Ce fac cu smantana dulce?
Am cumparat smantana dulce Dorna pentru frisca. Am incercat sa fac frisca din ea dar nu a iesit. Ce sa fac acum cu smantana, parca nu as arunca-o.
www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii
Raspunsuri
trischa spune:
scuze,scriu mai departe.amestecatä cu bränzä bucegi si apoi läsat pe foc iese un sos pt pastemmmmmmm.sau un sos alb pt legume.sau cartofi la cuptor cu sos alb.
mariussimiuc spune:
Poti incerca reteta asta de inghetata!
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
matiz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcetica Sau poti s-o pui pe sarmale.Mor de pofta! dulcetica |
Bate-o foarte bine cu mixerusi muult apoi adauga gelatina(depinde cata ai la500 gr merg cam 3 pliculete)si o daila frigider si tii acolo onoapte.artrebui sa-ti iasa.si eu am patit asa si a iesit in final.
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
dalina2x2 spune:
eu o amestec cu branza dulce, putin unt, oua batute si fac o bunatate de budinca de paste/ melcisori la cuptor! (amesteci compozitia de mai sus cu pastele fierte si pui intr-o tava sau cratita unsa cu unt, la cuptor, vreo 30 min.
Pofta buna!
manon spune:
daca n-a iesit frisca inseamna ca te-ai ales cu un bulgare de unt dulce (toate am patit chestia asta, cred, pana am invatat exact cand sa oprim mixerul). pastreaza-l in frigider pana te decizi sa faci orice prajitura cu unt. niste vanilie si coaja de lamaie te vor inspira...cum sa arunci bunatate de unt...
Citat: |
citat din mesajul lui mcm Am cumparat smantana dulce Dorna pentru frisca. Am incercat sa fac frisca din ea dar nu a iesit. Ce sa fac acum cu smantana, parca nu as arunca-o. www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii |
Natasa spune:
Eu fac panna cotta cu smintina dulce http://en.wikipedia.org/wiki/Panna_cotta
di adaug sos de ciocolata. Vezi ca gemaltina pentru panna cotta e cea in forma de foite (la un litru de smintina pun 3 foi si jumatate).
Sasha.p spune:
Manon - ce unt dulce ... ? Mie nu mi s-a batut deloc, a ramas lichida!! Am auzit si eu ca de vina ar fi fost "grasimea" din ea, respectiv numai 1.8% (cutia albastra) si ca, daca luam din cea cu 3.6% (cutia rosie), se facea fara probleme.
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".
irinai spune:
Smantana dulce este pentru sosuri. La o grasime de 1,8% nu se va face frisca, oricat ai bate-o.
Poti sa faci inghetata, sau ciulama( daca nu i-ai adaugat deja zahar), sau orice alta mancare care are smantana in compozitie. Sau o crema de zahar ars.