salonic - ce e de vizitat?
plecam pe 1 septembrie, daca lali e ok, in leptokaria, grecia, la 80 de km de Salonic si cam 30 de paralia katerini.
Stam cam 9 zile si nu vreau sa ma duc zilnic la plaja, as face cate o excursie in zona: muntele olimp, salonic, paralia katerinii.
Ma puteti ajuta cu catev informatii: ce e de vazut? cumparaturi? etc
Va multumesc mult
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Raspunsuri
bulinuta27 spune:
guestus...tare simpatic ca de obicei ..
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Theiuta spune:
Te duci cumva la Platamonas-Nei Pori?
Ai ce vizita: rezervatia de pe Muntele Zeilor (Olimp), Paralia Katerini pentru cumparaturi:haine de piele, blanarie, etc, Cetatea din Platamonas, daca te incumeti, vreo 200 km spre Atena, Meteorele cele minunate...
Distractie placuta!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
A_Iulia spune:
La Salonic am fost ultima data acu' vreo luna (ca am fost de 2 ori in total) intr-un city break (un week-end).
Este un orasel pitoresc, insa o zi-doua sunt arhisuficiente ca sa vezi tot ce ai de vazut in oras. Au o piata centrala la faleza (unde se afla si hotelul Electra), cu terase multe, in zona respectiva sunt cateva obiective turistice (Rotunda, Arcul lui Galerius, Agora Romana), printre care si un turn (White Tower).
Am cautat destul de mult pana am gasit sa cumparam un ghid turistic cu Salonic in limba engleza (culmea, toate erau in lb greaca), pana la urma am gasit si asa ne-am orientat ce obiective sa vizitam.
Au si o cetate - de fapt niste ziduri bizantine, cam la distanta de zona de faleza. Noi am procedat cum scria in ghid: sa luam un taxi pana acolo si sa coboram de acolo pe jos (cetatea era mai spre zona rezidentiala, pe deal) - pot sa-ti spun ca eram singurii care am facut traseul inapoi de coborare, nu era nici tipenie pe-acolo, si stradutele sunt abrupte rau. Nici apa nu aveam de unde cumpara, si asta se intampla pe o caldura de peste 35 de grade. Am mai vrut sa vizitam ceva obiective ce erau mentionate pe traseu, nesemnificative - insa evident, erau inchise, chiar daca am ajuns la ele in timpul programului de vizita (niste biserici bizantine, casa lui Ataturk...in fine). Caldura mare, monser. Nu-ti recomand sa urci pana la zidurile bizantine, nu vezi mare lucru.
in schimb, shopping...ce pantofi frumosi! Pregateste-te de ce-i mai rau , n-o sa stii pe care sa-i alegi, sa-ti iei bani multi la tine.
Terase multe...peste foarte bun, calamari superbi, shrimps la fel... o sa va placa sigur.
bulinuta27 spune:
Adina Iulia..esti mortala ..deci shopping greu de tot..hmmm ce-mi place ...preturi? mai mari? mai mici ca la noi?
nu cred ca mergem spre cetate, sunt si cu puiul de 2 ani, care e drept ca o sa aiba loc in carut daca vrea sa doarma but still...sper sa nu mai fie chiar 35 grade
Theiuta mergem in leptokaria undeva la 70-80 de km de salonic si vreau sa merg o zi la salonic, una la muntele olimp si una la paralia katerini
sarumana si mai astept sugestii
pup fetele
Poze noi
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
A_Iulia spune:
Bulinuta, nu stiu cu care preturi de la noi sa compar. In plus, eu nu am prins perioada de reduceri, asa ca ai bafta mai mare ca mine
Ca tot te-am lamurit bustean...adica gasesti incaltaminte la tot felul de preturi, incepand de la 10-15 eur pana la 150 eur, depinde ce vrei mai exact. Eu mi-am luat si sandale de 20 eur ca ma dureau picioarele de nu mai puteam umbla, si 2 perechi de pantofi de piele (de fapt una din ele erau sandale) - fiecare costa peste 100 eur, dar am platit pe amandoi 200 eur, ca cica mi-a facut reducere.
Daca ai bafta, eu cred ca acum sunt reduceri 50% - asa ca le iei la super pret acum.
Deianira spune:
ce e de vizitat?
Magazinele .
Eu am fost anul trecut o zi si am stricat o gramada de bani, erau reduceri super mari, nu te lasa inima sa lasi hainutele pe rafturi, strigau dupa tine .
In ultima zi din sejur am avut excursie gratuita cu ghid in Salonic, eram asa obosita ca mare lucru nu-mi amintesc :-)), stiu ca am vazut Turnul Alb, statuia lui Alexandru, ceva biserica... in memoria mea e o foaie alba in ziua aia :-))
In schimb imi amintesc ca in drum spre autocar am vazut o gramada de baruri pe o straduta lunag, absolut superbe, fiecare decorat altfel, pacat ca nu aveam timp sa stam, si tot in drum spre autocar o expozitie stradala minunata cu tablouri... daca aveam timp si era dupa mine, ma pierdeam acolo .
bulinuta27 spune:
fetele multumesc mult ...sunt gata de plecare
pregatita sufleteste de cumparaturiii
va pup
Poze noi
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
luny spune:
duminica seara plecam si noi spre Halkidiki! vrem o zi sa o 'pierdem' in Salonic, nu vom rata terasele de care povestiti, zic eu ca nici shoppingul nu-l ratez, sa vedem cate comentarii voi primi de la restul gastii!
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
bulinuta27, mergeti cu masina?..
LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!