Mamici si Burtici de Baia Mare(10)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dflavia spune:

Asa....si vroiam sa va mai apun ca azi printesa mea s-a intors de pe spate pe burta prima data cand si-a scos si manuta. Era in tarc, stiam ca se intoarce pe o parte, ieri asa a adormit, si tot povesteste acolo cu mana in gurita si cu jucariile si dintr-o data liniste....m-am uitat la ea si era pozitia avion cu capul girofar

Mami de Stefania 11.05.2008
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renataozana spune:

Fetelor daca vreti semnati petitiahttp://www.petitieonline.ro/petitie-p40800039.html

Renata..Mami de Alex si piscotel micut de 32 saptamani

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev306pbs.png" alt="pregnancy due date" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Malinka spune:

apropo de bani...sunt ceva bani ce se primesc la nasterea bebelului, nu? trusoul sau cum se numeste...fetelor, de unde se primesc banii astia? stiu ca e vb de o suma mica...dar ma ajuta sa investesc intr-o pompa electrica...doar ca nu stim unde trebuie de mers...

flavia...vreau sa te rog ceva...am vazut pozele de la botez...voi ati facut botezul la biserica ortodoxa...poti sa imi spui cate ceva despre ce e de facut? adica ce e de dus la biserica, cum se procedeaza, ce trebuie sa faca nasii, etc...am vazut ca ti-a citit preotul tie cu stefania in brate ceva...asta ce inseamna? si...eu stiam ca mama n-are voie in biserica...deci sunt cam pe dinafara...:)

Mami Loredana si Marc Alexis, o minune de copil...

http://community.webshots.com/user/malinka14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Ziua buna fetelor,

am botezat si noi Lorelei duminica. A fost superb si Lorelei ca absolut deobicei a fost cuminte cu toate ca era putin racita...deh, rpima saptamana la cresa. Am mai vazut poze, mi se pare mie sau ancaurn s-a tuns? In orice caz areti foarte bine si imi pari atat de cunoscuta de nu se poate asa ca...detalii personale vreau . Glumesc, dar tot sunt curioasa de unde as putea sa te stiu. Asa ca daca vrei spune-mi te rog unde ai locuit in copilarie si la ce scoala generala si/sau liceu ai fost. Eu am locuit in prima parte pe Melodiei si pana in clasa a doua inclusiv ma fost la scoala 5 iar apoi pe Amurgului, langa gara si m-am mutat la scoala 21 iar liceul l-am facut la Sincai.

pupici,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns renataozana spune:

Da se primesc niste bani,trebuie sa mergi cu certificatul de nastere si buletinul tau pe strada Dacia,nu stiu exact numarul.

Renata..Mami de Alex si piscotel micut de 32 saptamani

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev306pbs.png" alt="pregnancy due date" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dflavia spune:

Da Malinka, se dau 1,5 mil trusou si inca in jur de 2 alocatia de nou nascut. Pentru mine a fost sotul cand inca eram in maternitate, el a rezolvat si cu certificatul de nastere, m-au programat sa ma duc dupa bani in 2 transe cam dupa 7 sapt. Atunci a depus si actele pentru alocatia de stat.
Chiar ieri am fost acolo si mi-am depus actele pentru CIC, concediul mi s-a terminat pe 3 septembrie. Sa vedem cand o sa vina si banii....
detalii aici: http://baiamarecity.ro/pspasacte.php#spas1, poti sa dai un telefon pentru mai multe detalii.

La Botez nasii trebuie sa-i cumpere hainutele (nu e obligatoriu daca vrei sa i le cumperi tu), sa duca lumanarea impodobita, un prosopel sau o panza pentru sters de apa, ceva in ce sa-i pui motul cand i-l taie, si sa dea banii la preot.
Eu zic mai bine sa va hotarati la ce biserica faceti si acolo sa intrebati cum se procedeaza la ei ca nu e la fel peste tot. Stii vorba aia "cate bordee atatea obicee" noi am preferat sa mergem la bisericuta din centrul vechi pentru ca acolo nu-i scufunda in apa si nici pretentiile nu-s asa mari.
Ca sa pot intra in biserica mi-a citit la inceput rugaciunea de molifta, da stai linistita nici eu nu stiam ce trebuie sa fac, te indruma ei.

aldaesmesa-i fie de bine botezul lui Lorelei si sa fie tot asa de cuminte ca si pana acum poze?
melly la fel si voua, se pare ca Ameliei i-a priit botezul, e tare cuminte poze?

Mami de Stefania 11.05.2008
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui dflavia
Stii vorba aia "cate bordee atatea obicee" noi am preferat sa mergem la bisericuta din centrul vechi pentru ca acolo nu-i scufunda in apa si nici pretentiile nu-s asa mari.
Ca sa pot intra in biserica mi-a citit la inceput rugaciunea de molifta, da stai linistita nici eu nu stiam ce trebuie sa fac, te indruma ei.

aldaesmesa-i fie de bine botezul lui Lorelei si sa fie tot asa de cuminte ca si pana acum poze?

Apropo de cate bordeie atatea obicee, aici e unul singur in toata tara. Botezul se face in fiecare parohie o data pe luna, intr-una dintre duminici, de regula prima duminica din luna. Daca e numai un copil ok, daca sunt mai multi tot ok. Noi am fost...10. Nu exista nici un fel de taxa de botez, "botezul este unul dintre sacramente care nu poate fi refuzat de nici un preot vreunui om si pentru care nici Ioan Botezatorul nu a primit nimic de la om, rasplata a primit-o in ceruri" - ce mi-a raspuns preotul cand l-am intrebat cat e taxa de botez, am intrat in pamant de rusine. Cand se boteaza copilul cu apa mama tine copilul in brate..."Fiindca ea i-a dat viata", asa mi-a raspuns preotul cand eu i-am zis ca eu credeam ca nasa sau nasul . Tata aprinde lumanarea de botez de la lumanarea bisericii, lumanarea de botez este primita de la biserica. Preotul a vrut sa ne treaca botezul in cartea de caasatorie, fiindca aici asa se face insa in livretul romanesc nu e voie, acolo e numai nastere, deces, divort...daca are ce cauta, asa ca ne-a dat un certificat de botez.

O parte din pozele care au ajuns deja la noi sunt :

inainte de botez:

http://family.webshots.com/album/566633871yPqqmd

botez:

http://good-times.webshots.com/album/566629763hRErqv

Abia astept sa ne vedem. Mai am pana atunci 8 zile de lucru plus zile pe drum si vreo doua zile de acomodare cu noul mediu. Noi vom locui probabil pe Dragos Voda la socrii dar vom fi foarte des si pe Traian la ai mei si pe afara daca e timp frumos ca aici nu am prea avut parte.

Va pup,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Esme, eu am copilarit pe Transilvaniei, colt cu Traian, unde de altfel stau si acum. Am fost la scoala 14, apoi primii 3 ani de liceu i-am facut la Sincai (poate de acolo ma stii) din 1990, si a 12-a am facut-o la Lucaciu. Zici ca o sa stai pe Dragos voda si Traian, mmmm. Neaparat ne intalnim, ca doar nu esti asa departe. Am vazut pozele de la botez si sunt superbe. Si mi-ai facut pofta de dulce... Ma duc sa iau o clatita, ca mai am de aseara.....Si da, m-am tuns, dar inainte de botez, adica acum vre-o 6-7 saptamani.

POZE
Poze 2008

Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Mai fetelor, legal, nu exista taxa de botez, cununie, deces....... Doar daca vrei sa dai ceva. Am intrebat si noi preotul si a spus ca nu exista taxe.
Noi am botezat-o aici, ortodox, si nasu' i-a pus preotului niste bani in plic, ca asa a vrut el, nu i-a cerut nimeni nimic.

Esme, tu l-ai botezat catolic, nu? De aceea se face botez o data pe luna. Cam asa se intampla si aici.

Poze de tot felul
P a t t y - la 8 luni
P a t t y - la 7 luni
P a t t y - la 6 luni

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaurn spune:

Irlandeza, sa stii ca la botezul lui Dragos, preotul le-a cerut nasilor 50Ron si le-a dat si chitanta pt ei. Cred ca pana la urma, depinde unde faci ceremonia.

POZE
Poze 2008

Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)

Mergi la inceput