ajutoor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Acum ca faptul e consumat, ce pot sa-ti spun este ca daca tot ti-ai inceput viata sexuala, ar fi perfect sa ai la tine permanent contraceptive.Prezervative, pina te duci la doctor sa-ti recomande altceva.Nu conta pe faptul ca poate are el!
Xio ,pt cabinetul de planning ii trebuie trimitere de la medicul de familie?
Sa mergi cu incredere,totul e confidential si sa intrebi tot ce ti-ar putea trece prin cap.Fa-ti o lista!Daca frecventa actelor sexuale banui ca va fi redusa,ramii la prezervative.Ar fi pacat sa iei pilule aiurea.Insa niciodata nu te mai expune la riscul de a face un copil sau a contacta o boala cu transmitere sexuala.Daca stii ca si pt prietenul tau a fost prima data e in regula.Insa poti fi siguraca nu a fost in viteza turbata si cu alta?
Inceputul lunii este foarte evaziv.Trebuie data exacta a ultimei menstruatii,ca sa calculezi si sa afli dspre o posibila sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Nu-ti trebuie nicio trimitere pentru planing, mergi cu incredere. Si documenteaza-te .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scaryspooky spune:

si cat timp tre s astept sa-mi fac testu///dupa cat timp s-ar observa daca sunt sau nu?cate zile multumesc anticipat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Testul se poate face dupa 7 zile de intarziere.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

atrecut o saptamana de cand mi-am inceput viata sexuala normal menstruatia ar trebui sa apara...sper sa vina:-s doamneee tineti-mi pumnii cred ca e prima oara cand imi DORESC sa-mi vina mai rpede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

scary cum mai esti?
cum au spus si fetele tr sa stii data exacta a ultimului ciclu.dar fiind foarte tanara si neavand treaba cu sexul banuiesc ca nu stii exact.de acum incolo tr sa-ti notezi in fiecare luna pe un calendar data fixa cand apare menstra.este necesara p a putea folosi metoda calendarului ,dar si mai tarziu cand vei vrea un bb ori pt alte probl ce apar.cu metoda calendarului o sa revin intrucat e o schema pe care nu o stiu exact pe de rost si nu vreau sa-ti furnizez vreo informatie gresita.
primul test pe care-l poti face si sa fie un rezultat sigur se face la 10 zile intarziere.

acum adolescentele sunt sfatuite sa folosesaca 2 metode contraceptive(pilula si prezervativul) simultan deoarece pot uita sa ia pastila si mai ales din cauza rel instabile.nu e vreo jignire la adresa ta ci e o realitate constatata printre adolescenti.mai ales baietii incerarca cu cine se poate si daca e sa fie actioneaza.si nu au mereu prezervativ la ei.iar bolile cu transmitere sexuala necesita numai un singur contact neprotejat.Sida si HepatitaB sunt mortale.altele pot da sterilitate.nu te juca cu sanatatea ta.impune-i sa fol prezervativul corect la fiecare contact sexual.pt fiecare contact un prezrevativ nou.si sa-l monteze corect .adica cand e in erctie completa se deruleaza de la vf penisului spre baza.se tine de varf circa un cm sa pasreze aer.in mom exjacularii sa nu se rupa.il sdcoate imediat ce exaculeaza.daca se moaie risti sa curga sperma in vagin.nu ai voie nici sa se joace cu penisul pe langa tine,inainte de exaculare mai apare un lichid ce ajuta la lubrefiere si care contine sperma care poate ajunge in vagin.exista cazuri de gravide care doar s-au jucat nu au avut si penetrare.

Cio,

Mergi la inceput

Xio,ma steptam la un raspuns pertinent si la obiect ,din partea ta.morala nu cred ca-si mai are rostul.

Mergi la inceput

METODA CALENDARULUI(KNAUS-OGINO)

pentru a o putea folosi este necesara monitorizarea ciclului cel putin 6 luni,de obicei pana la 12 luni.
alta conditie este sa ai ciclu regulat.
calculul se face astfel: -
-prima zi a ciclului menstruual(cand iti vine) este notata ca ziua 1
- prima zi fertila ciclului menstrual(CM)se va calcula scazand cifra 18 din CM cel mai scurt
-ultima zi fertila se calc scazand cifra 11 din cel mai lung CM
se va evita contactul in faza fertila

deci:
-prima zi de sangerare=ziua 1
-prima zi fertila=ciclul cel mai scurt-18
-ultima zi fertila=ciclul cel mai lung-11.

exemplu
in ultimele 8 luni ai avut ciclu de: 26,29,27,28,31,29,30,28 zile ,calcum asa

prima zi fertila 26-18=8
ultima zi fertila 31-11=20
deci intre ziua 8 si pana la 22 esti fertila si nu poti face sex,sau folosesti alte metode contraceptive.

o sa incerc un grafic

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,2018,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31
deci in perioada rosie strict interzis.

rata de sesc a acestei metode este f mare pt pot interveni factori,hormonali sau stressul ce pot modifica data ovulatiei.

Mergi la inceput

multumesc mult pt sfaturi mi-a vn oricum deci nu am cum s fiu insarcinata corect??sunt cea mai fericita si voi avea mai multa grija de acuma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Scaryspooky,
Daca ai tras o sperietura si acum esti fericita ca ti-a venit C.m. inseamna ca o sa tii minte si ve-i lua masuri de protectie.
Ai grija de acum in aceasta luna dupa ciclu vine prioada fertila! Ori folosesti prezervativul mereu,ori inveti dumnezeieste metoda calendarului (care nu este sigura deloc) ori te duc frumusel la medic sa-ti prescrie pilule care trebuie sa-ti intre in reflex sa le iei in fiecare zi (dar aceasta metoda devine activa de la urmatorul ciclu cand incepi sa iei pilulele) !!! Ai variante numai sa alegi !
Sa fii fericita mai departe si sa ai parte de o relatie frumoasa fara evenimente nedorite !

Mergi la inceput