Arbust salbatic cu fructe - il cunoasteti?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

enfin... concluzia mea e ca te-am lamurit bustean
vorba aia, daca nu-i poti convinge, deruteaza-i

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Ha, ha, ha, asta-mi place! Adevar graiesti.

Lasa, ca daca nu intrebam nu stiam ca exista si bozul pe lume.
Poate mai trec pe aici cu fructele de "soc".

Va pup pe toate si multam.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dar frunzele din prina poza a lui ML cu cele ale lui buli nu seamna deloc. N-are cum sa fie boz. Ati mai pus si alte poze? Ca poate nu ma uit eu bine.

Mergi la inceput

Ha, ha, ma gandeam ca am ajuns ca in sceneta cu Octavian Cotescu si Tastaman (parca), cea cu duetul si baletul, daca si-o mai aminteste cineva...

April, ai soc in gradina sau pe undeva in drum? Asta am sa fac. Ma holbez intens la ce am in curte si vi-l descriu (scoarta, frunze, nervuri/cate sunt pe ramurica) si intreb la Casa noastra si gradina sau cum s-o numi forumul... Mai am un singur dor... sa stiu daca asta mi-i soc. Am sa trag in poza si fructele, cat de curand si nu mai scriu aici.

Mi-ar fi de ajutor ochisorii vostri. Multu'!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Am pus pozele cu fructele, truchiul si cateva detalii aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125666

Va rog, daca il recunoasteti de soc (si nu v-ati plictisit), va astept.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

ML, eu am mai multe tufe de soc pe drumul pe care il fac zilnic dinspre caminul fetitei mele. E soc cu siguranta, am vazut florile asta vara si am facut suc din ele. Am sa iau aparatul cu mine si am sa fac cateva poze , acum e plin de fructe.
Dar am comparat poza ta cu una de pe net si par sa fie unul si acelasi arbust...cel putin la frunze...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Hai ca am uitat pozele:
De pe net:
http://www.incasa.ro/_files/Image/articole/5/soc.JPG

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Multumesc mult, Mihaela. Pozele de pe Net nu le pot vedea, mai incerc. Mi-ar folosi si numai daca te-ai putea uita putin la trunchi si scoarta, daca are punctisoare (pe Net am gasit ca asa s-ar identifica). Ii dai fetitei socata?
Aici se vand la "plafar" fructe uscate, fac minuni pt. raceli.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Ai dreptate, nu stiu de ce nu se mai deschide poza...
Am gasit una cu flori
si una cu fructe.
Mie imi pare ca seamana foarte bine cu ce ai tu in poze.
In tot cazul, da o cautare cu google la "soc" si apoi la imagini, poti sa te lamuresti cred foarte bine cu ce gasesti.

Luni dupamasa cand venim de la camin, am sa ma uit la trunchi si la scoarta, iti spun maine ce am descoperit.
Da, azi vara am baut cu totii socata, nu e periculoasa defel. E bautura copilariei mele, imi e tare draga...

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Multumesc, Mihaela. Florile nu le mai am, ca sa le compar cu foto sau sa le miros (am inteles ca miros bine, asa-i?)

Poza cu fructele seamana perfect (le-am cuartat aseara, doua pungi pline cu umbrelute. Arata precum... caviarul, he, he, n-am mancat niciodata, dar asa tre' sa fie .

Te rog mult, m-ar ajuta sa mi-o descrii. Daca am verde de la tine le fac sirop cand strang mai multe.

Eu am baut socata prin liceu, facuta de cineva. Mi-a placut, dar ma gandeam daca-i buna pt. ai mici fiind fermentata un pic (sau o confund?).

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Ba da, stii bine, e un suc gazos. Dar nu alcoolic. Nu se lasa sa fermenteze mult, cand incepe sa fie putin gazos, se pune la rece si se incetineste astfel fermentarea.

Da, florile miros bine, nu stiu cu ce sa le compar...miros a flori de soc :). Nu se poate, cand erai eleva nu ai cules flori de soc pentru "plante medicinale" la scoala? Eu de acolo le cunosc bine, apoi si pentru ca era bautura casei cat timp aveam flori, uneori uscam pe dulap florile si faceam iarna ceai din ele. Uite ca anul asta am uitat de flori uscate...

Azi am fost la plimbare aici in cartier si desi e plin de tot felul de copaci/arbusti cu bär/berry, soc nu am gasit. Eu nu stiu de ce am o retinere in a consuma fructele de soc, eu stiam ca nu sunt bune. Ai grija doar sa fie foarte bine coapte, cele verzi contin acid cianhidric.
All parts of the plant except for the flowers and ripe berries (but including the ripe seeds) are poisonous, containing the cyanogenic glycoside sambunigrin (C14H17NO6)
Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Sambucus_nigra

Hai ca maine am sa studiez socul de care ziceam, iau si aparatul cu mine, sa fac si cateva poze.

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput