Cum reduceti disconfortul la menstruatie?
Am citit cateva postari referitoare la sindromul premenstrual - in ultima vreme ma confrunt si cu asta. Dar si in primele zile de menstruatie ma simt ingrozitor, ceea ce-mi afecteaza vizibil viata personala si profesionala.
Ma refer la balonari, dureri abdominale si ale sanilor, dureri crunte de picioare si de cap (nici nu stiu ce nu ma doare...), stare de oboseala pana la senzatia de lesin, nervozitate, iritabilitate.
In rest, ciclu normal, regulat, rareori abundent, dar chinuitor rau de tot.
Asa ca va rog, daca stiti metode - de oricare - pt a reduce disconfortul la menstruatie (sau inainte de...), spuneti-mi si mie.
Pot fi sfaturi medicale, dar si tratamente naturiste, ceaiuri, gimnastica, orice ati incercat si stiti ca ajuta.
Va multumesc!
Raspunsuri
Delidana spune:
Inainte sa iau pilule ma confruntam si eu cu toata gama de neplaceri descrise de tine. In prima zi cel putin, era groaznic, citeva ore nu ma puteam ridica din pat. Dupa ce am inceput sa iau pilule a fost infinit mai bine, durerile s-au ameliorat considerabil. Am observat ca si miscarea ma ajuta foarte mult, mersul pe jos, chiar si sportul (si nici nu mai e asa abundent), orice numai sa nu zac in pat. Mi-e mai bine si cind beau multa apa sau ceai cald, insa uneori e nevoie sa iau si calmante, nu ca m-ar durea asa ca inainte dar deh, acuma vreau sa nu ma mai doara deloc.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
chiccutza spune:
eu am luat buscofen si am inceput sa ma simt mai bine.
pana sa iau nu reuseam nici sa ma ridic din pat.
MAMA DE FEDE SI DANI
maraki spune:
Eu iau Ibuprofen ( nurofen ) dar din ala mai puternic de 400 mg
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Annie80 spune:
poate suna aiurea, dar ai vre-un animal de casa? intreb doar de curiozitate!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
klato spune:
Din experienta mea, ceai de coada soricelului + galbenele (esentiala fiind coada soricelului). O cana sau doua inainte de menstruatie si iti ia durerea cu mana. Nu numai durerea ci si toate celelalte simptome enervante. Garantat!
Sau anticonceptionale :-)
mihaela_80 spune:
Sport toata luna, mai intens cu 4-5 zile inainte de ciclu, si caldura locala (buiota cu apa calda sau plasturi de incalzit de la farmacie) fac minuni.
Mergi la doctor sa vada daca nu ai cumva endometrioza. A, si f importani sunt acizii grasi esentiali, omega 3 si 6, gasesti capsule la farmacie sau la plafar, luate una pe zi tot timpul.
Sunt f bune si calmantele sub forma de supozitoare, de ex Piafen, ca sa nu-ti incarci prea tare stomacul.
ruxandra_sb spune:
si eu am observat ca in perioadele mai sportive si durerea e mult mai mica.. spre deloc.
apoi, daca chiar nu se poate fara => un antiinflamator+analgezic gen ibuprofen (Nurofen)
dupa nasterea lui bb1 durerea aproape c-a disparut; dupa bb2 e asa si asa.. de multe ori nu tb sa iau nimic
inainte de nasteri era -de cele mai multe ori- crunt; si nu am endometrioza.
Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)
crinuta spune:
Iti recomand Feminin Herbal Complex de la GNLD. Se rezolva problema.
Produsul il gasesti doar prin distribuitori, nu in farmacii.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Anca Wish spune:
Eu aveam niste dureri, de ma trezam tipand de durere, iar pe strada can ma apuca, ma aezam pe unde nimeream. Stari de voma, ameteli, diaree, dureri cumplite de burta si de picioare - cam astea erau starile in primele 2 zile.
Acum iau, cu cateva zile inainte sa-mi vine, flamexin. Este antiinflamator si nu stiu ce face el acolo, dar mi-e mult mai bine.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore