Tenis la 5 ani

Tenis la 5 ani | Autor: l_carmen2003

Link direct la acest mesaj

M-a sunat un prieten sa imi spuna ca se organizeaza din septembrie o noua serie la tenis, pentru copii cu varste de 5-6 ani. Si daca vreau un loc.
Eu, adevarul e ca, i-am luat copilului o racheta Head pentru 4 - 6 ani, insa stau si ma gandesc daca tenisul e recomandat pentru varsta asta. deoarece copilul ar avea la prima sedinta 5 ani si 2 saptamani si 117 cm, adica inaltut pentru varsta lui.
Ce stiti despre asta? Fiind ca intuitia ma indeamna la prudenta si nu stiu ce sa fac si ar fi bine sa raspund in timp util.

Merci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Prudenta??
La ce te referi?

In afara ca-i disciplineaza, ca orice sport, de altfel, nu vad nici o problema.
Daca te ajuta cu ceva, al meu merge la tenis dinainte de a fi implinit 5 ani!

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

tenisul predispune la niste probleme articulare. evident, nu toti copiii fac, dar nu solicita organismul in mod egal.
daca nu te intereseaza performanta si vrei doar asa un sport, mai lasa-l vreo 2-3 ani. dar sa nu eviti tenisul, e unul din cele mai frumoase sporturi.
o spune cineva pentru care cea mai mare pedeapsa era in copilarie sa nu ma lase la antrenament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fiul meu a inceput tenisul anul trecut in septembrie cand avea 6 ani si jumatate, merge de doua ori pe saptamana. Antrenorul spunea ca din experienta lui, ar fi ideal ca baietii sa inceapa acest sport dupa varsta de 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutza78 spune:

Si eu am vrut sa-mi dau baietelul la tenis ( 4 ani ) vara aceasta, dar cineva mi-a spus ca nu este indicat de la aceasta varsta deoarece copilul se dezvolta unilateral. asa ca am renuntat pt o perioada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

e posibil si de la un an
http://www.jansilvatennis.com/bio.html
nu stiu, as incepe cel mult cursuri de propedeutica in ale tenisului, iar de la 8 ani incolo tenisul propriu-zis

Felix (3 ani si 8 luni) Bendis (1 an si 9 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussette spune:

buna, imi ziceti si mie unde faceti voi tenis? Al meu are 6 ani jumatate si a mers in vara asta 2 saptamani la Lia Manoliu dupa care nu l-am mai lasat pt ca efectiv mi se parea ca pierde vremea (poate si profesorul era de vina)- sigur ca nu ma stept sa invete sa joace in 2 saptamani dar mi s-a parut ca lua prea multe pauze si pierdea jumatate din timp cu incalzirea

mussette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:

tenisul predispune la niste probleme articulare. evident, nu toti copiii fac, dar nu solicita organismul in mod egal.
daca nu te intereseaza performanta si vrei doar asa un sport, mai lasa-l vreo 2-3 ani. dar sa nu eviti tenisul, e unul din cele mai frumoase sporturi.
o spune cineva pentru care cea mai mare pedeapsa era in copilarie sa nu ma lase la antrenament
Citat:

Ai putea sa detaliezi putin?
- cam la ce fel de probleme articulare ne putem astepta
- nu sunt prvazute obligatoriu in antrenamentul pentru tenis si exercitii comlementare? Sau nu toti antrenorii le fac?
- pe tine cum te-a influentat - din punct de vedere fizic?

alice

Mergi la inceput