Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui pyc

Eu am anuntat deja ca in maternitate dupa nastere nu vreau flori...vreau sushi si stridii si icre si branza nepasteurizata si jambon crud si fructe nespalate ...tot ce nu am avut voie in sarcina!

Si sotul m-a intrebat daca nu vreau cumva si pamant si caca de pisica???

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200519+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Si apropo de subiecte controversate..merg de la 2 la coafor sa ma vopsesc pe par! M-am vopsit si pana acum...desi se zice ca nu e bine in primele 3 luni....

Dar cum nu exista nicio dovada clara in acest sens, niciun studiu (eu sunt pentru evidence based medecine)...am "riscat" !

Urasc firele mele albe! Si am "numai" 30 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Atentie! Daca simtiti ca nu sunteti in stare sa cititi "grozavii de gravida in Romania", ignorati acest material. Mie mi-au dat lacrimile, mai ales ca si eu am fost in spital, v-am povestit ce atitudine pe acolo:

http://www.urbaniulian.ro/2008/08/04/martusii-socante-din-sistemul-medical-la-maternitatea-ploiesti-o-gravida-a-nascut-pe-holuri-si-a-fost-abandondata-pentru-ca-nu-a-cotizat/

cu Daria Nandini de 22+

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Ce subiecte interesante!
Stefanial felicitari pentru baietel, sa fie sanatos si voinic.
Alina off sper sa-si revina cat mai repede, cu burtica cum este??

Si eu sunt inebunita dupa icre dar le-am evitat cat am putut, cred ca am scapat o feliuta sau 2 atat.Citeam pe undeva ca toxoplasma se gaseste cel mai mult in carnea de porc, miel si vanat,mai putin in cea de pui si de vita si ca fructele sa le spalam cu sapun daca se poate.Asta cu sapunul n-am facut-o pana acum de frica ca intra sapunul in fruct, eu le pun in apa sa stea putin acolo si dupa aceea le frec foarte bine.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Mai fetelor, daca e sa ma iau dupa ce spuneti voi aici eu am incalcat toate regulile scrise si nescrise: mananc icre, kaizer, telemea (dar e din lapte pasteurizat, deci am scapat de listerioza), oua crude, hot dog de pe strada, am pisica....si lista poate continua. Nu stiu...sincer mi se pare cam lunga lista cu ce poti manca si ce nu.

Pyc, in state nu exista sistem de stat, statul nu plateste nici o analiza, deci nu ar avea de ce sa nu o recomande/recomande pe baza asta.
Nu cred ca exista carne cu toxo aici, la cat antibiotic baga astia in carne si in animale, poate dc iei carnea de la vreo ferma neautorizata, atunci risti.

Cu toxo transmisa de pisica, iarasi e un mit...pisica tinuta in casa si care nu este hranita cu carne cruda (sau nu se hraneste cu rozatoare) are sanse 0 sa fie infestata cu toxo. chestia asta mi-a fost confirmata de veterinar si de medicul ginecolog.
La partea cu spalatul legumelor si a fructelor, va dau dreptate, trebuiesc spalate, dar acum sa ma apuc sa le frec cu sapun...

Eu cred ca si prea multa paranoia strica, iti rapeste bucuria de a sti ca est insarcinata, sa stai 9 luni de zile cu satarul deasupra capului...cred ca e o experienta traumatizanta pt mama si un stres inutil pt copil.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

Alina, multa sanatate micutei, sa se faca bine cat mai repede!

Selene sunt de acord cu tine in ceea ce priveste eutanasierea cainilor. In Romania situatia este scapata de sub control, sunt de vina si oamenii si autoritatile. Oamenii ca abandoneaza asa de usor animalele, autoritatile ca nu fac nimic. Ia sa le dea o amenda celor care abandoneaza, sa vedem daca le mai da mana ....

Dar oricat de mult ai agreea metoda eutanasierii, tot trebuie sa ai inima de piatra sa lucrezi intr-un astfel de loc. Eu nu am putut..
Animalele bolnave si violente erau eutanasiate din start. Cele tratabile si cele sanatoase erau asa cum ti-am spus tinute o perioada si date spre adoptie.

Selene, dar ce au facut mai frate oamenii aceia in casa la tine, cum adica covorul din sufragerie era acoperit cu frimituri? Geez, cred ca m-as fi suparat rau de tot...Acum nu stiu ce sa-ti spun. Sa-ti spun sa stai calma, nu cred ca ai sa poti. Si eu sunt la fel, nu ma simt bine daca lucrurile nu sunt puse la loc, parca imi stirbeste karma. Asa ca iti spun sa nu exagerezi! Pune-l pe iubi la treaba si tu asista-l.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Iry parca esti tu imuna la toxo nu??

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Da, asa zic analizele!

Pyc citisem si eu ca in Franta aproape 80% din populatie a avut/are toxoplasmoza. Nu intelegeam de ce, dar din ceea ce spui tu referitor la carne, face sens. chiar asa de raspandita este boala?

Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput

Cred ca ati inteles gresit…lista interdictiilor pt toxo nu e deloc lunga, nu e greu de pus in practica si in niciun caz nu ne strica bucuria de a fi gravide !!!
E vorba de reguli de bun simt, pe care le stiam dinainte si care sunt valabile oriunde.
Adica e INTERZIS CONSUMUL DE PRODUSE ANIMALE CRUDE (carne, oua, lapte nepasteurizat, branza din lapte nepasteurizat) , FRUCTELE SI LEGUMELE se spala bine cu apa (nu si cu sapun ) si e INTERZIS CONTACTUL CU DEJECTII ANIMALE (in particular pisica).
Chiar nu vad unde e greutatea in a le aplica si cum mi-ar putea strica bucuria de a astepta un bebe !
Referitor la pisicuta intr-adevar daca sta in casa, daca nu intra in contact cu alte pisci, daca nu papa nici ea chestii crude…e ok, niciun pericol !!!
Regula e facuta pentru ca in general pisicutele mai ies si pe afara, mai parasesc curtea sau si daca stau in casa…. in general le mai aruncam o bucatica de carne cruda ca le place asa de mult….
Sunt masuri de preventie si de igiena elementare pentru o gravida…nu e paranoia..nu e nimic greu de respectat !
Intr-adevar ca e ffff rara infectia cu toxo fix in sarcina, e fff tratabila (daca te testezi ca sa o diagnostichezi !), nu e sigur ca bebe e afectat…..dar Doamne fereste sa se intample o nenorocire din asta !! Nu mi-as ierta NICIODATA felia aia de salam nenorocit (nici nu stim clar din ce e facut !), nu mi-as ierta NICIODATA oul ala crud, painea cu icre, salata de bouf cu maioneza de provenienta incerta…sau faptul ca nu m-am putut abtine pana acasa si am mancat un mar nespalat…

Vrem toate sa fie bine si sa avem o sarcina perfecta. In general nu depinde de noi si nu controlam mare lucru….dar asta putem controla si depinde de noi !

Daca e sa fac toxo sa fac ca asa vrea Domane-Doamne…dar eu personal vreau sa stiu ca am facut tot ce tine de mine ca sa evit acest lucru !
Paranoia-neparanoia….dar am intrebat-o pe bunica si pana si ea la 90 de ani stie ca gravidele nu au voie carne cruda, oua crude si lapte nefiert (nu stie saraca de pasteurizat…) si mi-a zis sa spal bine fructele !

Zau nu sunt reguli greu de aplicat si sunt de bun simt.

No..gata cu toxoplasma ca déjà vad numai paraziti si-mi stau rosiile astea pe care le mananc cu branza pasteurizata fix in gat !!

…nu mai incerc sa va conving…cine vrea sa pape oua crude si sa nu faca analiza…eu v-am spus parerea mea de medic paranoic cu o sarcina pierduta la activ ! Eu nu ma risc !

Si intr-adevar Miere aici in Franta ginecoloaga mi-a zic ca toxo e pozitiva la 80 pana la 90% dintre femei! Eu sunt o raritate!!

Dar si sa fie invers procentul si sa fie risc infim de a face...eu tot nu as risca si as trai 9 luni fara ..cruditati de genul asta

Bebeii sa fie bine..atat ne dorim!

Mergi la inceput

Si inca ceva nelegat de toxo!!

Nu mai mancati fetelor salamuri si alte mezeluri si prostii din astea... si nu invatati copiii sa manance asa ceva! Obiceiurile alimentare se invata din familie.

Sunt din carne de calitate inferioara, pline de grasimi din alea rele...

Papati sunca adevarata, carne adevarata...NU salamurilor!

Stiu ca e greu si ca tare suntem obisnuite sa manacm salamuri..dar zau evitati asa ceva gravide sau negravide!! Mai bine o sunca buna, un muschiulet bun..ceva mai natural sa-i zicem asa...

Invatati sa cititi etichetele la tot ceea ce cumparati...uiti-va si comparati cu alte produse continutul in grasimi ..continutul in zahar...

Mergi la inceput