Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (210)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Vera, am vazut si eu pozele. Mai, cum ti-a reusit sa faci asa copii diferiti? Am ramas blocata ce ochi albastri are cel mic. Iar Iulia este frumoasa frumoasa.

Antonia, si Matei vrea numai cu noi sa se joace. Dar recunosc ca nu face jocuri gen "de-a chelnerul". Facem teatru cu animalele de plus in schimb. Si daca e vorba de lego tot trebuie sa-l asisti, sa-i faci diferite constructii etc. Nu te lasa o clipa in pace. De fapt mint, singurul moment de relativa liniste este cand se uita la calculator la thomas, dar si atunci trebuie sa fii cu el pt. ca tipa sa te vezi si tu cum scoate aburi, cum se umple de vopsea si tot asa.

Azi am zis pas la iesitul dimineata in parc, mi-a fost mult prea lene si somn. Rezultatul e ca si copilul cel mic a dormit mai mult, hmmm.

Apropos de terase, si Matei e mare amator, tot cu fresh de portocale, fara salata , dar neaparat cu friptura daca exista si mancare in locul respectiv. Vai de buzunarele noastre.
Si daca tot vorbim de terase, ce facem, le asteptam si pe cele 2 mamici, nu, inainte sa ne vedem la o terasa? Ioana, vezi ca te tin minte ca anul trecut ai promis ca vii in cartier la mine cand o sa am bebe Cum e si Simona mamica, trebuie sa vii. Va propun la Cata, langa primaria sector 1, se mananca porceste (chestii simple, nu cine stie ce rafinament) si ieftin.

Sa va zic de Matei si sor'sa. E tare ciudat, pe de o parte uneori se supara cand trebuie s-o iau pe cea mica in brate, sa-i dau sa manance etc. pe de alta parte nimeni, dar nimeni in afara de mine nu are voie s-o ia in brate. Doar taica-su, extrem de rar. In rest, cum tipa Clara cum incepe Matei "mami, plange surioara, du-te la ea". Acum 2 zile a facut o mega criza, eram in parc si venise si soacra care a vrut sa impinga ea caruciorul. Uau, ce scena a iesit, "nu ai voie, doar mami si cu mine impingem caruciorul", dar din aia cu lacrimi, urlete, tavalit pe jos.
Altfel, e din ce in ce mai bine si cred ca deja a acceptat situatia de familie extinsa.

Hai ca am scris azi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Tonnia,

Maria prefera intotdeauna sa se joace cu noi, decat cu jucariile; ii plac foarte putine tipuri de jucarii pe care chiar le foloseste conform functiunii (puzzle, carti, set pictura, plastelina); acum la mare cinste sunt bebelusii pe care ii hraneste, ii imbraca, ii plimba, le da sa suga (de la biberon sau de la piept:)), etc; ii linisteste exact pe tonul pe care o linistesc eu pe ea si cam cu aceleasi cuvinte; daca se va purta cu stefan macar pe jumatate de frumos fata de cum se poarta cu ei, o sa fiu foarte multumita:)

cu jocurile de imaginatie nu prea le avea pana acum si chiar ma gandeam citindu-te pe tine ca uite ea nu manifesta chestiile astea- o fi bine, o fi rau...; pana acum o luna a fost asta:)

de o luna ne jucam de-a vanzatorul, de-a mersul la picnic, de-a mersul pe malul raului la inot, etc; totusi nu asa de debordant si variat cum povestesti tu de baietii tai; insa a introdus in joc gesturile imaginare de mancat/de luat obiecte/etc; cand faceam aceste gesturi pana acum, se uita destul de circumspecta

ce s-a manifestat la ea intotdeuna a fost elaborarea unei situatii din lumea reala, pe baza experientei anterioare; adica nu neaparat sub forma de joc; de exemplu ma intreaba de ce plange bebelusul? si eu ii spun poate plange dupa mamica lui; si ea spune: mamica lui e plecata la serviciu si nu s-a intors inca? samd continuam pe tema asta si face cateodata conexiuni impresionante cu situatii/explicatii anterioare sau chiar noi rationamente

Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Pai daca nu s-ar baga pe copii, cum ar mai putea sa se intrebe de nu vorbesc? eu nu inteleg de ce trebuie sa spuna un copil din prima cum il cheama si cati ani are...Milan nu face fata la cum trec lunile...el tot 2 ani jumate zice ca are...Acu il invat direct 3.

Si noi ne jucam de-a Bricostore-ul...adica eu ii vand lui ratze. Avem si bani, din aia de plastic de la eclipsa, de 2000 lei, daca va mai amintiti, am gasit ditamai teancul intr-un sertar!si de-a vanzatorul de bilete: replica lui favorita este: "mai poftiti pe la noi!!" dar pot spun ca se joaca in egala masura si cu jucarii, e fan Lego acum, e teroare....am mereu geanta plina de "caramizi". Dar tot la modul "imaginativ" si cu mine in special. adica: "hai sa facem Podul Grant!" sau hai sa facem un peron....Cred ca asta e stilul acum...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Andra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Ah, da.. si noi ne jucam de-a vanzatorul la aprozar. Are casa de marcat si un teanc de bani scanati si scosi la imprimanta Si ma intreaba :" Domnisoara, ce doriti azi?" Si trebuie neaparat sa doresc morcovi. Si ne mai jucam de-a tanti din parc care ma picteaza pe fata, ne jucam de-a tanti care ma tunde si ma coafeaza, adica ea e tanti si eu sunt clienta. Si ma ciufuleste, ma trage de par, imi baga rimelul in ochi... Iar la sfarsit e musai sa ma uit in oglinda si sa o laud pentru ce treaba buna a facut.
Si Cata a rams la 2 ani si 7 luni si nu vrea neam sa treaca mai departe. Eu ii spun ca are aproape trei, dar nu si nu, ea insista pe alea 7 luni.

Raluca, mami de www.dumex.com.my/members/tickers/97266/ticker2.png border= 0 > < /a> " target="_blank">Catalina-3 oct'05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Nadina, Simona, sa va traiasca printesele, sa fie sanatoase, destepte si frumoase!

In legatura cu jucariile, Stefan al meu este mort dupa tot ceea ce inseamna contructii: are vreo trei seturi de lego, de care nu se satura niciodata, iar de vreo jumatate de an am descopeit seturile de constructii din lemn si are treaba cu ele. Mai ales ca la alea le poti face si "tunning", adica sa cumperi alte seturi, care se potrivesc la cele pe care le are deja. si cu aceste seturi se simte mai mare, pentru ca are de lucrat cu suruburi, surubelite si alte chestii de astea, care ii fac mare placere. Nu stiu daca in Bucuresti exsita asa ceva, noi le comandam din Germania. I-am cumparat si "Primul meu laptop", dar nu il incanta deloc, desi este de la 3 ani.

Apropos de surubelnita, sotul meu a uitat acum vreo doua zile surubelnita intr-un loc accesibil lui Stefan, iar cand am venit de la servici am constatat ca ne-a scos toate suruburile de la broasele usilor!

Am pus poze cu Stefan si Matei, in Grecia, in iunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, hai ca se joaca si ai vostri asa. Acum, din exemplele voastre mi-am dat seama ca si el se joaca cu concrete, cu plastilina, cu tabla si creta, cu acuarele, cu masini, Monopoly si alte cateva, dar clar are o preferinta spre povesti din astea, spre roluri, foloseste si obiecte.
Si in timpul jocului vorbeste cum zice tangerine de Maria sau cum face Milan, adica se joaca el cu plastilina dar sigur e si o poveste pe acolo, adica nu doar face ceva...
Jocul de-a vanzatorul de ex, are maaaare vechime, acum e un fel de combinatie intre magazin care are si restaurant si livreaza si acasa.
va multumesc pentru raspunsuri

Locca, ma bucur ca merge bine, si Dinu a avut faza asta cand era posesiv, cand nimeni nu trebuia sa puna mana pe Sa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Am schimbat si eu poza de la semnatura caci mi-am dat seama ca nu o mai facusem de un an si am pus una artistica, la pian, alb negru (sau nu chiar alb negru, nu stiu cum se numeste, sepia cumva?) Dar pacat ca se vede mica, e mult mai interesanta in format mai mare.

Raluca, mami de www.dumex.com.my/members/tickers/97266/ticker2.png border=0" target="_blank">Catalina-3 oct'05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

flavia, ce baieti frumosi ai! Stefan a crescut mult, e super frumos!

Raluca, e de exceptie poza, are Catalina un aer asa..retro, foarte frumoasa e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Pai da, o bombardeaza cu tot felul de intrebari apoi ma intreaba de ce nu vorbeste si ma mai si priveste asa cu privirea aia idioata ca si cum m-ar compatimi.Ceva de genul "of, saracutul copilas!".Va dati seama ce ma dispera treaba asta!

Alexia se joaca"de-a doctorul" ne consulta pe toti cu stetoscopul si ne i-a temperatura si apoi concluzioneaza pe un ton foarte sobru si serios:"n-are nimic e sanatos".Are un set de doctor si cand iese afara isi pune in gentuta:stetoscopul, termometrul, sticluta de picaturi.
Nu stiu daca v-am povestit ca intr-o perioada ma inebunea, imi zicea sa mergem la spital sa se faca doctor.
In afara de jocul "de-a doctorul" picteaza, coloreaza, construieste cu lego,face puzzle cu Fii si ii place mult sa citesca.Face cumva un schimb de rol, ea e doamna si le citeste copiilor.Ii place sa inventeze dar de regula amesteca mai multe povesti cu intamplari din experienta ei.Are ceva imaginatie, picteaza diferite chestii si-mi zice ce sunt chiar daca nu aduc nici pe departe cu ceea ce zice ea ca a pictat.E pictura abstracta, ce mai e "Micuta Picasso".
A facut o adevarata pasiune pentru Fifi.Are 2 reviste si un puzzle si pe papusica Primula ca pe Fifi n-am mai gasit-o la Auchan.
Papusa Primula e prietena ei de somn, doarme cu ea in brate.E prima oara cand se ataseaza de o jucarie asa de mult.

Mergi la inceput