Arbust salbatic cu fructe - il cunoasteti?

Arbust salbatic cu fructe - il cunoasteti? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Ieri, pe malul raului, am dat de arbustul din poza. Il recunoaste, din intamplare, cineva? Ma intereseaza si daca fructele sunt comestibile.

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_5491.jpg

Pare cam de marimea socului, scoarta este neteda, frunzele lucioase si fara crestaturi iar fructele cred ca ajung la albastru inchis, mov, poate chiar negru (nu-mi dau seama, abia acum incep sa se coaca).

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Blueberries! Yummy!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ramona, din cate stiu eu blueberries sunt afinele. Fructele arata www.oregonberry.com/images/BLUEBERRIES/Blueberry_Cluster.jpg" target="_blank">asa, arbustii sunt pitici, abia daca trec de glezna, se gasesc in padure. Asta e drept ca eu ii cunosc pe cei europeni, nu stiu cum sunt cei americani. Insa mie fructele din poza lui ML nu mi se par a fi afine...am cules de cateva zile afine aici la noi in padure.

Am mai gasit o www.oregonberry.com/images/BLUEBERRIES/Blueberry_Bush.jpg" target="_blank">poza in care se vede ca fructele de afin sunt dispuse in ciorchina, pe cand in fotografia din imaginea lui ML par a fi ca fructele de soc, dispuse ca o umbrela. Eu stiu ca fructele astea nu sunt comestibile...dar daca ma insel, m-as bucura. Am vazut si pe aici fructe din astea...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Uite am mai sapat pe net si am gasit asa: soc. Mie imi pare ca seamana...

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Si inca unul...cica le spune elderberry...

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

E drept ca eu-s mioapa, dar mie imi seamana a afinele din poza ta, Mihaela.
ML, pune un close-up.
Eu m-am gindit ca-i o tufa de blueberries care a crescut aiurea si nu e foarte productiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Ramona, Mihaela, multam frumos.

M-am uitat din nou pe Net si intr-o carte cu copacei si tufisuri din estul SUA (pozele sunt mici insa si culorile o cam iau razna..) si pana la urma cred ca-i tot un fel de corn (sanger) care creste in zone mlastinoase.

Mihaela, ce coincidenta.., ieri am adunat si fructe de soc tot de pe malul raului. Ai dreptate, la ambii arbusti fructele sunt asezate in forma de umbreluta. La soc sunt mai mici, negre si rasfirate, pe cand la "X"ulescu mai mari si stranse. Am crezut ca sangerul (cornul) face fructe exclusiv rosii (creste pe aici sus pe culme un tip, cel de langa rau este oarecum diferit, dar tot din familia cornului cred ca se trage).

Ramona mi-ai facut pohta de afine. Cresc salbatice si la noi, ba cu boabele mai mici ba mai mari. Nu m-am uitat cu atentie ieri la fructe, dar parca nu au guleras din acela ca afinele (P.S. Aparatul nu-i bun, din pacate n-am cum lua poze close-up), iar tufisul este aproape un copacel.

Asa ca m-am linistit, coarne sau ce-or fi dansele nu am sa mananc...

Multumesc!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Cu mare placere si alta data .

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

ML, dupa gulerasul ala ma uitam si eu. Am crezut ca nu se vede din cauza distantei.
Chiar vreau sa pun si eu blueberries, am inteles ca le merge bine pe aici. De cite ori cumpar de la magazin, eu maninc portia leului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Eu zic ca-s ceva coacaze, sau coarne, sau ruzinci. Daca sunteti printre fericitele care mai au bunici, aratati-le poza si intrebati-i.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

ML, e soc ! Fructele sunt comestibile fierte, fa-le dulceata. Si prin luna mai-iunie sa te duci sa stringi florile.

Mergi la inceput