apoi pauza. mai tarziu am iesit si noi la o terasa si au inceput iar...probabil din cauza pozitiei, a scaunului destul de rigid (ma durea si spatele si fundul) ; am avut vreo 2 contractii in 10 minute, m-am speriat din nou, ne-am ridicat si am plecat imediat acasa unde am mai luat un no-spa. apoi am adormit , noaptea cred ca am mai simtit una sau doua, iar de dimineata de cand m-am trezit sunt ok.

va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii? medicii vostri ce v-au zis? cat de dese pot fi contractiile ca sa ne incadram in normal? ar trebui sa-mi sun dr, chiar daca sunt nedureroase si de scurta durata (cam 10-20 secunde)???? voi ati patit asa ceva?

27+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

Madutza sa ai multa bafta la eco! Mergi linistita mai ales daca ai gasit unde sa te duci, decat sa stai aiurea stresata.
Cat priveste cadoul, si eu sunt de acord cu asta. Noi ne-am gandit in felul urmator..sa cumparam o jucarioara pe care sa i-o dea David lui bebe cand vine acasa..cadou din partea lui...iar din partea lui bebe pentru David sa-i dam noi o jucarie. La noi varianta cu bebe de jucarie nu merge, ca este destul de mare David si-n plus am sa-l lasa sa ma ajute cu ce va dori el cu bebe direct...dar la ideea cadourilor n-am sa renunt.
In plus, daca atunci cand o sa vin de la maternitate acasa, ne aduce tati numai pe mine si bebe Luca si David ne asteapta acasa...nu am sa intru in casa eu cu bebe in brate, ci o sa-mi las bratele libere sa-mi imbratisez puiul mai mare si sa ma ocup numai de el, macar o mica parte de timp...ca sigur in zilele in care am lipsit, mi-a dus dorul si grija.
Daca mai aveti idei legate de ce cum sa ne purtam langa bebe 1 cand vine bebe 2, astept cu drag orice sugestie

si 31+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

VonHelen imi pare rau ca nu te-ai simtit bine. Mie nu mi-a spus nimic doctora legat de frecventa contractiilor, dar mi-a spus ca daca am burta contractata sa iau No-Spa..daca nu ma lasa, sa-mi pun si 2 supozitoare cu Scobutil si sa stau linistita...dupa care repet No-Spa-ul la intervalul de timp recomandat.
Pana acum, eu am luat No-Spa doar la inceputul sarcinii cateva si dupa ce am facut amniocenteza ca-mi era recomandat...poate fetele sa-ti poata da mai multe sfaturi

si 31+ Luca Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

ufff..si informatiile astea de pe net se bat cap in cap! unele articole scriu ca daca ai mai mult de 3 contractii/ora sa te prezinti la medic, altele daca ai mai mult de 4/ora...iar unele spun ca atat timp cat sunt nedureroare si se remit dupa circa 2 ore sunt absolut normale..nu mai inteleg nimic !!!!

27+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Dea , da , incerc sa imi revin. Sunt chiauna de pe naveta. Dorm mult si adorm aproape instantaneu. Am ami si facut niste deraieri alimentare : am mincat la bunica sotului iar acolo se gateste obisnuit - cu sare, am mai ciupit si niste muraturi .Ieri am mincat niste seminte prajite. Una peste alta de marti incoace sunt umflata ca un balon. Sotul m-a renegat definitiv : atita timp cit m-a tot rugat sa nu maninc acum nici nu vrea sa auda vaietele mele !
Sa ai o mini-vacanta superba si sa te intorci cu forte proaspete!

Anes cu multa placere. Ma bucur ca totul este ok.
Cit priveste dormitul , asa o fi cum spune doca ta dar sa ma ierte Dumnezeu chiar nu pot sa dorm numai pe partea stinga. Este exclus sa pot tot timpul sa dorm si sa stau doar pe partea stinga pentru ca amortesc. Asa ca sfatul asta de a dormi numai pe stinga mi se pare absolut nerealist. Pe spate oricum nu mai pot sa stau pt. ca nu respir cum trebuie. Deci nu imi mai ramine decit stinga-dreapta.
Cu mincatul da ,e cel mai indicat sa maninci des si putin. Numai ca psihic ideea asta de a minca aproape tot timpul pe mine ma cam deprima. Pe linga faptul ca indiferent cit de putin bag in stomac tot se umfla. Da" macar daca mancand mai putin nu doare iar acidul parca nu isi face asa repede simtita prezenta la cantitati mici de mincare.

Andy iubita nu ma bag la clasamnetul cu nasteri. Eu as vrea , daca se va putea , sa nasc undeva in intervalul 24.10 - 27.10 adica foarte aprope de DPN. Nu stiu daca se va putea , am inteles ca fetitele sunt ceva mai grabite. Dar galerie imi fac pentru acest interval. Asa "ma tainuiesc" si cu fie-mea !

Otilia votez pastrarea saltelutei. Pare solida si foarte bine utilata. Daca spui ca ai solutii si pentru spatiu si depozitare , parerea mea : nu are rost sa dai banii pe o alta. O dezinfectezi si e gata de folosire. Daca nu ma grabeam simbata , prietena la a carei nunta - botez ne-am dus seara tocmai se pregatea sa imi dea salteluta fetei. Dimineata eu , constiincioasa , m-am dus sa mai fac niste cumparaturi si seara la petrecere discutii despre bebei. Oricum am destule de primit si nu voi face retururi.Am facut deja niste cheltuieli destul de consistente. Intr-un fel ma bucur ca mi-am luat inima in dinti sa le facem acum pentru ca timpul zboara ametitor de repede iar in toamna nasterea va avea costurile ei fie ca voi naste la spital public fie la particular.
Cit priveste renuntatul la Utro, nu imi mai aduc aminte schema : eu incepusem cu 6 in 3 reprize , mergeam la eco din doua in doua saptamini si reduceam cit imi spunea doca. Daca tu esti pe trei eu as incerca sa renunt la cite unul in sensul ca 2 zile renunt la unul , urmatoarele 2 zile la inca unul si tot asa.
Poti sa iti faci tu o schema in functie de durata pe care vrei sa iti mai administrezi Utro - adica pina la 30 sau 32 de sapt. sau pina la 28 de sapt. Eu nu as prelungi sa iti spun sincer administrarea lui mai ales ca observ aceleasi manisfestari de care povesteau fetele si pe care le-am avut si eu.

Edit : NoSpa nu l-am scos definitv. In sensul ca nici nu il mai iau ca tratament - 3 pe zi obligatoriu indifernet daca simt sau nu contractii - dar nici nu ma feresc sa il iau daca simt ceva dureros sau chiar o contractie..... care mi se pare mie mai altfel.

Ioanamami sa nu uit : in legatura su stresul am o alta poveste. Am ramas de fiecare data gravida in perioadele de stres maxim . Pentru mine stresul si cel genrata de serviciu , de problemele din familie plus cala ca nu ramineam gravida de cca.3 ani nu a avut nici o influenta asupra conceptiei. Anul trecut era cam al 3 lea an de cind incercam si nimic. Ma inscrisesem la un examen foarte important , necesar promovarii pe un post care aduce odata cu alte avantaaje si dublul responsabilitatilor pe care le aveam pina atunci. Eram varza-varza dupa examen , psihic aproape dezmembrata - caci eu veneam si dupa o naveta obositoare , plus analize , medici , monitorizari eee....multe, nu are rost sa le mai insir. Si cind mi-am luat noul post in primire jale : teoretic lucrurile par atit de frumoase.Prcatic imi tremurau toate oasele si oscioarele. Atunci s-a intimplat. Iar de pierdut sarcina am pierdut-o in concediul de odihna. Asa ca parerea este sa fi asa cum esti. Stresul n-are legatura cu fecundatia. Altele au legatura . Maturarea ovului , spermatozoizi viabili etc. Asta e parerea mea de om care la a doua sarcina ajusesem sa fiu stresata de metodde ani-stres. Nu mai stiam ce sa fac pt. a nu fi stresata. Nu ai cum sa nu fi stresata si nici cum sa dminuezi stresul mai ales cind ai si o pierdere la activ. Vorbim de alte coordonate.
Si a doau oara am ramas gravida tot in perioada de stres garnisita din plin cu depresia generata de peirderea anterioara.
Nu dau detalii , daca vrei detalii mergem in privat. Dar parerea mea : daca nu poti decit sa fi stresata , suparata si oleaca depresiva n-ai decit ! E normal sa fii asa si e normal sa nu poti sa te detasezi .
Oricum ar fi iti pot spune un singur lucru : corpul tau stie cel mai bine cind poate ramine gravid si se va incapatina sa ramina exact atunci cind va considera el ca e apt.
Ceea mi se pare mie ca este benefic : sa devii mai egoista , sa te centrezi pe tine si pe problema ta iar restul omenirii - familia de origine si problemele ei , prieteni , rude etc. , serviciul - pe locul II .
Ofera-ti liniste in casa ta , detasare cit cuprinde de restul problemelor care nu sunt ale tale , eventual detasare la servici .Stiu ca este greu sa pretinzi aceste chestiuni intr-o perioada in care esti tu (de regula incopatibila cu ideea de efort psihic)dar incet - incet vei putea alica orice metoda consideri ca iti este benefica.

Mirtha 32+ Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Madutza multa bafta la eco !
In legatura cu cadoul trebuie sa ma documentez dar asa la prima vedere stiu ca mai citisem undeva trucul asta cu cadoul. Ca sa fiu mai sigura incerc sa citesc prin cartoaie.

Mirtha 32+ Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Mergi la inceput