Sezatoarea canadiana (101)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Simo, a meritat asteptarea!!!! Sunt super pozele!
Multumim tare mult!!!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Simona - multzumesc pt poze - absolut delicioase comentariile... iar bebelusele - te topesti dupa ele nu alta :-)
Mona - sarcina usoara!
Simi - bine ai revenit din vacantza! Tadoaussac-ul mi-a placut tare mult... Pacat ca nu am avut timp (cat am locuit in Canada sa mergeme si in Gaspesie, Iles de la Madeleine... da' las ca venim noi inapoi si ne-am lua revansa :-))
Oana - multa sanatate Antoniei!
MULTA BAFTA TUTUROR SCOLAREILOR MARI SI MICI! Succese la scoala si mult fun - fara cucuie si julituri prea multe :-)
Ieri am fost la "fortzele de munca" (arbetsformedlingen)... sa ma inregistrez si eu ca si "cautator" activ pe piatza :-). Cel mai simpatic a fost ca un "customer representativ" de-acolo (era un autentic "sson"), mi-a spus amabil ca el NU stie engl. OK- atunci eu m-am straduit sa am o conversatzie frumoasa in suedeza si sa-i explic ce si cum. Raspunsul lui: "Daca nu va platim nimic (ajutor social sau ajutor de somaj) atunci nu are sens sa va inscrietzi in baza noastra de date ca noi nu va putem ajuta cu ninic. Dvs ca recruiter cred ca stitzi sa va cautatzi de lucru mai bine decat oricine altcineva." Acestea fiind zise, am multzumit frumos, i-am urat o zii buna, si f "pozitiv" impresionata mi-am am zis: acum hai la SFI sa vad ce mai "rezolv" si acolo. Iau T-bana (metro) si fug in celalalt coltz al orasului. Acolo, desi am ajuns la 12:15 (ei deschid la 12) am luat numar si eram deja a 30-cea. Stau cuminte vreo 35min, ca dupa ce ajung la rand, un oficiant tinerel - vorbitor de engl - sa-mi spuna ca trebuie sa dau test (dupa ce, aici la centrul din Kista mi-au spus ca nimeni nu-mi da nici un test - doar ca tre' sa ma inscriu pe lista...). Merg la et 3, alt rand, al numar... Era deja 1:15pm si eu aveam nr 46 de data aceasta. Iar la test/interviu era de-abia al 31-lea. Nu am apucat sa mananc decat niste struguri de dim, imi ardea stomacul, la 3pm trebuia sa fiu la gradi sa-mi iau boboaca... In final am renuntzat. O sa merg sapt viitoare la trst si o sa fiu acolo la 11:30 sa stau cuminte sa astept pana se deschide sa fiu sigura ca-s printre primii :-) si apuc apoi sa fug sa ajung si la gradi.
Va tzuck si o zii faina va doresc!

P.S. Aseara am vazut pe History un reportaj f interesant despre Tulip Mania :-) http://en.wikipedia.org/wiki/Tulip_Mania

