am si eu o problema, daca imi poate da cineva un sfat. fratele meu a divortat de cateva luni, i-a venit acasa si hotararea de divort si nu cred ca are timbrul acela sau stampila care confirma decizia irevocabila. insa acum trebuie sa isi schimbe buletinul(numele lui a ramas acelasi, insa nu mai locuieste la aceeasi adresa cu fosta lui sotie, evident) si nu stie exact ce acte ii trebuie, ce formalitati sunt de urmat ca sa revina la vechea adresa, respectiv la adresa parintilor nostri.
daca este cineva care a trecut prin asa ceva si poate sa dea niste sugestii sau sa explice cum se procedeaza...ar fi de mare ajutor...multumesc anticipat.
Dat fiind faptul ca e un caz clasic de sot care nu a adaugat/adoptat numele de familie al sotiei, actele necesare preschimbarii actului de identitate sunt cele de www.evidentapersoanelor.ro/index.php?pag=carte_de_identitate" target="_blank">aici. Hotararea definitiva de desfacere a casatoriei i-ar fi fost necesara numai daca aceasta dispunea schimbarea numelui sotului.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Ce mi- a trebuit mie in iulie:
- CI-ul vechi (atentie sa aiba stampila pe poza) sau pass-ul : copie + original
- actul de spatiu copie + original
- certificat de nastere copie + original
- certificat nastere copi copie + original
- certificat casatorie sau hotarire def. de divort (ramasa definitiva si irevocabila) copie + original
- 1 timbru fiscal 1 leu
- la politie mai plateste o taxa de 7 lei si se face poza.
Dureaza 3 sapt. eliberarea unei CI noi.