Mamici anti-stres de ianuarie-februarie 2009 (44)
Raspunsuri - Pagina 9
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui StelaPopescu fetelor ma invatati si pe mine cum imi pun semnatura? |
lisa79 spune:
Shaorma:Aveti nevoie de: 2 bucati piept de pui,castraveti murati, 1/4 varza mica, 5-6 cartofi,4 linguri maioneza, 2 linguri desmantana, 3 catei de usturoi, sare si piepr dupa gust.Se pune puiul la condimentat cu un pic de ulei de masline, sare piper, boia si vegeta.
Se taie varza marunt ca si la o salata de varza, se adauga sare si piper dupa gust, castravetii murati se taie feliute ca si cartofii pai.
Maioneza cu smanatana si cu usturoiul pisat se amesteca cam asa:
Se prajeste puiul....eu una il prajeste pe un gratar electric pentru a fii mai gustos si nu il las prea mult ca imi place un pic mai moale carnea.
Se prajesc cartofii pai
Se ia o lipie de faina care poate fii cumparata sau facuta.
se unge cu crema maioneza+smantana
Se adaunga pe rand: castraveti, varza, pui ,cartofi ...
Se ruleaza....si se papa...sunt foarte bune.
se fac repede,circa 30 de min,
covrigei:1 kg faina,drojdie,sare,mac,susan
Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda.Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face "spume".Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia(cercuri sau asa impeltiti).Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa , punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura) .Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde ( se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie , il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava.( se poate face si o lingura de faina cu sare si un pic de apa si se unge in parte fiecare covrig...astia sunt ca aia de cumparat cu sare deasupra).Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt, (a mea a fost de calitate mai proasta si s-au cam lipit covrigii, urmatoarele ture le-am facut fara hartie) se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.
sunt foarte buni!!!
18S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatosi!
jasmi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ingrid70
Pai te duci in partea dreapta, la profil personal si in josul paginii, la Optiuni +/-, apesi pe + si ti se deschide un loc unde scrie semnatura. Acolo scrii semnatura, salvezi si gata. Ingrid70 15+ |
in cealalta dreapta
Jasmi 16+ cu Vlad
way to go, BB
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lisa79 Shaorma:Aveti nevoie de: 2 bucati piept de pui,castraveti murati, 1/4 varza mica, 5-6 cartofi,4 linguri maioneza, 2 linguri desmantana, 3 catei de usturoi, sare si piepr dupa gust.Se pune puiul la condimentat cu un pic de ulei de masline, sare piper, boia si vegeta.Se taie varza marunt ca si la o salata de varza, se adauga sare si piper dupa gust, castravetii murati se taie feliute ca si cartofii pai. Maioneza cu smanatana si cu usturoiul pisat se amesteca cam asa:Se prajeste puiul....eu una il prajeste pe un gratar electric pentru a fii mai gustos si nu il las prea mult ca imi place un pic mai moale carnea.Se prajesc cartofii pai Se ia o lipie de faina care poate fii cumparata sau facuta. se unge cu crema maioneza+smantanaSe adaunga pe rand: castraveti, varza, pui ,cartofi ...Se ruleaza....si se papa...sunt foarte bune.se fac repede,circa 30 de min,covrigei:1 kg faina,drojdie,sare,mac,susan Se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc unde se pune drojdia amestecata cu putina apa calda.Se lasa vreo 20 min timp in care drojdia face "spume".Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.Se rup bucati si se modeleaza covrigi dupa indemanarea fiecaruia(cercuri sau asa impeltiti).Dupa ce-am terminat de modelat, punem la fiert intr-o cratita apa , punem sare (sa se simta sarea dar nu saramura) .Cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 3-4 secunde ( se umfla repede), il scoatem cu paleta pe un fund de lemn sau farfurie , il trecem prin mac sau susan si-l punem in tava.( se poate face si o lingura de faina cu sare si un pic de apa si se unge in parte fiecare covrig...astia sunt ca aia de cumparat cu sare deasupra).Tava unsa cu putin ulei sau cu hartie de copt, (a mea a fost de calitate mai proasta si s-au cam lipit covrigii, urmatoarele ture le-am facut fara hartie) se baga in cuptorul preincalzit la 100 grade timp de 10 min.sunt foarte buni!!! 18S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatosi! |
ingrid70 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui jasmi
way to go, BB |
Deci, sorry, inca o data!Ingrid70 15+
flowerbee spune:
Lisa, merci frumos de reteta!!!!
Eu AZI FAC SHAORMA!!!!!! Ii fac surpriza iubitului meu!
Va zic cum a iesit.
Oare maioneza din comert se poate manca? Nu e pericol de toxa sau listeria?
Bee18+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
CADIA spune:
Lisa, multzumim pentru reteta.Cred ca o fac azi sau maine.
Bee, eu pe 04.09 merg la dr. mea gineco, sa mai vb. sa vedem ce analize mai trebie sa fac....etc. Si cred ca o sa-i zic sa se uite si la bebe putin sa-i asculte inimioara, ca oana la eco morfo din oct.
ce bine de tine ca dr. de fam are eco.
17+cu CLARA
lisa79 spune:
nu aveti de ce! oricum shaorma facuta in casa nu se compara cu cea din comert, eu o ador. BEE eventual cumpara maioneza light.
mama mea tocmai a simtit-o pe bblina mea...normal intinsa stateam pe canapea in bucatarie si hopa a si inceput sa faca ture. asa s-a bucurat!
18S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatosi!
flowerbee spune:
Cadia, e ecograful institutiei la care lucram, nu al ei personal, dar merg la cabinetul din institutie si e bine. Desi e un eco nu f performant, ea mi-a vazut punctele de insertie ale sarcinii la 4 sapt de sarcina si mi-a dat cea mai buna veste din lume: ca s-a cuibarit un puisor in burtica mea.
Castravetii murati in sare de la tarani sunt siguri? Stiam ca sarea are efect antiseptic. Nu stiu ce e azi cu mine. Pun o multime de intrebari care mai de care mai tampe. Parca-s un copil.
Bee18+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png