Are 2 ani si nu se cere la olita !

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

dupa vreo 4 luni de mers la cresa au inceput si tripletii sa faca in mod constant si singuri adica merg la olite singuri, isi dau jos pantalonii , pampersii daca au cumva si se pun pe olita, fac caca/ pisu depinde ce e nevoie si uneori se ofera sa arunce ei in wc continutul (nu prea imi place dar daca lor le face placere... doar face parte din ritual...)

am instalat si o olita de tranzit la baia lor si au inceput sa se arate interesati sa faca la oala mare... 2 din copii au si reusit o data...

problema e cand iesim undeva... nu vor la tufis / iarba / copac.... deci daca nu au pampers sau olita fac pe ei.... de wc nu se pune problema...

totul tine de dezvoltarea lor....


http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)


iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Monica a "scapat" de pampersul de zi la 3 ani si 1-2 luni.
De pampersul de noapte am scapat pe la 3 ani si 8 luni.
E drept ca nici eu nu m-am stresat deloc pe chestia asta - a venit mai mult de la ea decat de la mine - eu ii puneam pampers pana la scoala

A mers la gradi (cu tot cu pampers) la 2 ani si 11 luni. Nici un alt coleg de gradi nu avea pampers, asa ca probabil a vazut ca ei merg la wc si a vrut si ea.


Sorana si Monica (5 ani)



Asa si eu. n-am avut pic de stress cu olita, am zis sarumana ca exista pampersi si am lasat-o mai mult pe ea sa decida. peste zi,la doi ani si-un pic, i-am spus uite asta e olita, aici faci pisu si gata, a priceput, fara accidente, fara nervi. peste noapte i-am tot pus pana am vazut ca se trezeste si vrea la olita si chinul mare sa-i mai dai si0n mijloc de noapte pampersul jos, aia mai lipsea. pe la 3 ani si noua luni am renuntat total la pampers, cu mici exceptii. cand era foarte obosita, stiam ca nu se mai intoarce de pe o parte pe alta, daramite sa mai ceara la oala, asa ca pana pe la 4 ani, ocazional, ii mai puneam pampers.

Concluzia e urmatoarea: am scapat de pampesr fara nici o problema, fara nervi nici la mine nici la copil, fara pus la olita din ora in ora, ce-i drept oleaca mai tarziu decat restul copiilor, dar eu spun ca merita.

La doi ani fix nici nu mi-ar fi trecut prin cap s-o asez pe olita, nu de alta dar a mea habar nu avea cand face, realiza doar cand se umplea pampi asa ca pana nu a realizat ce si cum m-am gandit ca n-are rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Noi am renuntat la scutece un pic inainte de 2 ani.Fara mare greutate... si asta doar fiindca am fost in vacanta in Romania si era f cald si mamaie a zis sa-i punem doar chilotei prin curte, sa nu transpire("ca are cine spala")SI am facut de cateva ori in chilotei ,apoi am inceput sa ne luam de putulica,in semn ca ne trece ceva,si uite asa,fara insistente, am vazut ca este mai placut cu putilica la aer si nu am amai acceptat scutecele.
Noi l-am incurajat cu aplauze si ii ziceam "multumesc " cand facea la olita si acum s-a obisnuit ca decate ori face la oala este fiesta..se aplauda isi zice singur"bravo,multumesc".
astazi am cumparat si adaptator ptru wc si am inceput de astazi sa-l folosim..ca incepem geadinita.

ionik,
Nu-l presiona,facutul la oala trebuie sa fie ca o joaca,iar dupa ce reuseste si face aplauda-l,imbratiseaza-l ,iar cand face pe el nu-l
dojeni,bland aseaza-l pe olita si spune-i ca acolo face Matei pipi.
Nu te preocupa.

Mata Emma lupta iar cu cancerul


http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu n-am stresat copiii cu olita. Baiatul cel mare s-a invatat inainte de doi ani, exact ca la Principe a fost. O singura data a facut pe el si gata a fost.
Fetita s-a invatat dupa trei ani. Pe ea n-o deranja sa stea cu scutecul murdar, mi-am dat eu seama c-o sa fie mai greu. S-a invatat mai tirziu, dar odata ce s-a pornit a fost foarte simplu. Nu mi-a venit sa cred cit de simplu a fost!
Toate la timpul lor, lasati copilul in pace. Riscati si ajungeti la probleme mult mai mari.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionik76 spune:

Multumesc tuturor pentru incurajari, sincer, nu ma asteptam la atatea raspunsuri. Ma bucur sa vad ca matei-ul meu nu e singurul care la 2 ani inca poarta pampers, asa cum are impresia bunica-sa. Sinecr, eu nu prea imi fac probleme, dar ma streseaza mai mult maica-mea, ca asa e felul ei, de am ajuns si eu sa cred ce spune. Eu mi-am dat seama ca el nu e pregatit, atat timp cat nu realizeaza ce face si nu il deranjeaza ca e murdar, asa ca nu l-am fortat. Bunica-sa l-a presat si i-a data cate o palmuta si acum asocoaza olita cu pedeapsa si asta chiar nu imi place. De ieri merge la cresa si sper sa se adapteze si incet, incet sa scapam si de scutece. Poate vazandu-i pe ceilalti copii, poate maturizandu-se un pic, nu stiu, sper ca va fi bine. Tot ce ma bucura e ca stiu ca e un copil normal dezvoltat, un pic mai incet, dar asta e ritmul lui. Asa ca stau linistita. Multumesc tuturor pr raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mama ta a ramas marcata de vremurile cind spala la cirpe pina nu mai putea si evident ca un copil era pus la olita imediat ce-si tinea capul drept. Baiatul meu a renuntat la pampers la 2 ani si jumatate si tot procesul a durat citeva zile. Nu mai chinui copilul aiurea, cind va fi gata o sa faca si la olita, nu o sa-i scrie in cv la ce virsta a renuntat la scutece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ionik, Matei-ul meu a renuntat la pampersul de zi la 2 ani jumate. Facea pishu la borcanel (da, un borcan de sticla) si era incantat de realizare. Dupa vre-o 2 saptamani ne-am prefacut ca nu mai avem borcan si a facut la wc, direct. Nu a facut niciodata la olita sau cu colac reductor. La pampersul de noapte am renuntat pe la 3 ani jumate, dar si acum, la 5 ani jumate, cam 1/luna mai greseste noaptea.
La cel mic, a fost mai siplu, nu m-am mai stresat (cum faci si tu). La 2 ani jumate i-am zis ca nu mai am bani de pampers ca sa putem pleca in concediu (el e mare plimbaret) si in cateva zile n-a mai facut deloc pe el, nici macar noaptea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenyy spune:

Ionik76,aceeasi problema o aveam si noi cu Degetica noastra,cu cat insistam mai mult la olita,cu atat se incapatana si facea pur si simplu langa,in sufragerie,oriunde altundeva,numai la olita nu.Am lasat-o fara pampers prin casa,bineinteles ca sa scapa pe ea,plangea apoi chiar cu mare jale,nu-i convenea situatia,stergeam,mai vociferam eu,ii explicam ca nu este frumos,nicicum de gura mea nu a mers.Cu timpul,i-am lasat pur si simplu olita prin bucatarie,mereu la vedere,si singurica a inceput sa o ceara,era tare fericita cand vedea cu ce bogatie ne-a pricopsit,noi o aplaudam si o laudam,acum singura isi trage olita,face,apoi ritualul"Bravooooooo,ce fetita mare are mamii",o aplaudam,pupacim,atat de importanta se crede...Apropo,asta cam pe la 19 luni,acum are 20 de luni.Incearca si varianta asta,multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Noi am scapat de pampers in vara asta si piticul meu avea 3 ani jumate.I-am luat olitza de la 6 luni dar nu am folosit-o pt ca nu vroia sa stea pe ea,sau statea maxim 10 secunde si zicea gata:))
Vara asta a fost mai cald la noi asa ca l-am lasat cu kiloti.Pipi s-a obisnuit in 2 saptamini sa faca singur direc la wc(olita am aruncat-o demult),kaka a durat o luna de zile pina a facut la wc,in rest facea in kilotei..
Dupa ce s-a obisnuit sa faca kaka si pipi la wc,am scost la 3 zile si scutecul pe timp de noapte,si pot sa ma laud ca nu a facut niciodata pipi pe el noaptea.
Aci e o politica sa nu stresezi si sa fortezi copilul cu kestii dinastea,sa-l lasi pe el sa hotarasca..

Mergi la inceput