Am multi Ardei , ce sa fac cu ei?
Raspunsuri - Pagina 2
Lorelai spune:
eu zic sa iti cumperi un congelator. eu pun in fiecare an pungulite cu legume pt ciorbe (ardei, morcov, telina, pastirnac, ceapa, dovlecel), tocate gata, in congelator. salveaza o gramada de timp iarna plus ca gustul legumelor de toamna nu il gasesti in timpul iernii, nici macar in legumele organice.
on topic, am acasa o reteta de ardei grasi murati in otet si cu suc de rosii. reteta e incercata de mine, originala cu gogosari dar merge si cu ardei. daca vrei reteta, ti-o scriu.
Gabbriela spune:
vreau reteta ... multumesc mult!
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
mama_lui_alex spune:
Suc de ardei..adica nu stiu cum sa-i zic..caci e pe reteta sucului de rosii...
Face mama..an de an..e o bunatate...
N-am inteles daca-i rosu/verde..ardeiul..dar nu cred ca are importanta daca spui ca ai si capia.
Se curata de seminte...se dau prin masina de tocat/blender (dupa cat de fin vrei sosul)..si se pun la fiert (precum sucul de rosii)..pana se ingroasa..se pune la borcane...si e o NEBUNIE in sosuri/ciorbe...(se pune evident mai putin in mancare decat ai pune un suc de rosii...alaturi de sucul de rosii/bulion)
Dupa mine..ardeiul rosu innobileaza absolut orice mancare..rosie - il iubesc!
Gabbriela spune:
o sa incerc si asta, pana acuma asa reteta nu am auzit.
PS: pun ceva sare cand ii pun la fiert sau nu?
Citat: |
citat din mesajul lui mama_lui_alex Suc de ardei..adica nu stiu cum sa-i zic..caci e pe reteta sucului de rosii... Face mama..an de an..e o bunatate... N-am inteles daca-i rosu/verde..ardeiul..dar nu cred ca are importanta daca spui ca ai si capia. Se curata de seminte...se dau prin masina de tocat/blender (dupa cat de fin vrei sosul)..si se pun la fiert (precum sucul de rosii)..pana se ingroasa..se pune la borcane...si e o NEBUNIE in sosuri/ciorbe...(se pune evident mai putin in mancare decat ai pune un suc de rosii...alaturi de sucul de rosii/bulion) Dupa mine..ardeiul rosu innobileaza absolut orice mancare..rosie - il iubesc! |
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabbriela vreau reteta ... multumesc mult! |
gogosari in sos de rosii
5-6 linguri sare
2-3 linguri ulei
1 kg zahar
1 l otet (romanesc de 9 grade) in Ca otetul are 5 grade si prin urmare trebuie dublata cantitatea. reduci corespunzator cantitatea de suc de rosii.
5 kg gogosar taiat bucatele
1.5 l suc de rosii
fo de dafin
piper
se fierb: sarea, otetul, uleiul, zaharul, mirodeniile si sucul de rosii pina se face un sos. se opareste gogosarul in sosul de rosii si se pune fierbinte in borcane. se toarna peste gogosari sosul fierbinte si se capseaza. se acopera borcanele pina a doua zi.
asta e reteta de la mama. iese f buna dar cam dulce si cam acra pt gustul meu. eu am redus zaharul la 750g si nu dublez cantitatea de otet.(vezi mai sus)
mama_lui_alex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabbriela o sa incerc si asta, pana acuma asa reteta nu am auzit. PS: pun ceva sare cand ii pun la fiert sau nu? |
E o bunatate!! crede-ma...la sosul de paste..sau la un ostropel...e f. gustos pt. ca-i da acea "dulceata" speciala..si aroma de ardei. (ps - ardeiul se toaca/blenduieste crud..nu copt, da??!!)
Se pune sare..dupa gust...
Gabbriela spune:
am pus ardeii asa:
- zacusca
- taiati cuburi si pusi in pungi la concelat "exact cat o portie pt gatit"
- taiati cuburi, caliti in ulei si pusi la borcan
- dati pe masina de tocat carne si dupaia fierti ca pe bulion, pusi la borcane
multam mult de retete
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
philip spune:
vreau doar sa zic de reteta de gososari in sos de rosii ca e absolut dementiala, nu stiu daca asta e cea pe care o facea si mama, am sa o intreb, dar e asa buna alaturi de o friptura cu piure. yummy.
nicole, multumesc pt seminte. le astept cu nerabdare desi n-am ce face cu ele pana ala primavara. cam cand sa pun rasadurile?
philip&andreea
mama_lui_alex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabbriela am pus ardeii asa: - zacusca - taiati cuburi si pusi in pungi la concelat "exact cat o portie pt gatit" - taiati cuburi, caliti in ulei si pusi la borcan - dati pe masina de tocat carne si dupaia fierti ca pe bulion, pusi la borcane multam mult de retete |
dar ai muncit..nu gluma...
Gabbriela spune:
eu aici in California pun semintele pt rasad in covatele mici pe la mijlocul lui ianuarie, si le tin noaptea acoperite cu un lighean... ca la o mica sera, si le deschid dimineata la soare frumos... cand sunt cam de o schioapa pun rasadul in gradina.
PS: vezi ca semintele de gogosar o sa incolteasca mai tarziu decat restul, udale si ai rabdare, uneori si 2 saptamani mai tarziu ies cele de gogosar.. habar nu am de ce...
Ai primit semintele?
Sunt curioasa daca toate fetele au primit semintele.. sau am uitat pe cineva, daca am uitat sorry, pls pls mai trimite-ti un PM cine nu a primit semintele.
Citat: |
citat din mesajul lui philip vreau doar sa zic de reteta de gososari in sos de rosii ca e absolut dementiala, nu stiu daca asta e cea pe care o facea si mama, am sa o intreb, dar e asa buna alaturi de o friptura cu piure. yummy. nicole, multumesc pt seminte. le astept cu nerabdare desi n-am ce face cu ele pana ala primavara. cam cand sa pun rasadurile? philip&andreea |
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato