Mamici de sept-oct 2008 (129)
Raspunsuri - Pagina 4

clau_geo spune:
clau_geo spune:
| Citat: | 
| citat din mesajul lui zambetmic Monica, condoleante ... sincer alte cuvinte nu gasesc ... daca pot ajuta cu ceva, aici sunt (chiar daca nu scriu des, de citit citesc) pt celelalte fete ... stiu ca o astfel de veste ne da peste cap, dar trebuie sa incercam macar sa pastram un minim de echilibru emotional, pentru ca orice stare a noastra se transmite si la mogaldete asa ca va rog eu, acordati un gand bun, un strigat de disperare si neintelegere, lacrimi ... asa cum am facut si eu, dar apoi puneti guguloaiele din burtici mai presus de orice si incercati sa fiti tari pt ele si sa nu va lasati coplesite de ganduri si stari negative sper sa intelegeti exact ce am vrut sa spun   33+ cu Vladut | 
Zambet mic ai dreptate, insa sunt asa de terifiata de aceasta poveste ca, cred ca aceste ultime zile cat o sa mai stea bb la mine in burtica voi fii exacerbat de atenta la tot ce se intampla cu ea si cred ca o sa ajung la prima stare de nesiguranta la medic. Nu mai astept nimic sa treaca, fie ele contractii sau dureri.
 36 s Mami fericita de
36 s Mami fericita de  Irina  Alexandra cred ca ramane
 Irina  Alexandra cred ca ramane 
 Doamne ajuta-ne sa ajungem macar pana la 38 saptamani cu bine si sanatoase!
 Doamne ajuta-ne sa ajungem macar pana la 38 saptamani cu bine si sanatoase!www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
AMR 8 zile

babytza spune:
babytza spune:

Cat de trist....Cuvintele nu isi au rostul in astfel de momente groaznice....NIci nu pot sa imi imaginez ce este in sufletul lor...
Cat de trist....Cuvintele nu isi au rostul in astfel de momente groaznice....NIci nu pot sa imi imaginez ce este in sufletul lor...
Ce pacat ....Dumnezeu sa il odihneasca in pace 
 Condoleante Monica
 Condoleante Monica Valentina
 Valentina   33 +
 33 +  David
 David

Asa creste gandacelul nostru
poze

angelynna82 spune:
angelynna82 spune:
 Off Dumnezeule, abia am venit acasa si vroiam sa o felicit pe Alex pt bb Matei Gabriel, dar ce-mi vad ochii 

Monica condoleante pt bebe Andrei
Monica condoleante pt bebe Andrei 

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
 Dumnezeu sa il odihneasca in pace! 33+
 33+   posibil Rebeca Alexandra
 posibil Rebeca Alexandra
Bebe
Eco
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

sanziana27 spune:
sanziana27 spune:
 E cumplit...

trist si de necrezut. Doamne da-le putere parintilor!
 trist si de necrezut. Doamne da-le putere parintilor! 33+ cu
 33+ cu  David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2 
 Poze camera copii 
AMR 7 saptamani !!!!

alexa si mami spune:
alexa si mami spune:
 a primit cineva vreo veste? feli, ai aflat ceva?
babytza, esti bine?
zambetmic 
 alexa si
alexa si mami
mami

andreea_and spune:
andreea_and spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui clau_geo 
 Zambet mic ai dreptate, insa sunt asa de terifiata de aceasta poveste ca, cred ca aceste ultime zile cat o sa mai stea bb la mine in burtica voi fii exacerbat de atenta la tot ce se intampla cu ea si cred ca o sa ajung la prima stare de nesiguranta la medic. Nu mai astept nimic sa treaca, fie ele contractii sau dureri. | 
Cred ca asta ar trebui sa facem toate, sa mergem la doctor la cel mai mic semnal de alarma, mai bine sa rada de noi decat sa se intample ceva Doamne fereste. Tot nu-mi inchipui ce s-a putut intampla in saptamana 37....
Babytza sper ca esti bine din moment ce ti-au dat drumul. Te-au lasat contractiile?

Edit: parca nu mai e asa o odisee norocoasa, eu una i-as schimba numele....
 37+ cu
 37+ cu  Mina Alexandra
  Mina AlexandraAMR 21 zile
Poze

nushulica spune:
nushulica spune:
 ma rog intr-una pt sufletelul mic care s-a dus printre ingeri si pt parinti sa aiba putere sa treaca peste aceasta tragedie
si pt parinti sa aiba putere sa treaca peste aceasta tragedie
babytza tu esti bine?cum e cu contractiile?
zambetmic ai mare dreptate, dar e tare tare greu sa te detasezi la un asemenea moment
 32+
32+  DAVID-MIHAI
 DAVID-MIHAI 

angelynna82 spune:
angelynna82 spune:
 Babytza sper sa sunteti bine amandoi 
Maine am sa incerc sa o sun sau sa trimit un sms...acu ma gandesc ca este prea tarziu si nu as vrea sa o supar mai mult decat este 
Alexa felicitari pt bb  , sper sa auzim vesti de la tine cat mai curand.
, sper sa auzim vesti de la tine cat mai curand. 33+
 33+   posibil Rebeca Alexandra
 posibil Rebeca Alexandra
Bebe
Eco
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina

Muuh spune:
Muuh spune:
 Imi pare teribil de rau de ce s-a intamplat cu puiul Monicai. 
uitati mai jos cateva randuri care sa ne ajute sa o sustinem. Sunt luate de pe www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/" target="_blank">site-ul biancai brad.
Cum putem fi alaturi de mamele de ingeri
Pentru toti cei din jur:
Te rog, considera sfaturile urmatoare doar ca pe niste sugestii. Si mai ales ai incredere in ceea ce simti si in instinctele tale.
1. NU evita parintii. Asta ii va face sa se simta izolati. Contacteaza-i. Nu presupune, ca prefera sa fie singuri. Suna-i sau trimite-le o scrisoare ori un mesaj prin telefon.
2. Nu te simti vinovat/a daca vor plange! Imbratiseaza-i atunci cand plang! Nu tu esti cauza acelor lacrimi, pe care ei ti le impartasesc. Nu te teme sa plangi si tu! Asa vei arata ca iti pasa cu adevarat! Incurajeaza si alti prieteni comuni, sa ia legatura cu ei.
3. E mai important sa asculti decat sa-ti faci griji despre a alege cuvintele corecte. Si chiar daca realizezi ca ai spus ceva gresit, e mai important ca ai incercat sa comunici cu ei si ca vrei sa-i intelegi si sa-i ajuti, decat sa nu spui nimic! Tine cont de faptul ca parintii pot fi foarte sensibili (e posibil sa nu vrea sa auda despre sarcina sau nou-nascutul altcuiva. Daca vor sa stie, te vor intreba)
4. Daca esti insarcinata sau ai un copil mic, te gandesti probabil ca nu vor sa te vada! Suna si intreaba! S-ar putea sa se bucure pentru tine si sa fie raniti, daca te feresti de ei! Dar daca chiar nu se simt in stare sa te intalneasca, nu o lua personal. Nu vei afla cum e mai bine decat daca ii intrebi!
Fraze care NU ajuta:
Poate ca ai folosit deja cateva din aceste fraze, in speranta ca te vei simti mai bine. Daca da, nu fi prea dur cu tine insuti si nu te simti prea vinovat; trebuie doar sa le eviti data viitoare.
-"Gandeste-te ca mai ai un copil", "Lasa ca o sa aveti altul!" - Aceste remarci scad importanta pe care o avea copilul care a decedat.. Niciun copil nu il va inlocui pe cel pe care l-au pierdut!
-"Nu mai plange", "Nu te mai gandi", "Incearca sa uiti" - Nu le minimalizati durerea! Plansul ajuta, uitarea si negarea nu!
-"Stiu ceea ce simti" - Nimeni dintre noi nu stie exact cum se simte celalalt.
-"Nu mai sufera acum", "Asa a fost sa fie" sau "O sa fie bine pana la urma" - stfel de remarci rareori ajuta. Pentru cel indurerat e mai importanta simpla ta prezenta decat orice ai avea tu de spus. Sa nu uiti ca nu exista fraze special construite pentru a sterge durerea cauzata de pierderea cuiva drag.
-"Bine ca nu s-a intamplat mai tarziu!"- Oricat de mica a fost sarcina, daca a fost dorita si asteptata, suferinta cauzata de pierdere este foarte mare. O mama isi iubeste copilul inca dinainte ca acesta sa se nasca!
-"Asa a vrut Dumnezeu" - Mai intai afla care sunt convingerile religioase ale persoanei care a ramas in urma.
-"Timpul vindeca tot", " Tot nu ai depasit momentul?" - Trecerea timpului nu vindeca chiar daca ajuta. La fel ca si oamenii, si procesul de pierdere are nevoie de timp.
-"S-o fi intamplat cu un motiv anume"- Poate ca nu, viata nu e intotdeauna cinstita.
-"Trebuie sa treci peste asta. Nu e un capat de tara!" - 
Fraze care ajuta:
Am numit aceste fraze "deschizatoare de inimi" pentru ca ii invita pe cei indurerati la conversatie, la impartasirea durerii si a amintirilor cu cel care asculta. Cel mai mare dar pe care il poti face este chiar invitatia ta la o discutie fara ca sa dai sfaturi sau sa judeci, ci doar sa asculti.
-"Imi pare rau"- pare putin, dar conteaza mult, mai ales cand e spus cu multa caldura...
- "Cred ca ti-e foarte greu" - Cel indurerat are ocazia sa-si descrie suferinta.
-"Nu-mi pot imagina cum te simti in aceste momente; nu am trecut prin asta. Poate imi poti spune tu cum e." - Apoi asculta.
-"Cred ca e greu sa te impaci cu gandul pierderii" - Asculta care sunt dificultatile create de pierdere.
-"Ce nume i-ai ales?" - Dupa ce afli, rosteste-i numele cand vorbiti despre copilul pierdut inainte sa se nasca. Parintii au nevoie, ca cei din jur sa-i perceapa identitatea!
-"Cred ca ti-e foarte dor de (numele copilului). Vrei sa-mi spui cum te simti?" -Apoi asculta.
5. Nu te simti obligat sa ai ceva de spus.
Simpla ta prezenta e suficienta. Pierderea fiind recenta, imbratisarea ta, atingerea ta si sentimentele tale sincere de compasiune sunt exact ceea ce isi doreste sa primeasca cel indurerat. Nu uita sa suni sau sa vizitezi persoana care a suferit pierderea indiferent cat timp a trecut de atunci. Aceasta va aprecia faptul ca inca iti mai pasa.
6. Preia initiativa.
Nu spune cu jumatate de glas "Daca pot face ceva pentru tine nu ezita sa ma suni"; Gandeste-te la cateva sugestii si ofera-ti ajutorul. Poti spune de exemplu "Mi-ar face placere sa te ajut cu cumparaturile. E ok pentru tine?"; "As vrea sa plantez florile pe care le-ai primit la inmormantarea lui Alex. Pot sa le plantez in curtea ta miercurea viitoare dupa ora doua?"; sau "Vrei sa mergem impreuna sa cumparam niste fructe?"; Fiecare gest pe care il faci spune ceva despre tine si il ajuta pe cel indurerat sa nu fie nevoit sa ceara singur ajutor. De asemenea il ajuta sa inteleaga cat este de important pentru tine. In primele luni de suferinta, de obicei ne desconsideram iar faptul ca cineva vrea sa ne ajute si ii pasa, ne poate ridica moralul in mod miraculous.
Miruna  37+ si Alexei (13.07.2006)
 37+ si Alexei (13.07.2006) 

clau_geo spune:
clau_geo spune:
 Multumm Miruna, sunt bune sfaturile tale 
 36 s Mami fericita de
36 s Mami fericita de  Irina  Alexandra cred ca ramane
 Irina  Alexandra cred ca ramane 
www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
AMR 8 zile