Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (93)
Raspunsuri - Pagina 12
diana_jors spune:
Hello,
pentru kitty, stai linistita ca o sa fie bine, cei de la serviciu o sa inteleaga, la cresa va fi mai bine daca e renovata... si o sa vezi ca se va adapta Giulia mult mai repede decat crezi tu ![]()
Noi am revenit din a doua zi de acomodare la cresa, azi n-a mai plans decat foarte putin chiar cand am plecat, n-a avut nici un fel de problema cand ne-am dus acolo, am intrat in curte, inca era bine dispus (mie imi era teama ca o sa faca scandal de cand o sa vada poarta/curtea, dar n-a fost asa). A plans putin dupa ce l-a luat educatoarea in primire, apoi s-au prins si educatoarele de schema "paturica" (e un fel de surogat pentru "mami", se linisteste instant daca o are in brate, din pacate insa nu face nimic decat sta intr-un colt undeva cu ea in brate). O sa scapam si de paturica aia in timp, deocamdata eu zic ca nu e neaparat ceva rau, e ceva familiar, il ajuta sa se simta mai aproape de "casa".
Singura problema azi e ca n-a mancat decat 2 biscuiti, si n-a baut decat o canuta de apa, si asta dupa ce am ajuns eu acolo. Azi micul dejun a fost sandvici si ceai, n-a vrut nici una nici alta, iar la amiaz nu s-a atins de mancare, decat de desert (cei 2 biscuiti).
Cand am ajuns eu sa il iau (la 12:30) statea in curte intr-un leagan (au in curte 2 leagane de-alea mari de terasa) cu paturica in brate. Mi-a sarit in brate, dupa vreo 30 de secunde l-am pus jos si a inceput sa alerge prin curte si sa se joace pe-afara - la nisip, in casuta din curte, in tobogane, alerga dupa ceilalti copii, "povestea" cu ei... am stat inca o ora acolo, nu m-a bagat prea mult in seama, si-a vazut de joaca, dar era clar ca ii face bine faptul ca stia ca sunt pe-acolo. Abia a vrut sa vina cu mine acasa, ar mai fi ramas
Daca maine face la fel stau cu el pana la 2, azi mai aveam ceva treaba.
Le mai dau o bila alba inca pentru ceva - m-a intrebat managerul cam de cand vreau sa il las la program lung, ca sa stie cum sa isi dimensioneze paturile si angajatii, pentru ca la cei mici care dorm acolo el le aloca cate o persoana / pat pana adorm. Adica o educatoare sta cu un copil pana el adoarme. Mi se pare o chestie buna, imi aduc aminte de asistenta care ma supraveghea pe mine cand trebuia sa dorm, intra brusc in camera (eram 30 de copii), striga "Capul incolo!" si trebuia neaparat sa dormim toti intorsi cu fata spre geam ca sa poata vedea cand dormim (eu nu reuseam niciodata, nici acum nu pot sa dorm pe partea respectiva
).
Am mai prins venirea grupei mari nu stiu exact de unde, dar am prins ideea ca alergasera undeva, unii aveam ceva medalii si insemne peste haine, oricum, erau super veseli
E evident ca si lui Alex ii place pe-acolo, deja e clar ca incepe sa se adapteze, sper sa iasa mai bine faza cu mancarea cu care se pare ca avem ceva probleme.
Fetelor melancolice: mie imi revine inima la loc, cheful de viata (nu si de serviciu), ia spuneti cum sa va molipsesc? 
Si
si pentru bolnaviori, sa fiti cuminti, sa va reveniti repede, sa luptati bine cu virusii! 
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
iuliana_2007 spune:
Sotul meu ma sustine.El a vrut de mult sa plecam de aici pt ca nu isi suporta parintii,el a plecat de la 17 ani de acasa si este foarte diferite de ei si de fratisu.
Mi-a tras-o de par,i-a dat palme la fund pt ca este rasfatata cica,nu ca nu o rasfata ei si am tacut din gura ca sa nu ma cert cu ei.Cearta de duminica mi-a ajuns,am sa ii arat eu ce drepturi am.
Azi am facut bagajul,il astept pe sotul meu sa vina si placam la Constanta ca acolo avem un apartament inchiriat pana rezolvam cu apartamentul din Bucuresti.Sotul meu deabea astepta sa zic hai.
