Boston, tips and infos
Eu plec la Boston cu fetita mea de 14 luni la inceputul lui septembrie. ma cam terifiaza gandul ca merg acolo singura cu ea, 10 zile... mergem la un spital, la Children`s Hospital, dar nu stiu pe nimeni acolo. si mi-e cam frica. eu vb f bine engleza, nu-i problema. imi fac probleme legat de :
cazarea, e fff scumpa dpdv meu. 199$/noapte. e drept, am ales hotelul cel mai apropiat de spital, ca sa nu orbecai ca eu si la 1 strada distanta cred ca o sa ma pierd pana la destinatie...e ok pretul? si asta e cu discount pt ca mergem la spital...
taxiul. e scump?
cam cati bani imi trebuie in SUA, in medie zilnic pt ca sa ma descurc? nimic exagerat, doar sa-mi iau ceva de mancare, eventual i haina mai groasa Soniei daca se face frig si n-am... mi s-a spus de la spital ca in jur de 30-40 $ pe zi. e ok? pt urgente cam cat sa iau in plus?
atitudinea fata de un strain debusolat e prietenoasa? sau mai bine tac si orbecai pana gasesc ce caut? eu sunt fff friendly de felul meu, socializez usor si cu oricine, da mi-e sa nu fiu pushy...
in aeroport, la security check, e chiar asa de strict, sau doar pe site e pus ca sa te sperie? pot sa-i iau apa si lapte praf, borcanele ? cat sa-mi ajunga pana la destinatie? adica vreo 4-6 borcane si o cutie de apa Humana si 1 cutie lapte, vreo 5-6 biscuiti, cam 4 bibe goale...
vs multumesc anticipat, sper sa fiu eu speriata aiurea... cu ea am mai calatorit, pana la munchen, am mers tot singure pana acolo, dar nu sunt decat 2 ore...
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
Raspunsuri
kay spune:
nimeni la boston? nimeni in america? nu stie nimeni sa-mi zica ce si cum?
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
www.helpsonia.com
povestea Soniei
danielag spune:
Kay, incearca sa pui intrebari si la subiectul fetelor din America. Probabil n-au vazut ca ai scris aici.
Drum bun si multa, multa sanatate!!
Daniela
miereamara spune:
Kay, o sa incerc sa-ti raspund eu, cu mentiunea ca nu locuiesc in Boston si in America sunt diferente foarte mari de la o zona la alta.
Cazarea mi se pare scumpa, cred ca ai putea sa-ti gasesti un motel mai ieftin, cam la 100-120 de dolari pe noapte. Incearca peOrbitz sau Expedia sau alte motoare de cautare de genul acesta:
http://www.orbitz.com/App/SubmitQuickSearch?OSC=Il8PkNus1W!-1902405447!183214143!7001!-1&z=6655&r=i
http://www.expedia.com/daily/hotels/default.asp
In mod normal spitalul ar trebui sa aiba ceva modalitati de cazare mai ieftine pt parintii copiilor internati acolo, sunt case speciale operate de voluntari, cel putin la spitalul unde lucrez eu avem asa ceva.
Taxiul sa stii ca este destul de scump.
Mancarea este ieftina, cred ca in jur de 30-40 pe zi sunt de ajuns. Hainele sunt ieftine, mai ales dc nimeresti si vreo reducere, iar cele de copii sunt chiar f ieftine.
Lumea este prietenoasa si te ajuta, nu ezita sa ceri ajutorul dc ai nevoie, mai ales de la cei din spital.
In aeroport tb sa respecti exact cerintele de securitate si cele ale companiei aeriene. Nu stiu exact cu ce ai voie in conditiile in care calatoresti cu un copil mic. Ramane sa te interesezi exact, dar nu cred ca sunt in stare sa lase un copil mic fara mancare... In cel mai rau caz daca ai ceva in plus, se arunca.
Era aici pe forum o mamica, Nana Motoc?! sper sa nu vorbesc prostii, care a mers in US cu copilasul (Andrei) pe o operatie, poate ea e mai in masura sa iti dea informatii.
edit: uite am gasit subiecul ei, se pare ca si ea tot la Boston a mers
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112396&whichpage=1
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
lai spune:
Kay, multa sanatate Soniei!
Eu nu locuiesc in Boston, dar am mai fost acolo si incerc sa-ti raspund in mare cam ce ma pricep:
- Taxiul e scump. In Boston comparativ cu alte orase americane e ok transportul in comun (au T-ul - un fel de metrou), dar comparativ cu Europa nu, in sensul ca sunt totusi destul de multe zone unde nu poti ajunge usor (sau deloc) cu transportul in comun. Daca tu conduci si ai curaj intr-un loc nou, ar fi o optiune sa inchiriezi o masina (dar in Boston nu este tocmai usor de condus pentru cineva care nu cunoaste orasul).
- La aeroport nu stiu daca au reguli speciale pt. bb (poate iti scriu alte fete care au calatorit cu bb) dar altfel da regulile sunt stricte cu privire la transportul lichidelor in bagajul de mana - nu accepta recipiente mai mari de 100 ml fiecare si trebuie puse toate intr-o punga de plastic transparenta cu 'fermoar' de plastic; de asemenea nu ai voie la bagajul de mana cu obiecte ascutite gen forfecuta de unghii, cutit.
- Hotelurile in Boston sunt scumpe; acum probabil poti gasi si cu mai putin de 199$, dar daca prioritatea ta e sa fie langa spital, atunci si optiunile sunt mai limitate
- Americanii in general sunt prietenosi si faptul ca vorbesti bine engleza te va ajuta foarte mult; nu e cazul sa 'taci si sa orbecai pana gasesti ce cauti'.
Multa bafta si multa sanatate!
Lai
lai spune:
Miere, am scris in acelasi timp
Kay, incearca si www.tripadvisor.com pt. info re: cazare.
Lai
kay spune:
multumuesc mult pt raspunsuri
despre cazare, se aplica o reducere pt ca e pacient al spitalului. am intrat pe site-ul lor si am gasit cazare recomandata de ei, dar alea mai ieftine (20-90 $) erau pt long stay unele, altele pt transplantati, altele nu accepta copii sub 6 ani, altele pt baieti etc... asa ca nici o sansa. plus ca sunt la mile distanta, cand eu, nestiind cu ce se mananca America si vizionand prea multe Discovery Crime Night, fac pe mine de frica. odata ce o sa fi vazut cum sta treaba, sigur o sa ma orientez mai bine. mai ales ca acum stam 8 zile, iar la operatie tb sa stam 6 saptamani. atunci o sa am nevoie de un pret bun. au si apartamente de inchiriat, cu 3.500 $ pe luna... enorm, parerea mea.
Sonia
www.helpsonia.com
povestea Soniei
josefine spune:
cauta si pe hotwire.com
am gasit de la $53 in sus, poate te ajuta fetele care cunosc mai bine boston-ul sa alegi o zona, pentru ca nu stiu care e mai aproape de spital.
multa sanatate!
Ramona J spune:
M-am uitat pe Tripadvisor la hoteluri pentru inceputul lui septembrie. Cam toate sint de la $150 in sus. Daca asta e recomandat de spital si e aproape, mai bine lasa-l asa.
Cred ca $30-40 ar fi un minim necesar. Daca poti ia $100 pentru fiecare zi, in caz ca se ivesc cheltuieli in plus.
Multa sanatate micutei Sonia si succes la Boston.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
kay spune:
multumesc mult pt timpul vostru !
eu maine am interviu pt viza, am un dosar de ma cocoseaza cand il ridic... mi-am scos hainele de duminica si palaria buna, parfumul ala bun si pantofii sunt mai lustruiti ca pt mos Nicolae asa ca dama bine mi-s !
am rezervat locul la hotel, daca am ok-ul de viza, imi iau si biletele maine si transfer si banii la spital. si gata ! eu intre timp plec si la munchen, asa ca sunt calare saptamanile astea...
vroiam sa mai intreb ce mananca bb-ii vostri. borcane ma gandeam. sonia nu manaca nepasat, mesteca la un bob de orez de parca ii dau pietre... am vazut ca exista ceva GERBER, sunt ok? o sa intreb si la topicul America asta.
imi mai amintesc si mai zic. acum fug la nani, sa n-am cearcane maine la americani
Sonia
www.helpsonia.com
povestea Soniei
miereamara spune:
Kay, bafta maine la interviu! Sanatate multa Soniei si sa dea Domnul sa fie bine totul!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aydan