vacanta in Rodos
a fost cineva in Rodos? noi vom merge in 4 septembrie si as fi vrut sa stiu cam ce ar fi de vizitat ... poate imi dati ceva idei
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
Raspunsuri
CornelB spune:
salut ioana, incerc eu sa te ajut, poate vei descoperi cateva hoteluri care merita studiate, precum si unele de care sa te feresti, facand click pe acest link
Sper sa ajute & vacanta placuta
ioanaiub spune:
Cornel, multumesc pentru sugestie ... noi mergem la Aldemar Paradise Village, am mai fost la un hotel din lantul Aldemar in Creta si ne-a placut foarte mult ... speram sa fie cineva pe forum care a fost in Rodos si care imi poate recomanda niste locuri frumoase care pot fi vizitate ... noi am vrea sa inchiriem o masina intr-o zi si sa facem un tur al insulei
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
helbi spune:
Eu am fost anul trecut in Faliraki (sper ca asa se scrie), citiva km mai departe de orasul Rhodos. Am luat o excursie organizata la Acropole in Likos (poti urca calare pe magar:-)) costa 5 euro anul trecut):-)) Peisajul e de vis, merita sa mergeti!
Am mai facut o excursie in orasul Rhodos si inca una la turci in Marmaris. Aici am mers cu vaporul, iar la acostare ne astepta un mic dejul excelent! Ni s-a facut un tur al localitatii (superba) , am vizitat o fabrica de bijuterii si apoi am avut liber in bazar.
Am vrut sa mergem sa vedem "valea fluturilor" si am fost sfatuite sa luam alta excursie pt ca nu prea ai ce vedea acolo. Turul insulei am intels ca e frumos, noi din pacate nu avem carnet, asa ca s-a exclus inchirierea de masina. Partea de est a insulei are plaja buna, ca la noi la mare, apa limpede si calda. In partea de vest am inteles ca e mai mult pietris si bate vintul.
Noua ne-a placut mult, am facut o gramada de poze..........
Eu m-am "documentat" din internet ce ar fi interesant de vazut si la fata locului am mai discutat cu cei de la agentia prin care am plecat si care organizau excursii.
helbi spune:
Tot eu:-)))
Am gasit doc. cu datele pe care mi le salvasem eu din diverse locuri (si de pe aici de pe DC) cu privire la Rhodos.
Poate te ajuta.............
Localizare
Prima ca marime din arhipelagul Dodecanez, intre marea Egee si coasta Asiei Mici si intre Cipru si Egipt, Rodos este oficial locul cel mai insorit din Europa cu 300 de zile cu soare pe an.
Atractii Turistice
Capitala Rhodos, este compusa din doua parti: pe de-o parte orasul medieval cu casele vechi, stradute inguste si magazine mic, iar pe de alta parte orasul nou cu cladiri moderne, hoteluri si magazine.
In orasul vechi se pot vizita: muzeul arheologic ce gazduieste piese de arta rodiana, palatul Marilor Stapani, zidurile de aparare, drumul cavalerilor.
Printre locurile care se pot vizita in jurul orasului: Parcul Rodini (se afla la 3 km de oras; este un loc placut si racoros, cu fantani, iazuri si flori), Kallithea (11 km sud-est de oras - statiune termala), Valea Fluturilor ( la 26 km de oras, in apropierea satului Kalamiona - o mica vale inverzita unde in iunie, iulie si august se poate asista la spectacolul extraordinar oferit de milioane de fluturi ce se ridica de pe pomi si tufisuri), Camiros si Lindos.
Am mers si in orasul Rhodos, unde in prima zi am avut un soc din mai multe motive: era duminica si nimic nu era deschis, iar orarul lor din timpul saptamanii contine pauza de masa intre orele 13.00-17.00 !!!
Din orasul nou ne-am pricopsit cu o cantitate impresionanta de haine de firma
Waterpark
20 euro de pers intrarea
De 3-4 ori mai mare decat Aqua Magic; oboseai de la un cap la altul. Ocupa un intreg versant de munte, asa ca caderea de apa e asigurata.
M-am dat intr-o multime de jucarii care mi-au taiat rasuflarea; in special primul intitulat Kamikaze m-a masat fara piuit cand am plutit un metru in aer la 15 m inaltime :D
Mie mi-a placut orasul vechi, am vizitat Palatul Cavalerilor, am urcat pe zidul orasului (nu e permis decat sambata intr-o anumita perioada), strada Cavalerilor e minunata. Am inchiriat masina si am vizitat toata insula. Trebuie vazut Lindos-ul si in sud, la Prassonissi, unde e o plaja imensa, parte la Mediterana (linistita), parte la Egee (cu valuri). E plin de surf-eri. Prassonissi e, de fapt, o insula f. aproape de Rodos care vara devine peninsula (scade apa marii si se uneste printr-un istm ingust). Noi am trecut prin apa pana la brau, da' daca faceai un pas alaturi ajungea la 2 m. O zi am mers cu ferry pe alta insula Simi, spectaculos drumul si tot ce am vazut pe acolo
In Lindos am fost cu vaporasul. Am vizitat Acropolele de aici, unde se poate urca calare pe magarusi. Apoi, o baie buna in superbul golf de aici. Iar la intoarcere, capitanul a oprit in largul unui golf si a dat semnal de facut baie
Aceasta este harta orasului Rodos. Din locul marcat se poate lua trenuletul pentru turul orasului, costa 3 euro. Din celalalt loc marcat se pot lua autobuze catre toate locurile importante din insula : Lindos, Falikari, Filerimos, Valea Fluturilor.
Partea incercuita cu mov este centru vechi iar in nordul insulei este acvariul (4,5 euro).
De cum ajungeti acolo vi se vor oferi excursii organizate : turul orasului (20 euro), turul insulei (48), excursie in Turcia-Marmaris (55 euro+ 19 euro taxe de port), excursie Filerimos si Valea Fluturilor (28 euro), croaziera in Insula Symi ( 35euro), croaziera in Lindos (25 euro), etc.
Nu va sfatuiesc sa cumparati nimic. Toate aceste excursii se pot lua din port (Lindos 15 euro unde poti merge si cu autobuzul - 8 euro dus/intors, Marmaris 38+19 taxe port, Symi 20 euro).
Am fost in Lindos unde este foarte frumos dar foarte cald. Am vazut oameni opriti pentru ca nu mai puteau urca spre Acropole din cauza caldurii dar si lesinati pe care alti turisti incercau sa-i readuca in simtiri.
O alta excursie care mi-a placut a dost cea din Insula Symi. Insula frumoasa, foarte calduroasa in care nu prea ai nimic de facut. Te-ai plictisi groaznic. Prima oprire a fost intr-un catun
iar cea de-a doua in capitala, Simi.
Un alt loc care trebuie vizitat este Water Park, 20 euro
nu faceam plaja la Aldemar, mai jos de Afandou sunt niste golfulete superbe: ex renumita plaja de la Tsambyka e super acolo, dar nu ai unde sa te cazezi
- acolo se platesc sezlongurile (care au perne) si umbrelele - cam 5 EUR/ sezl+umbrela dar negociati absolut totul, noi in prima zi am platit 10 EUR pentru 2, dar apoi pentru ca mergeam zilnic aici (este la 10KM de Aldemar), plateam 5 EUR pentru 2 buc.
- prosoapele de plaja se inchiriaza de la magazinul de langa receptie; se retine garantie 15 EUR/ buc care se returneaza cand le predai. Se puteau schimba de cate ori vroiai pe zi.
Ca si o dezamagire .....aceasta a fost "Valea Fluturilor". Am inchiriat o masina si am mers cu ea pana acolo sperand ca o sa vad ceva absolut fantastic dar ............dezamagirea mea a fost mare. Este un loc amennajat artificial de ei (nu se compara cu vaile si cheile care le gasesti in Romania) unde erau se pare multi fluturi dar erau "asezati" in cate o zona mai umbroasa, cu aripile inchise, in asa fel incat trebuia sa privesti cu atentie sa-ti dai seama ca sunt totusi fluturi in acea vale. Din cand in cand cate unul isi lua zborul dar ............dupa cum spuneam ..............o mare dezamagire. Nu a meritat nicidecum efortul de a merge pana acolo
Am vizitat cam toate manastirile importante, Tsambika, Fecioara Maria, nu-mi mai aduc aminte si altele momentan
Aquarium 09:00 - 20:30 09:00 - 20:30 2,50Euro
Begehungen der Stadtmauer 14:45 (Di & Sa) Treffpunkt Ritterplatz
Das Schmetterlingstal 08:00 - 18:00 Variiert
Öffnungszeiten: Täglich Montag Preise 2004
Archäologisches Museum 08:30 - 15:00 - 3Euro
Ritterburg 08:00 - 15:00 - ? 6Euro
Akropolis von Lindos 08:00 - 15:00 - ? 6Euro
Antikes Kamiros 08:00 - 15:00 - 3Euro
Filermos 08:00 - 19:00 - 3Euro
Kunstmuseum 08:00 - 14:30 - 2,50Euro
Öffnungszeiten
Die Akropolis ist von Dienstag bis Freitag von 08.30 bis 16.30 Uhr, sowie Samstag und Sonntag von 08.30 bis 15.00 Uhr geöffnet. Montags geschlossen. Der Eintrittspreis beträgt 6,00 Euro. Das beliebteste Transportmittel zur Akropolis, das sogenannte Lindos-Taxi. Erklimmen Sie die Akropolis per Esel.
Der Strand ist etwa 5-10 Minuten vom Hotel entfernt, aber ich würde empfehlen die kleine Bucht von Ladiko, bzw. die kleinen Buchten Tossa und Nikolas zu besuchen, dort kann man fantastisch schnorcheln und es sind viel weniger Leute da.
Buna,
Merita sa vizitezi orasul vechi dar sa ai grija ca acolo preturile sunt mai mari si nu se merita sa iei nimik d epe acolo pt ca la 10 minute departare preturile sunt mai mici. Noi am fost 2 ani la rand pe ila. am inchiriat masina si ne-am plimbat pe toata ila. Daca ai conditie fizica si rezisti la caldura poti vizita si Lindos-ul unde urci spre Acropole. Sunt f multe trepte si soarele e f puternic. Eu una nu am rezistat. Pt fata ta merita sa mergi neaparat la Water Park. e in Faliraki. Costa parca 20 sau 15 euro de pers. Dar e imens...e ceva de vis pt copii.
Sa nu mergi in valea fluturilor, pt ce efectiv e pierdere de timp. Nu vezi decat 2-3 fluturi. Si drumul pana acolo e destul de lung.
Mai merita sa vezi plaja unde se intalnesc marea egee cu mediterana. Imi scapa acum numele....
Ziua este f cald...nu stiu la ce hotel stai. Daca are sau plaja cu nisip. In general plaja cam e cu pietris. La cateva hoteluri este nisip fin. Pt intrat in apa ar trebui sa iei incaltari speciale pt ca sunt pietricele. Apa este rece tot timpul. Rar are peste 20 de grade...
Ziua in Faliraki bate briza, dar nu e deranjanta...in zilele in care nu bate, e f cald. Seara in schimb vantul e puternic. In 2005 mergeam seara in maneca scurta, dar anul trecut seara nu ieseam fara pulover. In unele seri mi-am luat pantaloni lungi de in pt ca in fusta imi era frig. Pe cealalta parte a ilei bate vantul fff tare. Se face chiar windsurf.
Atat in 2005 cat si in 2006 am fost in luna iulie. Deci cu vremea te poti astepta la un vanticel seara destul de puternic.
Daca mai ai intrebari...
Am stat chiar in Faliraki si drept sa-ti spun am fost cam dezamagita. E ca un fel de Costinesti sa zic. Nu se compara cu orasul Rhodos. Cel de la agentie ar trebui sa faca niste cursuri de calificare. Exista intr-adevar un waterpark mare in Faliraki dar trebuie mers cu un taxi. Acum depinde unde stai in Faliraki.In rest....viziteaza orasul Rhodos si ia-ti de acolo o excursie care face turul insulei. Exista o rezervatie de fluturi (Valea Fluturilor) si...cam atat.
Iti doresc sa ai o vacanta frumoasa
Pt reeclamatie:
Reiseleit-erul neckermann
2. dacä iti va spune cä nu are cum sau nu poate, spunei cä vrei sä documentezi cazul si sä completezi -asa cum stii cä se face- o "Gesprächnotiz"
Ghidul vä asteaptä la aeroport, vä va inmina un plic cu Infos si va spune cu ce autocar vei merge la hotel si -dacä nu este el acela- in hotel va fi altul cu care va fi un Begrüsungstreff a 2-a zi
helbi spune:
Revin doar pt ca am re-citit info culese de mine si, dupa ce am fost in Faliraki (in iulie) pot sa spun ca nu aveam seara nevoie de nici un pluover (dar tu mergi in sept, asa ca poate n-ar fi rau sa ai la bagaj) si nici briza nu batea deranjant, asa cum citisem eu.......si ne-a prins si 11 noaptea pe-afara.........Mie nu mi s-a parut a semana cu Costinestiul, sau nu cu cel pe care i-l stiu eu de pe vremea studentiei, ca de atunci n-am mai fost si sunt vreo 18 ani. Mi s-a parut o statiune mare, aminata, cu Luna Park si alte posibilitati de distractie.
Nu stiu unde e situat hoteluo tau. ca daca nu e in Faliraki, atunci nici nu te intereseaza aceste info.
ioanaiub spune:
Andreia, multumesc tare mult ... hotelul nostru e situat in Kalithea, putin mai sus de Faliraki deci sfaturile sunt bune ... din ce am citit eu din sfaturile tale cred ca o sa facem turul insulei, de fapt mai mult pe partea de est, unde sunt plaje cu nisip, daca partea de vest este cu pietris ... as vrea sa mergem la Prassonissi, sa vedem confluenta celor doua mari, la Lindos si bineinteles capitala Rhodos
de valea fluturilor am auzit si eu, ar fi un "spectacol" in perioada de imperechere dar in luna septembrie nu cred ca mai gasim noi fluturi ... croazierele cred ca pica, avem doi copii mici si nu cred ca as putea sa-i tin mult timp pe un vapor
inca o data multumesc de informatii
crisu79 spune:
Buna Ioana,
eu am fost in Rodos in 2005 si mi-a ramas in suflet insula aia.
Daca stai in Kalithea, ai o plaja superba acolo, micuta, cu nisip, unde puteti face snorkeling.e de vis plaja aia, are un mic restaurant, ma rog mult spus, terasa unde se mananca numai peste si fructe de mare....iamimi.
Lindos nu trebuie ratat, dar plaja e mai mult pt distractie.....gen Mamaia.
Valea Fluturilor e interesanta, dar asa ca o plimbare prin padure, ca daca te astepti la altceva vei fi dezamagita.
Stiu ca am mai urcat pe un deal f inalt, unde era o cruce mare, si de acolo se vedea aproape toata insula.Scuze dar am uitat cum se numeste locul.
Orasul e f dragut, mai ales cetatea veche, urmele unde se spune ca ar fi fost Colosul, portul unde vei vedea niste yahturi de milioane de euro, terase, restaurante cat cuprinde.
Waterparkul e demential.....au o parte si pt copilasi din cate imi aduc aminte.
Pt shopping nu prea te sfatuiesc sa -ti cumperi din 2 motive:sunt mai scumpe decat in alte parti si "cele de firma" sunt facaturi.deci, atentie mare!
noi am avut o vacanta pe cinste in Rodos si sper sa o ai si tu!
Crisu, mami de Alex22.07.07
helbi spune:
Ioana,
sper ca va simtiti la fel de bine ca noi in Rhodos si te asteptam cu impresii, dupa ce revii!
Concediu placut!
ioanaiub spune:
Andreia, Crisu abia astept vacanta ... o sa fim o "trupa" de 22 persoane, 12 adulti si 10 copii
o sa revin cu impresii si poze