Mamici si Burtici de Baia Mare(10)
Raspunsuri - Pagina 5
ariana2005 spune:
Anca, poti sa mai incerci dar asa cand e flamanda rau, asta inseamna sa nu-i dai completare..insa daca nu reusesti singura solutie e sa te mulgi in sticluta si sa-i dai cu biberonul..dar sa te mulgi destul de des, altfel lactatia va scadea treptat pana va disparea..crede-ma ca se poate eu m-am muls in sticluta 5 luni si il depozitam in frigider de la o masa la alta..dar nu e usor..o sa vezi ca o sa fie bine, si in scurt timp ne vom distra de spaima si panica noastra..
rodicamaries spune:
Felicitari Anca pentru Carla Alexandra, sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa, sa va bucurati de ea.
Malinka, ai scapat de ce-o fost greu. Felicitari pentru Marc Alexis.
iti dau un sfat de la o ne-alaptatoare, am inceput sa-i dau complectare la Darius de nevoie(se deshidrata, facea pipi maro), dar la 2 luni nu mai aveam lapte deloc, eu nu am avut de ales, dar eu zic sa-l pui f f f des la san, am auzit mamici care-l puneau ziua din jumate in jumate de ora, se regleaza lactatia, si nici nu stii ce mult conteaza sa treci peste perioada asta, cum au zis si fetele pune-l la san, apoi goleste sanul, nu-ti fie frica de luat in greutate, daca doarme, e ok, el nu doarme flamand, dar asteapta sa se acomodeze acasa, nu te da cu parfum sau creme mirositoare, sunt copii care nu suporta asta, in concluzie refuza sanul, evita musafirii macar o saptamana-doua, pana va faceti programul, daca esti agitata ii transmiti starea si lui.
Nu-i tare bine ca dr de fam ti in concediu, trebuie sa vina in control in prima saptamana, apoi si in a doua, sa vada cum evolueaza, si sa-ti dea si sfaturi pt alaptat bineinteles.
eu zic sa nu-i dai completare, ci sa-l pui la supt, intr-adevara din sticluta trage mai cu pofta, vine mai usor, lasa-l sa traga din san, in primul rand e mai sanatos ce papa el de-acolo.
Te pup, si succes...si muuuuuuuulta rabdare.
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)
Malinka spune:
azi ne-am trezit un pic mai optimisti...de fapt, e vb de mine...ca el ,scumpul...e un ingeras...la 9 30 l-am pus la san la unul 20 de minute si la celalalt 15...asta calculat de mine din momentul in care am simtit ca suge intr-adevar, pana ajungem la asta e chin, plange si nu vrea deloc mamelonul in gurita, ce sa mai zic de sanul fara mamelon, nu reusim nicicum...inainte sa se trezeasca el am mult eu 70 de ml...i-am dat in doua reprize, dupa ce a stat la san, prima data la 10 jumate si a doua oara la 12....sunt tare bucuroasa ca la masa asta nu i-am dat deloc completare...
acum doarme...si cred ca o sa mai dureze ceva (apropo de somn mi se pare ca doarme cam mult, si 4 ore intre mese, noaptea chiar mai mult, azi noapte a adormit la 11 30 si la 3 30 s-a trezit si nu ma indur sa-l trezesc nici pentru papa nici pentru schimbat)...doarme de la ora 12...foarte, foarte linistit...deci ma gandesc ca e ok...:) o sa ma pun sa mai mulg un pic, sa aiba pe cand se trezeste...cand se trezeste il pun la san si doar pe urma ii dau ce mulg...as vrea ca macar ziua sa nu ii dau deloc completare, pana ajung sa nu ii dau deloc...dar, fetelor, cum imi dau seama daca am destul lapte? sanul nu e foarte tare si nici foarte tensionat...deci cred ca inca nu prea e...oricum, azi incep cu ceaiul de chimen...
anca81, mie mi se pare mult cat reusesti tu sa mulgi...eu cred ca maxim 200 ml intr-o zi reusesc...plus ce-l pun la san...
ariana...multumesc din suflet pentru sfaturi...v-am mai zis, nici nu va dati seama cat imi sunt de pretioase...