Vreau sa imi cresc copilul asa cum consider eu mai bine,chiar daca nu sunt o mama excelenta cum vor ei sa zica(ca nu ii dau toate porcariile cu care vor ei sa o indese,chiar daca este mai slabuta asta nu inseamna ca trebuie sa manance alimente care nu sunt bune pt ea doar ca sa se ingrase),vreau sa imi cresc copilul dupa capul meu si cum cred ca trebuie.Nu am nevoie de ajutorul nimanui,cautam o cresa si o voi da cand am sa pot,numai sa nu mai am de aface cu ei.
tzuna spune:
Diana_jors
si eu cred ca s-a acomodat destul de bine la cresa mai ales la cat sunt ei de mici acum .......pupam un Alex cumintel!! s-a acomodat destul de bine ptr. prima zi as zice eu.
Iuliana_2007
Ar trebui sa plecati cat mai curand undeva sa fiti numai voi. Nu va ajuta deloc atitudinea soacrei. e bine ca sotul iti este alaturi.
Amma23
Multe, multe felicitari pentru botez. Am vazut pozele si ati fost tare frumosi cu totii. Ce a mai plans, ii curgea si nasucul... asa face si maria cand e suparata rau. Si ce frumos se tinea de tine sa nu-l mai lasi din brate.
Maria e bine. Nu a dormit prea bine nici ieri la pranz nici azi noapte. Motivul- cred ca ultimul canin. In rest e plina de energie, afara fura jucariile copiilor si fuge sa se joace singura sa nu i le mai ia nimeni... nu tine partea cu explicatul si impartitul jucariilor. E inebunita sa se plimbe cu bicicleta cu taica-su asa ca ieri i-am trimis iar la plimbare in Ior si eu am calcat tot ce se adunase. Si cea mai frumoasa parte a zilei de ieri a fost la masa de la 5pm cand Maria a mancat singurica cu lingurita. A fost adorabila. Imi pare rau ca nu am filmat-o dar nici nu m-am miscat de pe scun sa nu se razgandeasca.
paxela spune:
asa imi place sa citesc vesti bune
bravo alex pt cresa, incet incet si o sa planga cand il iei acasa ca el mai vrea sa stea
iuliana , drum bun, si succes iar rautatile soacrei nu le pune la suflet
tzuna , pupam mariuca mica, hai ca scapati si de canin si gata dup ava faceti mari si cuminti
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
iuliana_2007 spune:
Paxela nu este vorba doar de rautatea soacrei,o am pe cap si pe mama ei,strabunica.Ea i-a crescut copii si considera ca eu trebuie sa procedez la fel.Nu am nevoie de educatia lor pt copilul meu,degeaba au n facultati ca nu ii ajuta cu nimic,la ei in casa se tipa unii la altii in voie,nu au nici o treaba,nu respect,eu nu vreau asta pt copilul meu.
Azi i-am spus lui strabunica ca plecam si ca luam si copilul:"nu luati nici un copil,lasati-l aici si asa este racita(ii curge putin nasul de la variatia de temperatura)si cine stie ce se intampla cu ea",adica eu nu stiu ce am de facut in conditiile in care eu dorm cu ea in camera,eu am grija daca e bolnavioara,eu ii dau sa manance,eu o spal,eu o ingrijesc,dar copilul pateste ceva.Pana la 10 luni am stat numai cu ea,nu am avut nici un bunic alaturi,decat sotul,nu stiam nimic,am facut totul cum am stiut eu mai bine si acum imi spune ca pateste copilul ceva ca merge cu mine undeva.Le scot eu aerele astea din cap la toti,daca mai vor sa isi vada nepoata trebuie sa faca ce vreau eu daca pa si la gara.
Mai am putin si fac cerere scrisa ca sa plec cu copilul undeva.
Paxela nu am cum sa nu pun la suflet ca asa imi este firea,ma consum pt familie,imi place sa fie armonie.Nu vreau sa indepartez copilul de bunici dar am nevoie de liniste,m-am saturat,prea multa rautate in casa lor,eu nu am avut o copilarie prea grozava si de aceea vreau ca copilul meu sa creasca intr-un mediu cat mai placut.
paxela spune:
iuliana si eu as fi procedat la fel daca as fi fost in locul tau, din partea mea felicitari pentru putere
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica ,
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cu%20inghetata%20din%20Danonino&page=3" target="_blank">un vot si pentru noi la Danonino pax1 multumim
diana_jors spune:
Iuliana, bafta mare! Impune-te, in fond si la urma urmei TU esti MAMA si faci ce consideri ca este cel mai bine pentru copilul TAU.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
rein spune:
Iuliana si eu te felicit, ai luat decizia care ti s-a parut cea mai buna pentru familia ta. Spor la renovat, va mutati in casuta voastra si nu va mai streseaza nimeni.
Diana, vad ca stai in Bucuresti, la ce gradinita l-ai inscris pe Alex? Te rog frumos, spune-mi si mie, imi place mult ce ai scris despre ei. M-a impresionat Alex cu paturica, parca il vad intr-o imagine de film care ma face sa plang.
Mady, eu sunt mai nervoasa ca de obicei in perioada asta, o fi de vina toamna pentru starile noastre.
Florin-a, la noi pt temperatura asa mare singurul care si-a facut efectul timp mai indelungat a fost novocalmin supozitor. Dupa parerea mea, abia e inceputul racelii. O pup, sanatate.
carmenefr spune:
Iuliana si eu zic ca procedati bine. Daca soacra ta gandeste asa, din pacate, e pierderea ei/a lor.Pt ca nu vor vedea copilul decat la ocazii probabil.Si la asa mod de gandire, nu e o influenta buna deloc pt cea mica.
Va pupam si va dorim multa putere , sa treceti peste hopul asta.
gabi78 spune:
Buna fetelor
Eu sunt la zi cu cititul dar sa vedem daca o sa si raspund la toata lumea ca is cam uituca.
Iuliana inainte de toate te iau pe tine si iti urez mult succes si te felicit ca ai plecat de acolo.
Noi am intentionat sa luam o casa, mai mare, si sa ii luam si pe parintii mei sa stea cu noi. Cand ne-am dus la mama sa le spunem ce avem de gand stii ce ne spus? ... Mama, tu nu stii cum e sa stai cu un parinte in casa si nici nu iti doresc. Voi sa stati in casa voastra si sa va bateti, sa va pupati, sa va certati, sa va imbratisati, treaba voastra ce vreti sa faceti. Dar cu parintii nu e bine sa stati.
Ne-am suparat noi oleaca, dar apoi ne-am dat seama ca are dreptate si ca asa ecel mai bine: daca exista posibilitatea sa stai doar cu sotul si copilul tau asa sa stai.
Diana felicitari pt gradinta/camin ce o fi acolo. Si eu vreau sa stiu unde e inscris Alex poate au vreo filiala in Ploiesti.
Kitty poate ca e mai bine sa nu te duci inca la servici, cu atat mai mult cu cat iti este asa teama mai ales de meniul Giuliei. In od normal nu ar trebui sa se supere cei de la servici. Bafta!
Rozi sanatate Anutei!
Pe scurt despre noi:
- in urma cu 2 saptamani, la masa de pranz, Tudor a inghitit o piatra. Era o piatra ... pietricica .... semipretioasa dintr-o cutie cu altele asemeni pe care i le dadeam la masa si le numaram si le amestecam ca sa il pacalesc sa manance. El mai ducea cate una in gura, eu ii ziceam sa mi-o dea. Cand deschidea gura sa iau piatra rasturnam lingura cu mancare. Numa' ca la una nu a mai deschis gura si a inghitit-o. L-am luat de picioare si l-am tinut cu capul in jos si i-am bagat mana pe gat ca sa o vomite si el nici macar nu e icnit! Doar l-am speriat si probabil ca se gandea: ce mama nebuna! ba ma obliga sa mananc, ba sa dau mancarea afara! Am sunat si doctora mi-a spus ca in 24 max 48 de ore o da afara natural, in caz contrar mai discutam. A eliminat-o natural dar dupa 4 zile jumate! timp in care nu a mancat decat lapte!
- acum e ok mananca bine dar trebuie sa aibe cel putin 3 feluri de mancare diferite la masa, pt ca mananca din mai multe cate putin si nu ii convine sa aibe doar ciorba sau doar felul 2. Trebuie sa fie si ciorbita si carnita si legume si si ... si asa mananca bine;
- am mai dat si noi o tura pe la mare si va invitam daca vreti sa vedeti si cateva poze;
-si catevapoze cu Tudor si Victor
O noapte linistita tuturor!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)