Popularea cu urs a Muntilor Bucegi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

Ursii vin de mult dupa mancare pe la corturi ... nu numai in ultimii 10 ani. Prin '96 ursulica vizita zona corturilor de pe Valea Cerbului mai in fiecare seara.
Citat:

Da, este adevarat; dar nu erau atat de multi. Ceausescu ii voia pentru vanatoare. Dar si padurarii aveau instructiuni precise sa-i hraneasca zilnic, in interiorul padurii. Eu am vazut de nenumarate ori in padure un fel de cruce mare din lemn pe care era atrnata o bucata mare de carne uscata - pentru ursi. Hraniti in padure, ursii nu cautau hrana prin oras... Plus ca Ceausescu si "haita" lui erau cativa, astazi ursii trebuie sa satisfaca nevoia de senzatii tari a cateva sute de amatori de vanatoare plus invitatii lor de peste hotare.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EliaElia spune:

chiar am citit anul trecut despre o comunitate din germania care cu mari eforturi($$) si-au adus cativa ursi(2 sau 3) pentru a popula zona. Dupa ceva timp nu mai stiu fie i-au omorat fie i-au trimis in alta parte pentru ca omorau animale si fermierii locali incepusera sa protesteze iar turistii se rarisera considerabil.Pe traseele din Sinaia, Busteni merg foarte multi copii cu parintii sau clasa, e usor accesibil cu trenul, cu masina, aproape de multe orase(Bucuresti, Ploiesti,Targoviste etc.) cred ca ar trebui gasita o solutie, si-asa copiii nu mai fac sport, daca nici pe munte nu mai merg...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui EliaElia
Pe traseele din Sinaia, Busteni merg foarte multi copii cu parintii sau clasa, e usor accesibil cu trenul, cu masina, aproape de multe orase(Bucuresti, Ploiesti,Targoviste etc.) cred ca ar trebui gasita o solutie, si-asa copiii nu mai fac sport, daca nici pe munte nu mai merg...

Solutia ar fi sa invete de mici cum trebuie respectata natura si cum trebuie respectat ursul.
Muntele nu este parc de agrement!
Prea multa lume confunda platoul Bucegilor cu bulevardul Magheru, Valea Cerbului cu padurea Baneasa si Valea Jepilor cu casa scarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

adica vreti sa spuneti ca saptamana viitoare cand aveam de gand sa fac un traseu pe jepi, e posibil sa ma intalnesc cu Mos Martin??
Ce naiba fac daca ma intalnesc cu el?
Sa renunt la trasee?

Va intreb foarte serios - desi sa renunt ar fi extrem de neplacut pentru mine!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

JANI,LASA CA LA PENSIUNEA DIN bUSTENI UNDE AM STAT ANUL ASTA, AU ZIS PROPRIETARII CA URSUL VINE NOAPTEA LA CONTAINERUL LOR SI ZICEA TURISTILOR SA NU PARCHEZE MASINA ACOLO ... SA NU LE-O ZGARIE.
Iar 200 m mai incolo,numai bine dupa ce am coborat din telescaun,eu Ingrid si fetele,imi arata Ingrid o pancarda; "ATENTIE ZONA FRECVENTATA DE URSI" sau asa ceva . Si eu radeam de zor de ea, ca tot se uita in spate cand stateam pe iarba langa padure ...
Excursie placuta!

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Citat:

adica vreti sa spuneti ca saptamana viitoare cand aveam de gand sa fac un traseu pe jepi, e posibil sa ma intalnesc cu Mos Martin??
Citat:

Din cate am auzit de la salvamontisti - neoficial si neverificat de mine personal - sunt ursi pe vaile care urca catre cabana Piatra Arsa. Prin urmare pot fi si pe Jepi. Si noi voiam sa facem traseul asta; dar valea este, dupa cum sti foarte ingusta; daca te intalnesti cu ursul, in cele mai multe zone nu prea ai cum sa-l ocolesti. El se sperie de tine, tu de el si... cum zice Capcaunul mai sus, poate daca-i arati ca ai respect pentru natura te lasa sa traiesti.

alice

Mergi la inceput

Solutia ar fi sa invete de mici cum trebuie respectata natura si cum trebuie respectat ursul.
Muntele nu este parc de agrement!
Prea multa lume confunda platoul Bucegilor cu bulevardul Magheru, Valea Cerbului cu padurea Baneasa si Valea Jepilor cu casa scarii.

Adica copiii rai din ziua de azi, cand merg cu parintii la munte, sa invete sa respecte ursul de mici. Daca nu invata sa piara... Selectia naturala ...

Nu prea stiu exact ce ar trebui sa-l invat pe copilul meu sa faca pentru a fi sigura 100% ca NICIODTA n-o sa fie atacat de un urs. Padurarii spun ca ar trebui sa respectam urmatoarele reguli:
- sa nu tinem mancarea in cort (OK)
- sa nu hranim ursii (OK)
- SA NU INTERSECTAM ZONELE AVERTIZATE CA FACAND PARTE DIN HABITATUL URSILOR (din pacate in Muntii Buceci TOATE zonele fac parte acum din habitatul ursilor; sunt avertismente langa cabane, pe trasee turistice cunoscute, dar sunt ursi "neavertizati" la Taverna Sarbului, pe drumul spre Cota, etc.).
- sa nu incercam sa tratam ursii ca pe animale de la circ (fotografii, jucat cu ei, etc.)(OK)

Stiu ca sunt reguli care, daca sunt respectate, te ajuta sa ramai cumva in afara pericolului; dar respectarea regulilor nu-ti garanteaza siguranta 100% pentru simplul fapt ca animalele salbatice sunt imprevizibile. Iar eu nu-i pot pune copilului viata in pericol cu buna stiinta.

Si cainii maidanezi sunt imprevizibili; dar stiu ca daca incearca unul sa-mi atace copilul ma lupt cu el si avem destule sanse de supravietuire. Dar cu ursul...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali
Din cate am auzit de la salvamontisti - neoficial si neverificat de mine personal - sunt ursi pe vaile care urca catre cabana Piatra Arsa. Prin urmare pot fi si pe Jepi. Si noi voiam sa facem traseul asta; dar valea este, dupa cum sti foarte ingusta; daca te intalnesti cu ursul, in cele mai multe zone nu prea ai cum sa-l ocolesti.

Eu as merge fara teama pe traseele marcate, mai ales cele atat de populate (in aceasta perioada a anuluii) precum cele de pe Jepi. Ursii evita, in general, potecile umblate de oameni. Mai ales ziua.

Garantie 100%.. cred ca nu o poti avea niciodata.. mai ales pe munte; accidente se pot intampla oricand. Nu numai de natura .. ursoasa.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Janina, www.google.com/search?client=safari&rls=en-us&q=how to avoid bear attack&ie=UTF-8&oe=UTF-8" target="_blank">ia de citeste
--eu sunt terorizata de ursi, asa am fost mereu...m-am si intersectat de 2 ori in viata cu ei: o data eram in Sureanu cu niste colegi de la Cercetasi, in cort noaptea si auzim ceva afara; focul inca era aprins si ursulica se plimba pe langa foc incercand sa desfaca o punga de chipsuri uitata afara; a reusit pana la urma, a mancat si a plecat cuminte...Eu era sa paralizez de frica iar "colegii" de cort mi-au marturisit a doua zi ca daca mai statea o secunda ursul, ei ar fi taiat cortul si ar fi fugit

-- si a doua oara, chiar pe langa Piatra Arsa (intre Piatra Arsa si Babele); eram anul 3 de facultate, era februarie sau martie, zapada, eram la munte cu un boyfriend...Am zis sa facem traseul dintre PA si Babele, ne-am si ratacit (dar asta e alta poveste prosteasca) si la un moment dat am vazut urmele de urs...Cand boyfriendul s-a oprit si nu mai zicea nimic, numai se uita peste mine, ma uit si eu....nene ursu, la ceva distanta, rontaia ceva in zapada....Tipul asta imi pune mana pe umar si-mi zice: NU TE MISTI!!! era alb la fata, eu cred ca eram roz bombon cu stele verzi....Pana la urma a terminat ursul ce avea de facut in zapada si a plecat....Nu va spun ca pana am ajuns inapoi la Piatra Arsa am imbatranit 100 de ani (dar mi-am revenit intre timp)....

Oricum, concluzia la cele 2 intalniri este ca ursu' chiar te lasa in pace de cele mai multe ori, daca nu se simte amenintat.....

Dar eu cred ca acum, in toiul verii pe trasee populate nu veti gasi asa ceva...

Distractie placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Merci Noe, o sa studiez.
Ma simt foarte ciudat: de atatia ani bat locurile alea fara sa ma gandesc vreodata ac e posibil sa ma intalnesc cu un urs!
Si ce e nasol e ca... pe la jumatatea traseului abia imi trag sufletul, deci n-as avea forta sa fug. Stiu ca nici n-ar fi indicat insa...

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput