Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (188)
Raspunsuri - Pagina 7
Dia1609 spune:
ktrinel, oana ia acum medicamentele cu explicatii.. dar a avut o preioada lunga cand refuza cu indarjire... mai poti incearca sa i le pui intr-o cantitate mica de iaurt, sau intr-o mancare rece (sa nu fie calda, ca inactiveaza din antibiotic)... sau intr-un paharel mic sa le bea cu paiul... of, e grele, tb inventivitate multa .. la noi mai functiona si o suzeta pt medicamente
Ktrinel spune:
eu nu sunt asa fericita ca alearga cu peste 39C la purtator...de 2 zile banuiam ca face si la gradi nimeni nu i-a luat temperatura, ca cica nu arata ...nu are doar rosu in gat ci si bronsiolita, haraie, secretii garla, tuseste din toti rarunchii...
sa vad cum o sa reusesc sa ii dau doza a 3-a deseara..cred ca o sa chem vecinele pe la mine ..:)...merci de sfaturi. ideea e ca ii pot introduce seringa in fundul gurii, dar nu ii pot controla deglutitita...asa ca , chiar si din gat, tot isi
Dia, ma bucur ca ai intrat sa ne mai povestesti
danita spune:
ktrinel, te inteleg prea bine !! eu am incercat asa : am pus medicamentul in bibe cu putina apa si dat sa bea , am pus cate o picatura pe suzeta si dat sa pape si iara si iara , am pus medi in lingura si deasupra danonino cel preferat, am pus medicamentele in putin lapte in bibe ... fiecare au mers sigur prima data ..de la a 2-a nu a mai mers;) . cand era boala spre final accepta si seringa si mai cerea ....... dar pana acolo ...vai si amar !
informatii de ultima ora de la noi : suntem posesori de un mitzoc pricajit gasit pe strada . e tigrat si era tare trist, a inceput sa miaune dupa ce am trecut eu pe langa o masina , m-am tot uitat in jur dar nu l-am vazut, cand m-am intors isi scosese capul si venea spre mine ;) ... asta da instinct de conservare !! a mancat lapte, mancare de P de la pranz, s-a instalat in cutia LR ;) si doarme ca un pasha. se scarpina tare mult asa ca dupa amiaza ne vom ocupa si de miscatorii din dotare[ ;) ]. P e tare fericit, noi de cand nu mai avem catelul mergeam in mod regulat sa hranim niste bagaboante de pisici de la bloc... acu deh avem si noi pisika noastra:) . ii intindfea papucul sa il linga asa cum face o hotzomana batrana de pisika :) .
o zi buna va doresc !
D
ruxandra_sb spune:
Acs, noi suntem undeva pe Valea Prahovei. Si da, sunt poze si din Piatra Mare, unde-au fost Matei cu tati in excursie.. au urcat pe la 7 scari si-au ajuns la cabana. Apoi mai avem poze cu tati si nepoatele tot din Piatra Mare, inspre cascada Tamina; la care nu am ajuns inca. Poate reusim intr-un w-e viitor sau la anul. Si ultimele sunt de la poalele Pietrei Craiului.. un loc parca desprins din povesti.
Valeu Roxanica ca bine le mai zici.. la tine incep maine ultimele 3 luni. La noi deja se indreapta vertiginos spre 2..
Shoshika.. cu cititul pe net.. cateodata prea multa informatie, nefiltrata de o pregatire medicala, poate face mai mult rau.. si in sensul ca te sperii. Noi nu am experimentat inca laringita, dar din ce-ai povestit eu zic c-ati primit tratament rapid si prompt, si ca Tudor e pe drumul cel bun.
Off Ktrinel, deci e bronsiolita . A cules si Matei una pe la 2 ani; nu au fost probleme majore. Multa sanatate. Si eu votez pt seringa de la Nurofen... dar ai mei, pana acum, nu scuipau afara. Chiar deveneau intelegatori si se obisnuiau. Am inteles ca, conteaza f mult, sa fii calma, sigura pe tine si -mai ales- hotarata. In sensul ca daca Julia simte ca tu esti convinsa ca-si va lua medicamentul.. atunci il va si lua.
Dia, asa cum o stiu eu pe Oana.. zic c-o sa-i placa la gradinita. Copiii, joaca.. poate mai putin partea cu mancarea .. da si aici functioneaza imitatia.
Ups, Asiza.. si voi va pregatiti de gradi? Ati gasit-o deja?
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
mamaana spune:
roxanica ma faci sa rosesc - nu mai sunt de loc tanara, desi asa ma simt, in doua saptamani mai pun 1 an peste 40
pe fete le-am botezat aici anul trecut, iar acum in ro am facut o slujba de increstiare cu nasii nostri de cununie care sunt si nasii lui tudor si au vrut sa fie si nasii fetitelor; asa ca acum ele au doua perechi de nasi
fetelor s-au jucat toti 3 asa de frumos aseara, fetele se urcau pe masa din family room (nu e inalta) si apoi sareau in brate la Tudor - nici nu prindea una bine ca sarea si cealalta; de abia le-am luat la culcare
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Teutz Pentru ca suntem deja pe data de 19, iar maine seara nu stiu daca voi avea timp sa intru pe forum, dau si eu de pe acum o atentie, o maslina, ca implinesc 32 de ani. Asa ca, pe parcursul zilei va rog sa va serviti cu ce va doreste inimioara: Va pup dulce pe toate si va urez noapte buna! Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006) |
la multi ani Teutz !!!
roxanica2006 spune:
hai ca m-am pus pe-un plans, din ala cu mucii innodati sub barbie, m-am aspirat urgent cu batista bebelusului (gluma!! ) si am revenit !
Ktrinel, sanatate Juliei! Asa e si David, nici nu mi-am dat seama ca avea febra 40, l-am prins de manutze sa nu se arunce in cap si avea mainile reci gheata, asa am realizat ca e groasa treaba.
Soshika, sanatate lui Tudorica!
Daphna, tu cum mai stai cu sanatatea??
Ruxandra, aaaa, deci voi v-ati mutat la munte, casa mea de vara e la ..munte! Am crezut ca a fost doar un w-e. Oricum e sanatate curata, cred ca e la fel de greu ca acasa, dar in cadrul ala superb parca parca devine totul mai placut, pana si rutina zilnica. Va admir ca fie vara , fie iarna, faceti mereu calatorii, cu casa si copiii-n spinare, de fapt asta e placerea vietii, cu asta ramanem in timp, cu locurile frumoase pe care le-am vizitat si unde ne-am simtit bine. Asta mi se pare modul perfect de a-ti petrece timpul si de a savura viata la cote maxime!
teutz, si noi ne uitam cun sfintenie la filmuletele si pozele cu prietenele noastre, e un moment sacru, inca nu s-a obisnuit david cu ideea ca fetele au plecat. daca mai vede o fetitza cu role prin parc , alearga intr-o suflare strigand "Iuiaaaaaaaaaaaaaa!!". Si nici nu ne-am gasit prieteni noi...doar asa parteneri de joaca.
Yagmur, vacanta placuta!!!
Leylaaaaaaaaa, salutare!! Sinaia, Antalya??Pi unde??
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
iulia-stefy spune:
Salut!
M-am intors si eu de la job, am hranit domnisoara si am culcat-o. A venit cu tati sa ma i-a de la serviciu si asa m-a mai iubit pe drum....
LA MULTI ANI TEUTZ!
Roxana, Ruxandra, multumesc pentru raspunsuri.
mamaana, multa sanatate la domnisoare. Si noi tot cu aspiratorul zilele astea, dar scapam de ei. Si eu ma bucur din acelasi motiv, nu are febra. De muci scapam noi.
Ruxandra, am vazut pozele. Ce frumosi sunteti....Sa va fie de bine plimbarile.
aka, si la fina mea la gradi au TV si eu n-am vrut s-o duc acolo. La TV daca sa vrea, o pot tine si acasa. Acolo am dus-o sa invete ceva, sa socializeze, sa se joace. Eu consider, pe zi ce trece din ce in ce mai mult, ca timpul petrecut la TV e cam timp pierdut, in mare masura. Sunt putine programe interesante, ce merita vazute. Eu daca ma uit ma uit pe Discovery... sau ceva de genul asta. Asta e doar parerea mea.
Daca tie nu ti se pare ok, eu zic ca e mai bine sa faci ceva. Cris te va simti si nu va fi bine. Daca nu e ok.... pa, alta. Stefy aici se duce la doamne si se lipeste de ele.... Au la o grupa de 25 de copii 4 infiermiere si o asistenta.... deci la masa are cine sa-i ajute. Insa cred ca i-au pus si lingurita in mana, ca dupa vreo 2 zile de cresa, deja a inceput sa ceara sa manace singura. Acolo a invatat multe lucruri. Eu in principiu sunt multumita. Cu tartinele cu unt de dimineata.... nici eu nu-s incantata. Micul dejun eu i-l dau acasa. Sper sa fie bine si nu doar aparente.
Asteptam vesti de la voi. Sa dea DD sa iei decizia corecta si sa faci ce e mai bine pentru Cris.
shoshika, si Stefy a avut laringita. Nu stiu cum a fost la voi, dar noi cand am ajuns cu ea la spital, aproape ca nu mai respira. Am tras atunci o spaima.... La noi am facut aerosoli cu Dexametasone si ACC si injectabil Ampiplus si Dexa. Si antitermince, ca avea si febra. Dupa vreo 3 zile a inceput o tuse... de am zis ca nu mai scapa de ea. A durat vreo doua saptamani pina s-a dus.
Nu te agita, ca daca a fost bine pina aici, nu are ce sa se mai intample de aici incolo. Si Stefy a plans la inceput la aerosoli, dar acum isi face singura. Vezi ca o sa-i desfunde si nasul.... Sunt sigura ca o sa te descurci. Nu te subestima. Cand e vorba de puiul tau poti orice. Capul sus. Sa-ti dea DD multa rabdare
Multa sanatate lui Tudor. sa-i treaca repede.
Ktrinel, multa sanatate Juliei. sa-i treaca repede. Si Stefy e la fel. Avea 40 si alerga pe hol prin spital, de nu ma credea nimeni ca are febra. Doar obrajii o tradau, ca erau foarte rosii. In rest... Nu stiu de unde au atata energie. Am avut si eu 39 acum vreo 2 luni si eram lata.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
danita spune:
teutz, draga mea , iti dorim LA MULTI ANI , sanatate ( "ca e buna toate" citat din P ) sa fiti sanatosi cu totii si sa aveti parte de vise implinite !
raluca_u mare si gras !!
D