Mamici anti-stress de ianuarie-februarie 2009 (41)
Raspunsuri - Pagina 3
lisa79 spune:
tanam-tam ...am schimbat semnatura!!!
eu voi lucra pana in decembrie, asa vreau cel putin, incerc sa imi aduc mama aici sa ne ajute, mai bine zis sa stea ea cu bb noaptea, ca noi amandoi lucram noaptea. eu nu primesc nimic ajutor...dar nu ma plang, ne vom descurca noi cumva. oricum ca sa imi permit sa imi platesc o babysittera(nu as face niciodata) ar insemna sa fac dublu cat ea si aici e scump!
mvb, acu' sa fac si eu misto de tine asa un pic, al meu , tot din botosani e, na...sora-sa, norocoasa, lucreaza tot asa la stat. programule ei incepe normal la 7 dim...eee, vezi de treaba, ea zice ca daca ajunge undeva la 8-8.30 la munca ,e bine! oricum: bine va merge acolo la voi, asa va fetelor SAC SAC!!! eu s-ar putea sa ma mut in Botosani,mai ales daca le merge asa de bine!
intrebare: dupa ce incepi sa iti simti bb, trebuie sa simti zilnic, nu?
va pup!
18S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatosi!
miereamara spune:
Lisa, felicitari pt bb miscaret! In principiu da, ar tb sa il simti in fiecare zi, dar nu este o regula, depinde de pozitia copilului, de pozitia placentei, de gradul tau de activitate. Eu l-am simtit in fiecare zi, uneori mai activ, alteori mai lenes, cand nu l-am simtit, m-am dus la spital sa il verifice...si saracul statea intr-o pozitie in care nu il puteam simti...Vezi si tu, eu cred ca e bine sa iti asculti intuitia, dc ti se pare ca e ceva in neregula, chiar si cu riscul de a parea ridicola, suna doctorul.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aydan
Selene_Bunny spune:
Eu am un program... Stau o gramada in pat (asta mai nou), ma culc pe la 12 - 1, ma scol de cateva ori, ca ma trimite bebelina la baie, iar ma culc, si dorm pana pe la 11 - 12 dimineata... Am devenit o lenesa, nu mai fac nimic in casa, nici mancare, nici curatenie, nici n-am spalat haine asa cum am vrut sa fac, parca mi se rupe de toate... Uit sa-mi iau medicamentele (Duphastonul) la timp, asa ca e dat peste cap orarul, n-am mai avut dureri de vineri, parca, m-a apucat facutul de dragoste sambata noaptea, nu mai aveam stare si a fost musai, ca nu mai facusem de muuuullttt... M-am simtit excelent, si in timpul, si dupa... Am fost atenta la bebelina, dar ieri era activa, se pare ca n-a deranjat-o...
Iubi lucreaza de la 8 la 16.30, ajunge pe la 5 acasa...
Am devenit o sotie puturoasa si o femeie indolenta...
A, si vreau ploaie, vant si frig, ca m-am saturat sa transpir de 10 ori pe zi si sa put chiar daca fac trei - patru dusuri... Ma ia cu lehamite numai cand vad soarele...
cu Daria Nandini de 22+
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
cris30 spune:
Neata la noi, buna-ziua la voi.
Eu sufar de nu stiu ce sa mai fac de 2 zile ma chinui si peste asta dorm si numai 4-5 ore pe noapte.Bebita ma suteaza la greu cand in dreapta cand in stanga abia astept sa merg saptamana viitoare la eco sa vedem cat a crescut.
La noi s-a racorit vremea, simt ca vine toamna si nu-mi place deloc ca e cel mai deprimant anotimp, dar macar anul asta am la ce sa ma gandesc la venirea lui bebe si la cum o sa fie atunci.
Tot citind aici pe forum am intrat putin la odiseea de sept-octombrie si o mamica si-a pierdut baietelul abia nascut si se pare ca din vina medicilor si a asistentelor, nu au vrut sa-i faca cezariana si a lasat-o sa nasca natural, bebele a ramas fara puls si nu l-au resuscitat. Nu era monitorizata nici mama nici el si uite asa s-a intamplat nenorocirea.Chiar asa o fi in Romania, atata neglijenta si indiferenta din partea unora?!!
Sa nu uit:
Avem voie sa mancam pate??/ Dimineata imi place sa mananc ceva intins pe paine cu o cana de lapte.Nu stiu ce sa mai intind pe paine inafara de unt, dulceata, miere sau salata de vinete.Dati-mi ceva idei ca eu nu mai stiu.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+ Doamne ai grija de bebelina mea.
flowerbee spune:
Eu ma gandesc cu groaza la vant, frig, ploaie, zapada si gheata pentru ca merg pe jos la serviciu, zilnic fac cam 40-50 minute de mers agale pe o straduta frumoasa si linistita. Insa cand e frig...parca placerea nu mai e aceeasi. Ca sa nu mai zic de pericolul alunecatului...
Imi doresc sa merg la serviciu pana cu 2 sapt inainte de nastere, adica pana in prima parte a lunii ianuarie.
Selene, nici eu nu mai sunt gospodina de acum 4 luni pt ca nu mai am putere. Inainte eram obsedata de curatenie si ordine, acum sunt relaxata, dar tot nu sunt linistita daca nu e ordine.
Miere, si daca micii erau bine facuti, tot e pericol de toxo?
Lisa, nici eu nu il simt zilnic pe bebe miscaret si eram ingrijorata, dar fetele m-au mai linistit.
Bee17+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
lisa79 spune:
selene mi-ai facut o ...sper sa se trezeasca al meu le timp
daca nu ,pofta in cui pana ma intorc
flowerbee spune:
Cris, ma ingrozesc cand citesc despre neglijenta cadrelor medicale din Romania. Nu stiam de mamica de la sept-oct, insa chestia asta ma deprima. E vorba totusi de o viata!
Cat despre pate, nu e bine sa papi pate de foie gras proaspat din magazinele de delicatese. Daca e din cutie si pe cutie scrie produs sterilizat sau pasteurizat, e ok. Cu toate acestea, eu te sfatuiesc sa papi doar cat iti faci pofta pentru ca produsele din conserva au multi conservanti si nu e bine sa fie consumate in mod regulat (zic si eu ce am citit).
Si eu sunt fan pate, dar din ala proaspat de la magazin de delicatese...
Bee17+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
miereamara spune:
Flowerbee, eu zic ca dc micii sunt bine facuti, atunci nu mai e pericol. Si eu am rugat personele care preparau micii sa ii lase mai mult. Dar ai grija de unde provine carnea si cine ii prepara si in ce conditii.
Cris, sorry ca ai probleme, nu am inteles, esti constipata sau esti deranjata la burta? Am citit si eu la odiseea de septembrie, este tragic, acum inca nu se stie ce s-a intamplat, nu stiu....cateodata imi vine sa nu mai citesc nimic, ieri am fost panicata toata ziua ...si de nervi imi vine sa ma duc sa-mi aprind o tigara, ma abtin cu greu, sper sa-mi treaca.
Nu stiu ce sa-ti spun de pate, eu nu am gasit aici. Tu de unde il cumperi?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aydan
lisa79 spune:
eu din 22 august imi simt bb in fiecare zi,azi dimineata asa m=am trezit, dar intrebam si eu...oricum nu am de ce sa ma ingrijorez.
in legatura cu pateul eu stiu ca e ok sa papi,dar nu in exces!asa ca,pofta mare!
lisa79 spune:
in legatura cu incompetenta unor medici din tara, ramai fara cuvinte...oameni fara suflet, ce mai! de s-ar introducew malpractixul ala odata, sa ii manace puscaria pt oricer gresala facuta. una e sa nu faci tu ce iti zice medicul,dar cand el nu isi face datoria...de ce sa scape basma curata???
eu sunt fara mila la asa ceva!