cum scap de egrasie si mucegai
Ma numesc Gagea Gabriel si sunt din Targoviste…si am sa va explic ,sa va spun, sau….sa va exemplific cum am scapat eu si pe mine si pe alti de condens si mucegai;;
Prima data am adus un mester mare care a spus ca el face in luna cat si in stele,mi- captusit pereti int cu polyester…esec total…eu fiind mai mult plecat din tara caldurica mai ioc decat cand veneau ai mei o data la cand isi aduceau aminte, varza tot…..dupa nici un an mirosea in casa de efectiv fugeai singur la sanepid.
Am adus alt meserias care a spus ----DOMNE RIGIPS CARTON CA ASTA E MAMA LOR..CONSTRUCTIE DE CONSTRUCTIE ITI FAC ,CE NICI CEAUSESCU NU ARE LA CAVOUL LUI---si domne sa tinut de cuvant chiar cavou mi-a facut …dupa doi ani intra apa peste mine maiceva ca la ARGES sau MURES in barajele de acumulare…..am tras linie si am adunat si la final 8.000 de euro am cheltuit cu drumuri materiale plata “mesterilor prepelicari”,si etcetcetc….mi-am spus ca sunt un tampit si un fraier sadea.
M-am apucat eu si am daramat tot si am facut cu manuta mea,.; am dat tot jos pana la beton ca blocul e din beton(batal vina pe cel ce a inventat)..a2a etapa am ars cu un arzator(cu care se parlesc porci de IGNAT) de la o buterie pereti ca erau umezi in mijlocul lui cuptor,am dat 2 maini de glet cu placo-fix+aquastop adus din Spania la vremea acea(98-99) <<pe aici ii spune apastop>>am aplicat un strat de aracet(5 kg) diluat cu 8% apa pe pereti si am captusitpereti cu ziar umed in apa cu aracet(proportie de 1 kg aracet20% apa)am lasat sa se usuce timp de 24 de ore de fiecare data…..am asezat plcile de polyester cu adezivul respective,prinse in diblurile de plastic si si am mai aplicat un strat cu trafaletele cu blanita de aracet diluat ca mai sus exemplificat…am mai aplicat un strat de ziar dar umezit numai pe o parte precum tapetul…restul il stiti mai departedin punct de vedere tehnologic…plasa adeziv si tinci sau glet,vopsea lavabila si etcetc
Spre surprinderea mea a fost cand am venit de sarbatori la un an de zile sa constat ca in camera respective era mai uscat fara miros(decat de zugraveala proaspata)si cald fara sursa de caldura fata de restul apartamentului care era umed si rece….atunci am instalat si centrala termica de apartament….normal ca atunci am investit in apartament…aplicat aceeasi matoda in prima faza ca mai sus exemplificat,numai ca lucrarea am facut-o cu rigipscarton….de atunci au trecut 8 ani si nu am nici miros, nici umezeala, nici condens si nici mucegai…..am facut proba cand am daramat un perete in bucatarie sa fac un fel de living pe balcon(care acesta nu era inchis la acea vreme) ….peretele respective taiat cu o panza speciala era umed la exteriorsi jumatate din grosimea lui era uscat(praf de moloz pe patea umeda si nimic pe cea uscata…deci functiona metoda am schimbat si tamplaria(ferestratia) am pus de pvc…..atentie! daca nu stiu sa va faca aerisitoare la ea nu faceti lucrarea cu ei din start sunt meseriasi care nu stiu ce trebuie facut si o sa aveti probleme fie la glafuri (umede mai mereu fie iarna fie vara), fie o sa aveti umede geamurile, fie o sa aveti umezeala ridicata in casa sau apartament…ATENTIE SA NU AMESTECATI GAURILE DE DRENAJ(scurgere) CU AERISITOARELE….UNA E UNA SI ALTA E ALTA