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Try scoala era cam la 20-25 minute de mers pe jos, dar prin Toronto, deci traversat starzi mari cu tramvaie; iarna il duceam eu cu tramvaiul si apoi plecam la munca - am avut noroc ca toata treaba imi lua 45 minute; vara mergeam pe jos si luam tramvaiul apoi spre munca (de abia acum mi-am luat carnetul de conducere aici dar nu-mi palce sa conduc...); iar after school ramanea la daycare in scoala
anul trecut ne-am mutat la casa si a mers cu school bus; anul asta schimba scoala din nou pentru grade 7&8, o sa stim maine seara daca se califica pentru school bus - astia au tabele cu distantele casa-scoala in care nu-ti iau copilul in school bus: de exp, la grade 1, daca stai la mai putin de 800 m de scoala, copilul merge pe jos, la grade 2 se mereste distanta si tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Gata, am terminat de citit! Dar stiu ca sinteti harnice, nu gluma![:)
Ana, tu povesteai de Tadoussac la un moment dat... Asa este, regula de baza e sa te imbraci bine, sa-ti iei de acasa cele necesare ca un hanorac de-acolo costa cit un palton de la Banana Republic din Fairview[:D Dar drumul pina acolo m-a lasat masca! Bine, mai fusesem noi pina la Quebec de citeva ori, dar de la Quebec incolo, pe rive-nord (adica pe 138)e ceva de vis. Saint-Anne de Beaupré si de-acolo tot Charlevoix-ul m-au incintat! As vrea sa-mi iau o casuta acolo si sa ma retrag la pensie intr-unul din satucurile dintre Baie Saint Paul si La Malbaie!
Soseaua merge pe malul fluviului care, de la Quebec (ville) se largeste, astfel incit ai impresia ca-i ocean. De-o parte a drumului ai muntele, de partea cealalta apa. E tare frumos! Si-n satele alea, casutele sint ca-n povesti,colorate frumos, nu-s doua la fel , flori din belsug, toate culorile! Iar oamenii...ce sa mai zic, primitori si draguti cum nu se poate!
Acolo am stat intr-un Hotel-motel in Baie St-Catherine (ca Tadoussac era plin), am luat vaporasul sa vedem balenele , am vazut o coada si un spate de balena (cred, daca nu era vreun lemn plutitor pe apa) Alice a plins cind am coborit de pe vapor ca nu a vazut nici o balena intreaga. Nu stiu ce-si inchipuise ea, dar i-am explicat ca balenele nu pozeaza frumos, linga vapor, sa le vedem noi. Daca vor sa iasa ies, daca nu, nu. Ma rog, a mai bombanit ea un pic, i-am cumparat o balena de plush de la magazinul de suveniruri si i-a mai trecut!
La intoarcere, in schimb, a plouat cum nu credeam ca se poate, totul era gri, norii amenintatori, ceatza de nu vedeai botul masinii. Sincer, mi-era frica. Si drumul ala e taaare sinuos si pe verticala si pe orizontala!Sorin, saracul, ii tremurau genunchii cind am coborit sa facem o pauza la Quebec.
Cam asta fuse cu balenele. Pacat ca-i cam departe ca ne-am duce mai des!
Acum va las, pupam pe toti scolarii, mari, mici si uram mult succes la toata lumea!
Azi am sedinta cu parintii, dar inca nu stiu cine-i invatatoarea! Interesanta metoda, sedinta inainte de incepera scolii!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Salutare,

Fetelor, ce bine de voi ca v-ati intalnit! Sunt "geloasa" :)
Toronto si imprejurimi, noi nimic?

Luni incepe si Laura JK-ul, avem intalnire cu teachers dimineata, sa ne cunoastem. Nu-mi vine sa cred ce repede a crescut!
Pentru ea nu o sa fie prea greu, e deja de un an la daycare-ul din cadrul scolii respective (care e FI)si gradinita e 2 ore si jumatate in fiecare zi dimineata.Cei de la daycare o duc/ aduc de la gradinita, asa ca ne e si noua usor.

In vara asta si noi am muncit ca spartii, de cand ne-am luat casa tot la frecat, reparat, varuit, vopsit, etc...zici ca am 2 joburi, si culmea ca la serviciu sunt mai relaxata decat acasa!!!
Vineri plecam la cort pt weekendul lung, se anunta unul frumos, sper sa ne mai odihnim si incarcam bateriile putin!

Felicitari tuturor gravidutelor si sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Daiopri: Buna idee cu subiectul de mamici din Ca! Ca sa nu monopolizam discutia.

Mikiion: Mai tii minte cum se chema analiza aia de listerie (verifica si leucocitele sau..)? Ca dr. meu n-a stiu ce trimitere sa-mi dea si mi-a dat de analiza de scaun, iar cei de la CDL au zis ca nu au analiza speciala pt. listerie, daca iese ceva in scaun vor incerca sa identifice bacteria. Analiza speciala de sange n-au deloc. Ar trebui sa ma trimita la un spital mare, dar nu stie ce analiza de sange sa ceara.

Khristin: Cred ca iti trebuie muulta rabdare. Nu cred ca o femeie mai are liniste din momentul in care a ramas insarcinata! Isi face griji pt. pui si cand acesta e mare si la casa lui.

Andy 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Multumesc tuturor de urari, va doresc de asemenea!

Iata mai jos doua linkuri pe care le puteti gasi extrem de utile:

http://nutrition.birthingnaturally.net/menu.html
pe mine ma ajuta enorm sa-mi planific meniul de zi cu zi altfel sunt pierduta, mananc dezordonat si mi se face foame din ora in ora.

celalalt link e pentru eco-geeks:
http://www.greenlivingonline.com/BeautyFashion/
despre cum sa alegem cele mai putin toxice produse de igiena personala, machiaj samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mona, felicitari pt bebe 2, sanatate multa si sa va gasiti locul mult visat.
Cum adica Vladut ii rupe ochelarii lui tataie? Ca io nu mi-l pot inchipui le alex al meu tragand si rupand de ochelarii cuiva. Io cre’ ca tataie e mofturos si nu se poate hotari la o pereche de ochelari si vrea mereu sa-i schimbe .
Zici ca nu l-ai inscris inca la gradi? Cand am sunat alaltaieri la catolica sa le cer formularele pt inscriere, a facut aia niste ochi (ma rog, ce-mi imaginez eu, ca doar vorbeam la tel. cu ea), asa ca zic si eu nu face ca mine toate pe ultima suta de metri. Dar probabil ca tu ai alta trecere acolo daca ai facut voluntariat. Io nu mai am tel. vostru, oricum v-ati mutat de acolo, dar oricand ma poti suna. Noi tot acolo stam .
Mona, stii cum e cu somonul? Eu ma tot gandesc la japoneze, alea ce mananca, frate, in timpul sarcinii? Nu cred ca au restrictie la somon si sushi. Eu n-am tinut cont de toate regulile astea marunte in sarcini. Atat ca orice carne prajita sau la gratar am cautat sa fie bine facuta. Dar… asa sunt eu, ma stresez mai putin din cauze de genul asta.

Daiopri, pai noi ce suntem, mey? Nu tot mamici de canada? Ca doar nu crestem motanei si catelusi acasa (desi asa-i mai alint eu pe-ai mei). Asa ca da-i bataie si dezvolta-te pe larg aici, nu trebuie sa aduci vorba doar de lucurri care intereseaza toate fetele de aici. Si daca postezi ceva ce intereseaza doar 3 fete mi se pare ok, celelalte pot sari daca nu li se pare interesant. Si pe-orma n-om mai fi noi proaspete mamici si la curent cu toate, dar macar cu-o vorba buna om putea contribui (macar cat sa contracaram efectu’ lu’ nenea care nu a spus lucruri “normale” acolo). D-aia ii zice sezatoare, putem vorbi de toate cu toate.

Khristin, am inteles, ok, nu retrag inscrierea de la publica, dar tot trebuie sa-i anunt ca nu vine acolo si ca a inceput in alta parte, nu? Ca nu vreau nici sa ma sune ei acasa si sa ma intrebe, hei cucoana, ai uitat ca fi-tu incepe gradintiza?
Legat de engleza lui alex, pai pana la grade I o sa invete si mama ei de engleza. Nu vad de ce l-ar mai considera student ESL la scoala.

Lorelaim, n-am apucat sa citesc istoria cu tulipurile, dar cand am vazut poza aia cu lanul de lalele, am cazut pe spate. Mi-as fi dorit in acel moment sa fiu acolo si sa le savurez la maxim.

Mamaana, pai daca la grade 1 e 800m, atunci la JK ar trebui sa fie mai putin, nu? Asta-mi da sperante ca poate mi-l accepta la bus la catolica. Oricum asta ar fi cre’ ca cel mai puternic argument pt alex sa mearga la gradinitza. E absolut innebunit dupa mersul cu autobuzele si trenul si stiu sigur ca-n sufeltul lui spera ca undeva candva o sa mearga si el cu autobuzul ala de scoala galben.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Fetelor, ce presupune voluntariatul la scoala copiilor? am eu asa o vaga idee, dar astept mai multe exemple de la voi. Mi-emi place ideea (cel putin acum, nu stiu mai incolo), insa mi-e teama ca nu se va putea pupa vreodata cu programul meu de servici.
Poate ca-mi place si pt ca undeva in sufletul meu mi-am dorit intr-un anumit procent sa fiu educatoare/intatatoare, sa am de-a face cu copii si asta mi-ar da posibilitatea sa traiesc un pic ceva din sfera asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Fetelor am si eu o intrebare legata de programul de Kindergarten dimineata vs dupa amiaza

Al meu anul trecut a fost la JK de dimineata (de la 8:45-11:30) acuma la SK vad ca l-a mutat duoaamiaza de la 12:15-3:00 si acuma nu stiu imi tot pun intrebarea sa-l mut iarasi dimineata.
Din experienta voastra e mai bine dimineata sau dupa amiaza?
El se duce si la daycare dar ei se ocupa de dusul si adusul la scoala(Daycare-ul este in scoala )

Mergi la inceput