Campanie de responsabilizare a autoritatilor (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Luca, Luci: va multumesc pentru eforturile depuse... Eu recunosc ca nu sunt in stare. Sunt profa de mate. La mine, un memoriu, ar fi cu liniute, super sistematizat. Fetelor, voi chiar aveti talent!!!!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

By the way, daca aveti nevoie de "povestea" mea, vreau o adresa de mail pe care s-o trimit... E luuuuuuunga cat o zi de post Si tratamentele la fel...

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Luca stiu tot ce mi-ai spus...legat de tine.Nu asta era ideea,ca nu sunt o sadica.Imi pare rau de am trezit dureri nevindecate.
Si faceti cum credeti voi mai bine.Eu doar am facut ce mi s-a cerut.Nothing more but surely less...Nu ce am facut eu este recomandat.Aceasta este viziunea mea.Si nu toti trebuie sa fie de acord cu tot ce am scris eu acolo sau cat sau cum...Si ref la dr Pana normal ca pentru un articol,sesizari...la seful dansului...este bine ca l-ai indicat.dar nu la CNAS ca e mai mare ca dansii oficial
M-ai intrebat ce poate sa faca CNAS.
Uite aici...1"CNAS propune, cu avizul Ministerului Sanatatii Publice, proiecte de acte normative pentru asigurarea functionarii sistemului de asigurari sociale de sanatate si acorda aviz conform proiectelor de acte normative care au incidenta asupra Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate."-lg 95/2006
2.pachetul de servicii de baza - se acorda asiguratilor si cuprinde serviciile medicale, serviciile de ingrijire a sanatatii, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale si alte servicii la care au dreptul asiguratii si se suporta din fond, in conditiile contractului-cadru;
3.(1) Asiguratii au dreptul la un pachet de servicii de baza in conditiile prezentei legi.
(2) Drepturile prevazute la alin. (1) se stabilesc pe baza contractului-cadru care se elaboreaza de CNAS pe baza consultarii Colegiului Medicilor din Romania, denumit in continuare CMR, Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, denumit in continuare CMDR, Colegiului Farmacistilor din Romania, denumit in continuare CFR, Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, denumit in continuare OAMMR, Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor, denumit in continuare OBBC, precum si a organizatiilor patronale si sindicale reprezentative din domeniul medical, pana la data de 30 septembrie a anului in curs pentru anul urmator. Proiectul se avizeaza de Ministerul Sanatatii Publice si se aproba prin hotarare a Guvernului. In cazul nefinalizarii elaborarii contractului-cadru in termenul prevazut, se prelungeste prin hotarare a Guvernului aplicabilitatea contractului-cadru din anul in curs.
explicatii..."autorizarea - reprezinta un control al calificarii si al respectarii legislatiei existente in domeniu, efectuat pentru toate tipurile de furnizori, necesar pentru a obtine permisiunea de a furniza servicii medicale in Romania;"
"furnizorii - persoane fizice sau juridice autorizate de Ministerul Sanatatii Publice pentru a furniza servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale;"
este cam la modul ghiveci pus de minesi poate nu argumentat cu tot pomelnicu' dar iar ma intind si ocup spatiu aiureaIdeea e ca daca intri pe situl lor sa citesti una-alta legate strict de rol,statut,cine autorizeaza pe cine si pentru ce,cu cine se consulta,samd ai sa vezi ca iti vei aduce aminite de fam Borgia.Se bat unii pe altii pe spate ca sa scoata aerul...si cu noi fac kick-box.
Elenada eu asteptam critici constructive...comentarii obiective de la voi pe tema,ca sa iasa ok din toate punctele de vedere.Si in nici un caz nu ma cert...prefer sa fug decat asa.N-am vrut sa va necajesc.
Cristal ca profesoara de mate ai gandire logica,asa ca eu asta am apreciat la voi cand faceati treaba in echipa...ca fiecare are un ceva al ei.Eu nu sunt talentata.Luca este.Eu sunt doar mai vorbareata si exprim ce simt/gandesc mai usor...dupa o pauza lunga de ani in care uitasem cum eram eu de la natura...
Iar mie in nici un caz nu trebuie sa imi multumiti pentru nimic.Eu va mutumesc voua...chiar daca mai si necajesc...Eu mi-am pus numele si emailul doar la petitie.Voi v-ati expus si consumat pentru acesta campanie.
Nu e vb de cine a scris mai frumos,ca nu suntem la cercul de creatie...
In concluzie dragelor eu ca sa fiu impacata ca n-am lasat partea mea nefacuta cat am putut eu de bine...va mai pui inca o data o editie revizuita si de aici faceti cum credeti.
Gata.Pun ce am de pus si merg la nani...Off Topic.Va recomand The Buccaneers,ecranizare din 1995 dupa Edith Wharton.Pentru degustatoarele de gen este un deliciu.


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Memoriu adresat conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,


In atentia Presedintelui Consiliului de Administratie dl. dr. Vasile Ciurchea
Si a Directorului General CNAS dna. Liliana Lukacs.

Comunitatea Despre Copii,cea mai mare comunitate virtuala a parintilor vorbitori de limba romana,dar si a celor care aspira la acest titlu,in numele membrilor sai care activeaza pe forumul comunitatii dorim sa va aducem la cunostinta Campania civica de responsabilizare a autoritatilor din Romania in problema finantarii reproducerii asistate medical.
In anul 2003 a fost initiata propunerea legislativa nr. 217 / 2003 -"Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical". Dupa mai multe modificari si dezbateri, a fost adoptata de Camera Deputatilor in aprilie 2004, fiind inaintata la Senat, apoi Presedintelui Romaniei. Retrimisa Senatului, dupa mai multe reinscrieri pe ordinea de zi etc., legea a ramas in acelasi stadiu, la Senat, din noiembrie 2005 pana in prezent.

In prezent exista mari lacune in domeniul sanitar romanesc privind cauzele care determina aparitia infertilitatii si tratarea acestora si acesteia cu un suport medical specific si firesc,in pas cu uzantele tarilor civilizate, si pe masura calitatii Romaniei de membra UE.
Trebuie sa amintim ca infertlitatea este considerata si recunoscuta ca boala de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.Acest lucru se bazeaza pe constientizarea situatiei dramatice la nivel mondial de scadere a natalitatii pe motive sociale si economice dar si in baza constatarii unei serioase deteriorari a sanatatii in randul populatiei aflate la varsta procrearii.
Cauzele infertilitatii sunt:anatomice,genetice,infectioase,imunologice,endocrine sau toxice.Poate fii provocata de traumatisme,factorul masculin sau endometrioza.Dar mai exista si acea infertilitate datorata unor cauze necunoscute.
Din pacate numeroasele experiente traite de membrele comunitatii noastre ne-au facut sa incercam sa tragem un mare semnal de alarma in randurile autoritatilor publice abilitate in vederea remedierii situatiei precare in care se afla sistemul sanitar romanesc intr-o problema atat de grava.
Ne referim desigur la tratarea cu superficialitate a acestor afectiuni pe plan national.
La ora actuala nu se vrea a se cunoaste si informa cu exactitate numarul cuplurilor aflate in imposibilitatea de a obtine o sarcina viabila pe cale naturala si dusa la termen,nu exista nici o statistica actualizata si demna de luat in consideratie care sa arate in conformitate cu prevederile Legii 95/2006,Titlul II, art. 45 daca infertilitatea reprezinta “o afectiune cu raspandire larga in randul populatiei”.


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Se cunoaste faptul ca unele afectiuni care duc la aparitia infertilitatii ridica inca numeroase semne de intrebare in randurile cercetatorilor. Endometrioza, Sindromul Ovarelor Polichistice, Boala Inflamatorie Pelvina, Bolile Autoimune sunt unele dintre acestea.Tara noastra insa face exceptie prin numarul ridicat de medici care inca utilizeaza metode de investigatie/tratament invechite si traumatizante pentru pacineti-amintim: histerosalpingografia, chirurgia clasica in cazurile in care se poate recurge cu usurinta laparoscopic, metode care implica si ele riscuri mai mari si care le sunt straine pacientelor pentru a alege solutii eficiente in deplina cunostinta de cauza.
Exista un numar deloc neglijabil de medici plafonati profesional ori nespecializati pe infertilitate si cauzele acestora si care aleg sa nu-si indrume pacientii catre colegii cu experienta mai vasta in practica si pusi la curent cu noile descoperiri medicale.
Facem exceptie prin numarul foarte mic de medici specialisti pe infertilitate atat gineco-obstreticieni cat si endocrinologi specializati pe endocrinologie reproductiva. Acest fapt duce de multe ori tot la efecte negative asupra pacientilor,pentru ca in absenta acelei comunicari esentiale pentru starea lor de bine ajung sa isi piarda increderea in sistemul sanitar romanesc,de multe ori ireversibil.Pierderea este si din partea acestor Medici-Oameni care datorita suprasolicitarii si nemultumirii pacientilor se aleg de multe ori cu o reputatie patata intr-un mod injust si nemeritat, fiind nevoiti sa faca rabat de la calitate in favoarea solutionarii a cat mai multor cazuri urgente.
Facem exceptie de la informarea corecta a persoanelor afectate de infertilitate si cauzele acesteia si indrumarea acestora in vederea tratarii acestor afectiuni de catre medicii/clinicile specializate pe aceste afectiuni. Nu vom generaliza amintind de cazurile nefericite aparute in presa. Dar nu putem sa nu ne intrebam de ce dureaza atat de mult stabilirea unui diagnostic corect si tratarea lui in consecinta, de ce multe dintre membrele comunitatii noastre trebuie sa bata la mult prea multe usi si sa treaca prin intamplari nefericite(diagnostice gresite, uneori mutilante si tratament stabilit in baza acestor erori ori pe baza unor anamneze superficial efectuate ), fara a mai pune la socoteala umilintele traite intr-un stat de drept cu cetateni liberi si cu drepturi egale.
Ori se stie ca infertilitatea si cauzele aparitiei acesteia nediagnosticate la timp duc la efecte ireversibile care pot fi de la incapacitatea si nesansa de a mai avea copii naturali pana la efecte cu implicatii mult mai dramatice pe termen lung pentru starea de sanatate fizica, efecte invalidante de multe ori, uneori vitale, cu impact direct si asupra starii psihice asupra persoanelor aflate in una dintre situatiile enumerate si in care sistemul medical are un rol decisiv pentru remedierea lor.
Majoritatea tarilor europene au constientizat problema, au o legislatie clara referitoare la sanatatea reproducerii, iar costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata sunt incluse in programele de sanatate publica (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu; de exemplu, in ceea ce priveste tehnicile de fertilizare in vitro: Austria sustine 4 incercari, Belgia - 6, Danemarca - 3 plus inca 3 pentru al doilea copil, Ungaria - 5). Reamintim ca Romania nu are in acest moment o lege a reproducerii umane asistate, singura propunere legislativa (217/2003) fiind abandonata de circa 3 ani.


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Un alt aspect important este cel al costului foarte ridicat al medicamentelor necesare procedurilor de inseminare si fertilizare in vitro: o parte din aceste medicamente se afla pe lista de medicamente compensate (din 15.07.2008), insa nu se pot elibera decat pentru alte afectiuni/scopuri, care sunt cuprinse in programele de sanatate, cum ar fi anumite afectiuni ginecologice sau pentru gravide. Asadar, compensarea lor pentru procedurile de reproducere asistata este imposibil de obtinut. Cuplurile care urmeaza aceste proceduri ar trebui sa aiba acces in egala masura la medicamentele compensate, indiferent de motivul infertilitatii. In statele europene mai sus amintite se ia in considerare intr-un mod complex toate implicatiile ce survin in cazul reproducerii umane asistate respectiv nu doar costurile procedurilor in sine,nu doar costurile analizelor premergatoare acestor proceduri, ci si evitarea unui stres cat mai mare asupra pacientilor prin implicarea neconditionata a personalului sanitar caruia ii revine sarcina de a se ocupa de pacienti(oameni pentru oameni), distantele de deplasare ale pacientilor pana la clinica cea mai apropiata care poate sa-l preia, liste scurte de asteptare cu posibilitatea transferarii in sectorul privat in cazul in care clinicile de stat sunt ocupate la capacitate maxima, fara ca acest fapt sa incumbe costuri personale ori suplimentare din partea pacientilor. Nu in ultimul rand pacientii beneficiaza de tot suportul profesional necesar pentru starea psihica si fizica: kinetoterapie, psihologi, chiar si personal cleric.
Ne este imposibil sa credem ca o asemenea situatie cunoscuta de atatia medici cu numeroase studii aparatute in diverse publicatii de specialitate nu au tras un semnal de alarma in randurile autoritatilor cu privire la numarul aflat in crestere alarmanta al persoanelor bolnave din cauzele mentionate. Cu atat mai mult cu cat tehnicile de tipul FIV sau IA se practica dupa cum se stie si in Romania. Numai in mun. Bucuresti sunt extrem de solicitate cel putin 10 clinici specializate in aceste tehnici de reproducere. Practicarea acestor tehnici de catre clinicile din Romania se face oarecum la modul ocult, pentru ca nu exista nici o legislatie care sa reglementeze conditiile de punere in practica a acestor tehnici, un minim control voit al autoritatilor asupra acestora pentru a antrena in vreun fel raspunderea personalului medical implicat si nu de putine ori totul se desfasoara in stadiul de pionerat si in conditii precare pentru pacientii solicitanti si produsele de conceptie ale acestora.
Care este motivatia reala pentru care aceste afectiuni nu sunt considerate si tratate cu aceeasi importanta ca in lumea larga? Unde se schimba semnul egal intre suferintele unui pacient si ale altuia si cine a hotarat aceasta? Pentru ca diferentele se vad atat in neputinta de a fi tratati la timp, lipsa enorma a metodelor de preventie, nesustinerea lor in planul unic al asigurarilor de sanatate, atat in ceea ce priveste metodele de investigatie-multiplele analize cat si in obtinerea tratamentelor necesare. De obicei analizele concludente si aceste tratamente sunt costisitoare si suportate integral din buzunarul cetateanului cu calitate de asigurat obligatoriu in baza unor hotarari a celor ce ar trebui sa-i reprezinte si sa-i apere interesele.De multe ori aceste analize necesita un protocol specific chiar si atunci cand pacientii sunt dispusi sa-l suporte financiar,pentru ca au nevoie de trimitere/parafa de la medicul specialist, care medic daca nu este pus la curent cu noile practici de investigare nu isi va da acordul in vederea efectuarii lor. Exemplificativ este cazul pacientelor care sufera de PCOS, afectiune care este strans legata de rezistenta la insulina si obtinerea tratamentului cu Metformin. Pentru aceasta este nevoie de analize specifice de glicemie in conditii speciale si prioritare de laborator. Mult prea usor se recomanda banalul anticonceptional pentru chisturi si mai toate dereglarile hormonale, fara a se efectua o minima investigatie in vederea evaluarii tolerantei acestuia si fara a monitoriza efectele lui pe o durata lunga de timp. In schimb in farmaciile obisnuite exista deja preparate homeopate, ale caror eficacitate este dovedita, dar care din prejudecati invechite nu sunt luate in cosiderare. La fel este dovedita eficacitea unor suplimente alimentare(vitamine,minerale,oligoelemente,acizii grasi nesaturati) deosebit de necesare in ameliorarea simptomelor si efectelor acestor afectiuni, in reechilibrarea organsimului pentru o functionare corecta a acestuia, si care de asemenea nu sunt recomandate in metodele de tratament a majoritatii afectiunilor de tipul celor amintite si strans legate de infertilitate.

In concluzie apreciem compensarea unor medicamente confirmand ca CNAS-ul este la curent cu problemele mentionate anterior. Insa pentru obtinerea unora dintre medicamentele care apar pe lista de compensate membrele comunitatii noastre ne-au adus la cunostinta ca se lovesc de norme metodologice de aplicare greoaie, care nu fac decat sa le impiedice in demersurile lor pentru a putea beneficia de de ceea ce li se cuvine de drept si in plus acest ajutor este insuficient chiar si pentru pacientii pentru care a fost gandit ajutorul. Nu puteti uita ca exista afectiuni a caror cauza este neelucidata in prezent, afectiuni considerate de unii specialisti cronice, iar de catre altii cu posibilitate mare de cronicizare. Aceste afectiuni necesita tratamente indelungate, multe dintre ele sunt insotite de dureri cronice carora nici lor nu le este prevazuta o minima medicatie specifica si corect administrata(antiinflamatoarele sunt luate de nevoie de catre paciente la modul empiric).
Consideram discriminatorie hotararea de a compensa o parte din aceste medicamente fata de celalalte persoane care necesita tratament asemanator dar din cauze de diagnostic diferite, insa de asemenea infertile.


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Exista un numar de pacienti de sex masculin, numar in continua crestere din pacate care au probleme legate de infertilitate si care nu sunt luati in calculul impactului inferitilitatii asupra populatiei tinere. Si in cazul acestora metodele de diagnostic sunt superficiale, iar profilaxia lipseste cu desavarasire. In mod normal ar trebui ca diagnosticarea lor sa implice metode mai facile comparativ cu cele necesare pentru diagnosticarea pacientelor. Totusi aceste diagnostice sunt contradictorii de la un laborator de analize la altul.
Exista un numar mare de pacienti care trec prin experienta cruda a pierderii unui numar de sarcini, fiecare pierdere fiind mai devastatoare pentru cuplurile implicate. Aceste pierderi de multe ori nu au explicatie medicala si o solutionare in consecinta pentru viitor. Sistemul nostru sanitar cu toate ca este prin medicii sai la curent cu metodele de investigatie cunoscute in intreaga lume nu tine cont de acestea multumindu-se cu lipsa de motivare sau cu investigatii superficiale, nici macar o banala coagulograma nu se cere, nu mai vorbim de teste imunologice ori genetice.
Desigur ca suntem limitati in capacitatea de a acoperi in mod complex aceste investigatii. Insa atat timp cat in alte state ele se pot face in conditii optime si moderne nu putem intelege de ce pacientii nu sunt ajutati macar prin indrumare spre acele clinici din afara tarii care au la dispozitie laboratoare mai performante. Este un drept al cetateanului de a fi informat , un drept al pacientului asigurat sa aibe sprijinul neconditionat la tratament si investigatii clinice.
In numele celor care aspira la statutul de parinti si se confrunta cu realitatile mai putin faste ale tarii noastre si in baza statutului si rolului pe care institutia dvs il are in sistemul medical romanesc va solicitam urmatoarele:

1. Sa initiati si sa efectuati demersurile necesare in vederea Reglementarii legale privind reproducerea asistata medical, introducerea procedurilor de reproducere umana asistata in programele nationale de sanatate (astfel incat costul unui anumit numar de proceduri sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene), precum si reformularea normelor de aplicare a legislatiei existente referitor la medicamentele compensate, astfel incat sa fie facilitat accesul la ele tuturor cuplurilor care urmeaza procedurile de reproducere umana asistata.
2. Sa dispuneti unui institutut abilitat sa efectueze un sondaj in randul populatiei aflata la varsta de reproducere in vederea intocmirii unei statistici revelatoare cu numarul persoanelor cu probleme de infertlitate sau cauzatoare de infertilitate(varsta, sex, mediu urban/rural, ocupatie, diagnostic, probleme intampinate in sectorul sanitar in vederea diagnosticarii, tratarii si obtinerii unei sarcini dorite, numarul de nasteri la acestea, costuri personale pentru analize, tratamente, IA, FIV).
3. In baza dreptului la libera informatie va solicitam publicarea statisticii mentionate la punctul 2.
4. Imbunatatirea comunicarii cu medicii specialisti in infertilitate pentru a cunoaste cu exactitate atat problemele pe care le intampina acestia in exercitarea profesiunii si a nevoilor pacientilor acestora.
5. Va sugeram o reactualizare a masurilor altor sisteme sanitare de asigurare a altor tari membre UE in vederea imbunatatirii calitatii starii de sanatate a pacientilor cu diagnostic legat de infertilitate, contactarea unor organisme si institutii de sanatate, cercetare cu recunoastere a eficientei acestora in domeniul medical si farmacologic.
6. Aducerea la cunostiinta a tuturor problemelor mentionate de noi si a celor constatate de dvs in urma sesizarilor noastre atat Ministrului Sanatatii cat si persoanelor sau Institutiilor abilitate cu putere de decizie in vederea solutionarii demersului nostru.


www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

7. Ne dorim o evaluare a clinicilor care se ocupa pe teritoriul tarii noastre cu tehnici de FIV si IA, a numarului de pacienti pe care acestia il au pe perioade scurte si lungi de timp, conditiile de desfasurare a activitatilor acestora si asigurarea unui minim grad de protectie celor care apeleaza la serviciile lor, respectiv pacientii pana la aparitia legislatiei specifice. Mentionam ca la ora actuala pacientii nu isi cunosc drepturile ce le revin si pe care cu siguranta ca trebuie sa le aibe pe intreaga perioada a incercarii de a obtine o sarcina fapt care duce la mai multe incercari nereusite in cadrul acestor clinici, incercari nu doar costisitoare, dar cu repercusiuni asupra starii de sanatate, esecuri pe care medicii specialisti nu stiu sa si le asume invocand neinspirata expresie”materialul genetic prost” al pacientului, asa incat si gestionarea situatiei la nivel psihologic este neprofesionala si traumatizanta pentru aceste cupluri. Si toate acestea numai pentru a-si putea indeplini visul sublim de a fi parintii propriilor copii si implicit pentru a invinge infertilitatea care este stigmatizanta la nivel fizic, psihic si social. Si desigur ca exista cupluri care nu au nici un fel de posibilitate financiara pentru a putea apela la tehnicile de reproducere asistata. Chiar daca aceasta este unica lor sansa de a deveni parinti biologici.
Si ele au dreptul de a-si ingriji si imbunatatii sanatatea, dreptul de a-si intemeia o familie la fel ca orice cetatean liber intr-un stat democrat. Dorim sa mai mentionam:
1. Aceasta campanie a fost initiata pe Desprecopii.com si ca au fost trimise 54 de petitii catre Ministerul Sanatatii ;
2. S-a creat o petitie publicata on-line din partea membrilor comunitatii noatre in vederea legiferarii reproducerii asistate medical. Acesta este link-ul si va rugam sa il accesati:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avem deja peste 1600 semnaturi la mai putin de o luna de la postarea petitiei, ceea ce arata ca sunt foarte multi tineri care se confrunta cu aceasta problema si au nevoie de sustinerea statului. Este drepul nostru, in calitate de cetateni platitori de taxe ai unei tari care a intrat de mult in Uniunea Europeana.

Apelam la dumneavastra in speranta ca ne veti sustine si contribui la reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si la introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.
Cu stima...



Memoriul a fost incheiat in 5 exemplare si a fost expediat catre
Ministrul Justitiei, dl Catalin Predoiu
Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii in Sanse, dl Paul Pacuraru
Ministrul Economiei si Finantelor, dl Varujan Vosganian
Ministrul Sanatatii, dl Gheorghe Eugen Nicolaescu
Primul Ministru, dl Calin Popescu Tariceanu




www.flickr.com/photos/14052028@N08/" target="_blank">
nu mor caii cand vor cainii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

LucaLuca, lucialu Multumim mult pentru stradaniile voastre de a scrie memoriul. Dati-ne timp sa citim ceea ce ati compus si sa ne dam cu parerea. Vreo 2-3 zile ar fi OK sau ne grabim tare?

Sa trimitem memoriul si doamnei Cornelia Preda, reprezentanta ARPIM in cadrul Consiliului Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului? cornelia.preda@abbott.com
ARPIM=Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui LucaLuca

...On topic: sa stiti ca sunt si persoane care aleg sa nu scrie aici, public, dar se implica in mod privat, incercand sa discute cu oameni care pot face ceva in domeniu sau cautand jurnalisti interesati de subiect...
Le multumim foarte mult!

Mergi la inceput