Sezatoarea canadiana (100!!!)
Raspunsuri - Pagina 8
columbiana spune:
Noi am stat si la Tadoussac si la Niagara acum vreo trei ani la B&B; a fost acelasi pret: $100/camera+mic dejun, n-am facut rezervari inainte, dar e riscant cind e plin sezon; conditiile de la Niagara au fost mult mai bune, dar si Tadoussac a fost ok; chiar astept sa mai vina cineva drag din Romania, sa ne mai plimbam odata pe acolo;
http://www.floriinro.ro/
carmen77 spune:
Dana, eu nu cred ca vin, asa ca scoate-ma de pe lista. Marc e iar intr-o pasa de marait, ii ies cred si dintii de sus, si de la mine pana in St Hubert e cale lunga, unde mai pui ca probabil as reusi sa stau cu ei 1 ora si ar trebui sa vin inapoi, ca ai mei is tipicari rau, adica tre'sa isi faca somnul la orele lor, in patul lor, etc, etc.
Podeanu spune:
Carmen imi pare rau...
Simbata se anunta 28 grade si nici un nor.
Party Pool 23 August in St Hubert:
-ana stroe & family (carne mici 3 kg)
-ktrinel & family
-bebitzu & family
-simonna &family(peste,inghetata , suc- si am congelator mare)
-cristina cge (mici, pui ptr copii,salata, prajituri, muraturi made in Ro)NU UITA DE PISCINA (am pompa in dotare)
-roxana & family(vinete,frigarui de pui,salam biscuiti, visinata)
-oanagabriela & family
-ange & copii
-Moi & family (drinks all inclusive)
Am: scaune, farfurii plastic, pahare plastic si tacimuri plastic.
Ce mai trebuie : servetele,chifle-baghete. (ca merg mai bine la mici), mustar.
Orice alte sugestii sunt binevenite.
Simonna voua nu va plac micii??
Acum din nou la aragaze... luati aragaz cu placa ceramica neagra.Se intretine mult mai bine decit cea alba. Mihaela, pata mea e cumva sub ceramica.
Ica sa inteleg ca v-ati luat casa ?? Prima casa am cumparat-o in septembrie si ne-a venit taxa de bienvenue la 7 luni dupa, a doua casa am luat-o in mai si ne-a venit in iunie. parerea mea ca au un cut-off la sfirsitul lui iunie, asa cum de altfel vin si facturile ptr taxa scolara.
Lorelai daca iti convingi sotul sa-mi scrii pe pm sa va dau adresa.
Ktrinel spune:
of, Carmen, nici voi nu mai veniti...
mai fetelor, dar io ce mai aduc? ca vad ca fiecare ..care mai de care...zica ca e nunta..chiar nu imi inchipui ce as mai putea aduce altceva decat ce s-a pomenit . dati-mi voi o tema ..cereti-mi ..
nu stiu cum e la guvern ( prov sau federal ) dar la jobul asta cica public unde sunt...m-au uscat..degeaba dau ei din start peste 40mii , 4 sapt de vacanta, 10 zile mobile, ..p-aia cu lucratu de acasa nu o am , dar la mine chiar s-ar putea face linistit ...cu toate astea, m-au uscat la deduceri ...pensie obligatorie de platit ( 8 % din salariul brut), niste asigurari medicale ff scumpe si nici macar ff cuprinzatoare ( de ex nu am pt ochelari), si sunt facute cu mama lor de soc. de asigurare quebecoasa, ca deh.. ..stiti voi ca m-am mai plans eu de asta...or fi salariile mari, dar pe langa impozitul mare din Qc , am la deduceri de castig tot atat cat castigam cand aveam brut cu 10,000 mai putin ... acuma daca avem salarii mari cica trebuie sa contribuim si la Centraide, iar ca sa porti blugi vinerea trebuie sa dai 5 dolari ..de fiecare data...mai auzisem de 1-2 , dar 5 ? ..daa stiu, cred ca sunt eu vesnica nemultumita... poate la alte organisme publice o fi mai bine...
in schimb stau ca-mi place sefu ..nu am crezut ca o sa imi placa vreun quebecos, dar asta e o dulceata...
Ktrinel spune:
gand la gand cu bucurie, Dana, bine ca ai facut lista...mai vad si eu ce-a mai ramas de luat...
wow...28C si fara nor ??..auzi, sunt nesimtita daca intreb daca piscina ta are apa incalzita?
laurajr spune:
Cand vad cat frecati la placa ceramica la aragaz, ma felicit ca ne-am luat din cel classic, cu placa de email. De fapt fusesem avertizati de prietenii posesori de aragaze cu placa ceramica de dezavantaje.
Si tot de aceea am optat pt appliances-uri albe, fara reflex metallic din cauza copiilor care toata ziua si-ar fi lipit labutzele pe usile frigiderului sau aragazului sa se vada amprentele…iar cele de inox mie personal mi se par cam impersonale, reci. Eu-s mai clasica…si comoda…
Maru, tratez cu sotul seara asta si poate merg cu Dana la concert . Ea a plecat in Ro sau pleaca dupa concet, ca n-am prea inteles bine .
Cat despre taxa, eu habar n-am , cand ne-am mutat eram in luna a8a de sarcina asa ca eram cam aeriana , eu cuibaream in perioada aia…
Nelia, de care film cu de Niro ti-a amintit Windex-ul ? Ca eu mare fan sin u reusesc sa fac legatura…
Aaaaaa, filmul ala cu nunta greceasca si faza cu cosul tratat cu Windex…bestiala, nu ?
Lorelai, citesc eu bine ? Vrei sa lasi slujba la govern ( visul oricarui emigrant!!!) sis a pleci din superba Ottawa ? Ce-I wrong ?
Fetelor care veniti la Dana P, sambata, norocul vostru ca mergem la Summer Picnic la WonderLand sambata, ca tare tentanta suna petrecerea voastra !
monicutza_bb spune:
As vrea sa o intreb pe Ana cum a reusit sa evite plata primei SCHL? (in afara de situatia in care chiar ai avut cei 20%). Ca asta este marea mea problema acum, voi avea cei 20% peste cateva luni (3-4 luni) dar parca as vrea sa iau casa acum, sa ma vad mutata in ea pana la sarbatori. Dar nu imi vine sa platesc prima aia, ca nu ma dau afara din casa 6-7.000 de dolari.
Miki prima aceasta este o alta gaselnita a bancii sa mai scoata niste bani de la cel care are nevoie de imprumut pentru casa. Dca nu ai avans de 20% din valoarea casei trebuie sa platesti aceasta prima, care variaza intre 0.5 si 5% (in functie de valoarea imprumutului si de banca) si care se adauga la rata lunara. Una peste alta, nu o simti in fiecare luna, ca o poti esalona si pe toata perioada imprumutului (25, 30 de ani), dar de preferat sa nu o platesti daca se poate.
Dana asa rau imi pare ca nu vin cand vad ce party pe cinste se incinge. Nu am motive, dar recunosc ca mi-e greu sa plec prea departe de casa cu zapacitii astia doi de copii (sau trei daca il numar si pe sot). Asa ca prefer sa refuz invitatii care mi-ar fi facut placere mare sa le onorez decat sa ma chinui cu ei (plus ce zicea Carmen de dodo-ul de pranz, dar asta il mai fac ei si in masina pe drumuri).
Nelia welcome back
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ktrinel gand la gand cu bucurie, Dana, bine ca ai facut lista...mai vad si eu ce-a mai ramas de luat... wow...28C si fara nor ??..auzi, sunt nesimtita daca intreb daca piscina ta are apa incalzita? Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006) |
Da ktrinel, apa e incalzita.
lorelaim spune:
Buna dimineatza canadience dragi
Lorelai - intreb si eu ca Laura :-) pleci de la slujba la Guvern din Ottawa? :-) Sincer noi (omul meu si cu mine) taman ne gandeam care ar fii cea mai faina locatzie in Canada si amandoi ne-am "oprit" la Ottawa (locul I - datorita multitudinilor firmelor de telecom si recruiting, bilinguismului NEobligatoriu - dar f pretzuit de angajatori, marimea cata-cat decenta a orasului - nici prea-prea/nici foarte-foarte), zona Niagara (locul II - frumusetzea locului si faptul ca nu-i chiar asa de frig ca "mai sus in N"... da' nu stiu cum stam cu job-urile in zona :-), tre' sa mai fac ceva cautari pe I-net), GTA (locul III - suficient de multe firme de recruiting si telecom..., sa nu mai spun de MetroZoo, Royal Ontario Museum etc, dar un picutz cam mare pt gustul nostru). Montrealul a cam cazut in dizgratzie datorita frigului (-20grade nu-i visul meu, si 3-4m zapada /iarna e cosmarul lui tati :-)) si de ce sa nu o spunem drept si datorita sovinismului in firmele mici quebecoase - care nu intotdeauna sunt deschise sa accepte emigrantzi (sau daca ii accepta - apoi ii exploateaza la sange... vorbesc strict din experientze proprie). Si mai ramane si US... dar acolo inca nu ne-am aventurat prea tare sa cautam... doar mai aruncam cate o privire pe harta si zambim la gandul ca firma unde lucreaza acum omul meu are o locatzie si in San Diego (am intzeles ca e un oras f frumos - dar si f scump, si un parc Zoo super :-)). Nu m-am gandit niciodata la Vancouver (desi e un oras f frumos - vazut din poze)- deoarece am citit ca pretzurile la case sunt EXORBITANTE si viatza de zii cu zii e scumputza rau (sau scumputza bine :-) - depinde de cat de pozitivist privesti probl).
Lorelai - te rog frumos scrie-mi pe e-mail la lorelaim@gmail.com ca sa putem discuta mai multe si sa vad cum te pot ajuta la concret. Multa bafta itzi doresc.
Inchei acest posting si o sa deschid unul nou - ca deja mi s-a blocat de vreo 3 ori de cand scriu si nu vreau sa patzesc ca data trecuta cand am pierdut totul :-(
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Nelia & Simona - nu am vazut "My big fat greek wedding" dar am dat o cautare pe I-net sa vad ce legatura are cu Windex-ul :-) si m-am lamurit :-) Eu am folo Windex-ul DOAR la scos pete diverse de pe parchet, ceramica, plastic, etc :-) Pt rani/cosuri/muscaturi de gaze folo cu succes tinctura de propolis - care realmente face minuni. Ca sa nu se usuce pielea prea tare, dupa ce pun tinctura de propolis mai pun si o picatura de ulei de catina (care la noi in casa sta la mare cinste - ca-i bun la toate :-) - vorba mamei "de la bataturi la paduchi" totul "tratam" cu ulei de catina :-))
Nelia - itzi doresc multa sanatate si tzie si piticutzilor! sper sa treaca raceala cat mai repede!
Lilidana - noi aici in Sue am fost la un cabinet particular pt vaccinare in vederea calatoriilor "prin lume" si am platit TOATE vacc si nu ni se ramburseaza absolut nimic. Uite web-site-ul http://www.vaccindirekt.nu/. Pt Twinrix (antihep A si B) pt mine si sotz am platit 495kr x 3 (se face in 3 reprize) x 2 (pt 2 pers) = 2970 kr (495 CAD), Gaby - anti hep A - 330 kr x2 (2 reprize) = 660 kr (110CAD), test PPD pt vacc BCG pt totzi 3: 3 x 220kr = 660kr (110CAD), vaccin BCG pt Gabisor 300kr (50CAD) - deci total 765 CAD. Cam acestea ar fii pretzurile aici la vaccinuri - si noi suntem in Eu si "miscam" doar prin zona (adica am fost in Italia, vom merge in UK). Eu zic - ca si dir de la gardi unde e Gabisor - "better safe than sorry!" (sau mai pe ro: "paza buna trece primejdia rea").
Ana - multa sanatate itzi doresc - si zic eu ca Miki are dreptate: nu ai vrea sa incerci sa mergi la clinica Procrea? Am avut o colega care dupa ce a facut un baietzel cand era tinerica (asa pe la 25 de ani) apoi s-a mai chnuit saraca timp de 7 ani sa mai faca al doile copilas (a avut 5 sarcini pierdute in primele sapt). A fost la Procrea si am intzeles ca au servicii extraordinar de bune. Sa nu uit: tu iei Materna? Eu, cu aprox 2 luni inainte de a ramane insarcinata, am inceput sa-mi "pregatesc" corpul si am luat Materna (la sfatul acestei colege - care a anscut cu vreo 11 luni inaintea mea). Multa bafta - tzin pumnii!
Ktrinel - ce face Julia? cum se mai simte? ai fost mortala cu piscina incalzita :-)... si acum daca sunt 28 de grade si fara nor - incep sa mi te imaginez ce frumos te asezi sub un baldachin si un domnisor itzi face vant cu un evantai de pene si-tzi ofera un pahar cu suc cu gheatza "tapat" cu felii de fructe, o floare exotica, etc :-) distractzie placuta :-)
Va tzuck , o zii faina va doresc si... asa-i ca nu va "incalzeste" prea mult sa aflatzi ca si la noi e cam... toamna cu tem variind intre 13 si 18... cer innorat, drizzle, etc ("tot tacamul")... se duse vara noastra scurta...
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."