Marc...a facut icter in maternitate, l-au tinut o zi la lampa si mi-au zis sa-l tin la lumina puternica...l-am tinut si ieri si azi dar nu sunt convinsa ca asta ajunge...
Doctorul care consulta pacientii dc mele a zis sa-l duc, daca vreau, maine la el la cabinet si o sa-l consulte intr-o incapere separata...el nu vine acasa, asistenta dc mele doar in 1 sept vine din concediu, dc doar in 12...nu stiu ce sa fac...as prefera sa nu-l duc dar as vrea si sa stiu ca e totul in regula...sunt asa de multe chestii, marunte, de care trebuie tinut cont...
Viitoare mamica
39+ bebe Marc-Alexis in burtica
http://community.webshots.com/user/malinka14
Malinka spune:
gata...ne-am schimbat si noi titulatura...sa fim in randul lumii...adica al mamicilor...
inca nu-mi revin si nu ma obisnuiesc cu gandul ca nu e mai in burtica mea bebe...a venit asa pe neasteptate...dragul de el...azi era termenul...ma uit la el cum doarme si nu pot sa cred ca a iesit din mine, ca el al meu, al nostru...parca sunt in transa...
sa stiti ca Marc doarme fara suzeta, nu o vrea in gurita decat atunci cand ii e foame, in rest o arunca...
va pup pe toate ...:)
Mami Loredana
si
Marc Alexis, o minune de copil...
http://community.webshots.com/user/malinka14
rodicamaries spune:
Malinko, daca doarme e un semn bun,COPIII NU DORM CAND LE E FOAME. doar daca Doamne fereste sunt bolnavi, ceea ce nu e cazul.poate si de la icter o fi problema cu suptul, e mai lenes un pic, si Darius a facut icter, si a zis sa-l tin la lumina puternica, cand avea o saptamana am facut un tur, gara-Maramuresu, i-a trecut foarte repede icterul.
incearca sa pui pe san glicerina boraxata, e dulce, oricum dupa ce termina de papat sa-i cureti gutira cu glicerina sa nu faca stomatita, ca-i tare dureroasa.
ariana2005 spune:
Malinka,felicitari, deja faci progrese mari...tine-o tot asa si vei reusi..sunt sigura de asta..in legatura cu pauzele intre mese..daca e linistit inseamna ca e satul si ca mananca suficient..iar noaptea e obligatoriu sa faca pauze mai lungi decat ziua..si de schimbat nici vorba..copii nu se schimba noaptea..numai daca s-a udat sau daca are scaun, altfel nici intr-un caz..apropo ce ii dai pana la urma pentru colici?
rodicamaries spune:
scuze ca ti-am schimbat doar azi titulatura pe prima pagina, dar mi-a fost calcu in service.
Pup
rodicamaries spune:
timpul intre mese, noaptea e mai mare, la Darius a tot crescut, astfelk ca la 2 luni dormea de la 22-6...
, deci nu e o problema.
eu il schimbam noapte doar daca avea kk, daca avea pipi nu-l schimbam, ca se trezea de tot cu schimbatul. el si cu kk ar fi dormit dar imi era frica mie sa nu se irite.
ariana2005 spune:
Malinka,icterul poate dura mai mult timp..este icterul fiziolagic..camera sa-ti fie foarte insorita si o sa vezi ca in timp o sa dispara. Ti-ai luat Garmastan pentru sani?..e un unguent foarte bun..dar e buna si glicerina, dupa cum spunea si Rodica, asta depinde de ce iti 
ariana2005 spune:
Fetelor,de azi am intrat in saptamana 38..si bebele meu e foarte lenes..nu prea misca,..nu ca de obicei..vi s-a intamplat si voua?..teoretic stiu ca in ultima perioada nu mai misca ca de obicei, dar eu tot ma gandesc cine stie la ce...spuneti-mi la voi cum a fost?