Sarcina.Chist ovarian.Utrogestan.

Buna fetelor.
Sunt insarcinata in 7 saptamani, iar la eco mi s-au descoperit mai multe chisturi pe ovare, din care unul, mai mare, de 20 mm. E drept ca ma si durea, destul de tare, de ceva vreme(de vreo luna/doua) in acea zona. Pentru asta mi s-a prescris Utrogestan. Eu stiu insa ca orice tratament hormonal are si efecte adverse, iar colac peste pupaza, mai da si pilozitate excesiva la bebe si chiar mama. Citeam chiar pe net ca un medic apreciaza ca acest Utrogestan este doar un tratament "placebo" si nu ununl cu adevarat eficace.
Daca sunt insarcinata, iar ovarele sunt in repaus, nu e posibil ca asa, prin minune, chisturile sa se resorba fara ajutor medicamentos?
Raspunsuri

maitreyi spune:
am luat utrogestan in sarcina cde mi-a iesit pe ochi si baby a mea e chiar chelboasa . utrogestan = progesteron care se secreta in sarcina inca de la inceput. la cele cu insuficienta progesteronica se da utrogestan. poti sa mai ceri opinia unui medic daca ai dubii. sanatate!
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Pozele Alexandrei

flowerbee spune:
Ana3, eu sunt insarcinata in 16 saptamani si la prima ecografie de sarcina mi s-a descoperit pe ovar un chist de 7 cm. Am fost la 2 medici ginecologi si la dr de familie si toti mi-au spus ca hormonii de sarcina il vor micsora, dar sa am grija. La ecografia de 12 sapt chistul se miscorase la 3,5 cm. Sper ca la eco de 20 sapt nici sa nu mai fie acolo. Daca nu se resoarbe, la cezariana o s ail scot.
Nu mi s-a dat sa iau nimic, nici un medicament, doar mi s-a spus sa nu fac efort, mai ales in primul trimiestru cat chistul era mai mare decat sarcina.
Oricum, conteaza f mult ce iti spune dr. Despre Utragestan nu stiu ce sa spun, stiu ca ajuta la mentinerea sarcinii.
Sanatate multa si sarcina usoara.
Bee16+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

ana3 spune:
Flowerbee, nu ti s-a spus ceva de genul ca ovarele nu ar secreta suficient progesteron...sau ceva de genul asta?
Poate ma mai calmez si eu, ca am asa niste fluturi la stomac...

flowerbee spune:
Ana, nu mi s-a spus asa ceva. Eu am pe acel ovar chisturi de multa vreme (nu stiu daca e acelasi sau daca treceau si apoi apareau). Cert e ca in timp chistul se spargea si iar se forma.
Ai mai avut chisturi sau e prima data? Stiu ca era un subiect despre sindromul ovarelor polichistice si acolo parca am citit ceva despre o anumita problema hormonala.
Oricum, nu stiu cat te ajuta, dar multe fete au avut chisturi (unele si de 10 cm) sau fibroame si au facu copii frumosi si sanatosi.
Sanatate multa.
Bee16+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png

aris26 spune:
ana - FELICITARI sarcina ushoara si nashtere la termen!
chistul de 20 nu e cumva corpul galben? ca am mai auzit cazuri in care doctorul a confundat c g cu un chist. daca ti-a recomandat utrogestan eu zic sa iei. este progesteron natural, daca corpul galben nu segreta suficient progesteron se va produce un avort spontan, asa ca pentru mai multa siguranta doctorul ti-a recomandat un supliment de progesteron pana cand placenta incepe sa functioneze. nu stiu de unde nebunia asta cu pilozitatea pai daca de la progesteron in cantitati mari ne-ar creshte parul pe noi, iti dai seama ca toate gravidele ar fi ca nishte maimutze?!
lasand gluma la o parte, nu e de glumit cu insuficienta de progesteron riscul pe care ti-l asumi daca nu iei tratamentul este sa pierzi sarcina...deci...
probabil ca, in sarcina chisturile o sa se micsoreze fara tratament, dar nu cred ca ti-a recomandat utrogestan ca tratament pentru chisturi ci ca tratament de sustinere.
chestia cu "placebo" ai citit-o probabil la tutunaru pe site, vezi ca el se referea la un caz aparte si anume un hematom. eu sunt pacienta lui si i-au zilnic utrogestan.
bafta, fi optimista si o sa vezi ca totul va fi bine. 7+

ana3 spune:
Felicitari si tie aris26. Dupa cum vad o sa nastem cam in aceeasi perioada(inceputul lui aprilie) Sarcina usoara si bebe sanatos.

aris26 spune:
multumesc mult ana. o sa vezi ca o sa fie bine pentru amandoua.
daca vrei scrie la "Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009" o sa vezi ca mai toate fetele iau utrogestan. 8

Adrriana spune:
Buna...Sunt insarcinata in 7 saptamani si am un chist de 3 cm...Iau utrogestan...Sper sa nu fie probleme cu sarcina

m_monique spune:
si eu am avut chist cand mi s-a confirmat sarcina, chist care cu o luna inainte nu era.
am luat utrogestan pana prin luna a 6-a. si am nascut un zmeu de 4200g.
in ce priveste pilozitatea, eu pot sa-ti spun ca la un moment dat in timpul sarcinii nu prea mai aveam ce epila, iar copilul meu s-a nascut aproape chel.
Andrei (16.12.2006)