Pastrav
Buna fetelor!Am cumparat niste pastrav proaspat si nu stiu cum sa-l prepar.Stiu ca are multe oase.Cum e mai bine sa-l prepar ca sa fie cat mai bun? La cuptor ?Ajutor!
Raspunsuri
danyalo spune:
I-l poti face prajit ( dat prin faina sau malai) cu mujdei si mamaliguta
sau la cuptor
sau la gratar...
Oricum l-ai face iese buun! Mie imi place cel mai mult pastravul dintre toti pestii!!
Mie imi place prajit..dar cum nu e f. sanatos... aleg la cuptor..cu un pic de ulei, mirodenii, o lamaie rondele..cateva rondele de ceapa..etc
Pofta buna...
szivarvany spune:
Prajit si cu mujdei cu smantana
Eu il tai in doo pe lung, il dau doar prin faina ca doar asa mi place si l prajesc bine-bine in tigaia de teflon, in ulei.
Daria & GIULIA(2004 08 16)
puisorul spune:
In folie de aluminiu, cu ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.Il impachetezi bine si apoi pe gratar pe aragaz. Iese o mancare superbuna
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
delsim spune:
Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns.In final l-am facut la cuptor, cu mujdei, mamaliga si cartofi natur cu patrunjel.Data viitoare incerc celalalte variante.
mcm spune:
Cel mai mult imi place prajit sau la gratar. Are oase multe dar se pot alege usor. La cuptor nu prea imi place sau n-am gasit eu combinattia de condimente care sa-l puna in valoare gatit asa.
www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii
delsim spune:
A iesit bun, sau cel putin si mie mi-a placut, eu nu prea mananc peste (mananc cod, merluciu, pangasius); l-am pus intr-o tava teflonata, am turnat apa, ulei, am pus foi de dafin, piper boabe , condimente de peste si un pic de Secretul Gustului de legume.
NinaR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul In folie de aluminiu, cu ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.Il impachetezi bine si apoi pe gratar pe aragaz. Iese o mancare superbuna Ani de Stefana (23.01.2008) Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery |
Atentie la folia de aluminiu!
http://www.curentul.ro/index.php/Sanatate/Atentie-cutiile-caserolele-sau-foliile-de-aluminiu-pot-provoca-Alzheimer-sau-cancer-mamar.html
Orice fapta isi are rasplata ei
Nina
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul In folie de aluminiu, cu ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.Il impachetezi bine si apoi pe gratar pe aragaz. Iese o mancare superbuna |
si eu il fac tot asa, numai ca mai pun si patrunjel verde si lun "pachetelul" la cuptor, pentru 20-30 min, depinde cat de copt iti place.
anca_iary spune:
eu amestec o lingura de malai+una de faina+una de boia dulce dupa care il dau bine prin amestecul acesta si il rumenesc in tigaie la foc mic.
E fff gustos si crocant.
april spune:
deslim, pastravul chiar ca nu are oase, in afara de coloana
e bun prajit in faina alba sau faina de malai cu saramura