cum se monteaza aragazul

Vine miine noul aragaz si nu mi-l monteaza! Catastrofa!Brbati buni la toate n-am...
Cui ma adresez ? La Distrigaz?
Raspunsuri

catrinik spune:
La un nene priceput la toate.
Inchizi gazul de pe conducta ta, faci legatura ( ideal cu un racord flexibil ), verifici cu apa si sapun, dai drumu' la gaz si faci o omleta
Nu a vreun vecin, o cunostinta?

mama_lui_alex spune:
Sau..la distrigaz..:)..suni si reclami.."o scurgere de gaze".."un miros suspect".."crezi ca scapa gaze"..etc...si vin 2 nene...care sigur se pricep..ta sa ai deja racordul cumparat..il monteaza in 5 minute..le dai de 2 beri..si gata..
Daca ai aragaz mai pretentios..vezi ca trebuie sa cumperi si regulator de gaze (la Franke pierdeam garantia daca nu montam regulator)
PS - vezi ca noile norme in gaze te obliga (si eu personal iti si recomand for safety) - 2 randuri de robineti de inchidere/deschidere.
Sau...varianta 2 - vorbeste cu administratorul (blocului) - siiiigur stie pe cineva (un nea Gica, nea Fane..)..:)
omleta iese mai buna cu un fir de marar..

miki68 spune:
Eu iti recomand sa apelezi la un instalator de gaze autorizat. Cu gazul metan nu e de joaca. Eu am apelat la Distrigaz si mi-au trimis un instalator care mi-a montat aragazul si mi-a reglat toate arzatoarele pentru ca din fabricatie unul era reglat sa arda cu flacara mai mare, altul cu mai mica. Cuptorul, de exemplu avea o flacara atat de scazuta cat la ochiul de aragaz cel mai mic si a fost nevoie sa-l regleze. Nu fa rabat de la calitatea tubului flexibil si nici a robinetului. In definitiv nu-l schimbi in fiecare zi. Spor la munca!
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

RUXMAX spune:
Am sunat la Distrigaz zi...sa mori de ris, nu se ocupa cu d'a lde d'astea!
Mi-au recomandat sa sun la ANRE dar aia au program pina la ora 16 ..Pe scurt, nu am rezolvat.
Am mai sunat la vreo 2 nene de pe net, cica instalatori autorizati, dar mi-au spus ca ma costa 1 mil si ..zau ca e cam mult.

Leah spune:
Ruxmax,
Nu trebuia sa le spui ca de aia suni. Eu am facut exact asa cum a recomandat mama_lui_alex, am sunat, am spus ca miroase a gaz, intr-o ora au venit doi nene care au montat aragazul, le-am dat 1 milion (cate 50 de caciula, ca a fost munca multa la mine, aragazul fiind pozitionat intr-o zona mai greu accesibila) si s-a rezolvat.
Leah
Blogul meu despre mamici, copii, sfaturi, idei & retete http://frunzalaura.wordpress.com/

OanaP spune:
Oricum ai face, ai grija ca persoana care iti instaleaza aragazul sa fie cunoscatori, sau poti apela la un fitecine si dupa aia sa suni sa le spui ca miroase a gaze.

miki68 spune:
Sau sa apelezi la fitecine si sa nu mai apuci sa suni pe nimeni
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei