Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(68)
Raspunsuri - Pagina 19
simona_1402 spune:
Diana, eu zic ca ma simt nitel mai bine, contractii am f rar acuma, gynipralul sa traiasca, desi imi da reactii adverse, sunt ametita rau o ora-doua dupa ce il iau, bine ca nu am palpitatii. Spre rusinea mea, dupa atata experienta, inca nu stiu sa deosebesc contractiile BH de celelalte pentru ca la mine nu au fost niciodata dureroase. Cred ca e mai periculos asa, ca, daca nu doare, nu iti dai seama ca e ceva in neregula. Am avut ceva contrctii mai urate dupa cerclaj, in aceeasi zi, culmea e ca nici macar alea nu au durut, dar prea s-a agitat medicul de garda si mi-a facut tot felul de injectii, nici nu stiu ce a pus acolo.
Bocanila s-a mai linistit, in sensul ca nu ma mai loveste asa des in col, in rest tot vioi este. Daca pun un obiect pe burtica, in locul in care loveste, il arunca de acolo.
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
25+ 
diana21 spune:
Simo, si bebele meu e super agitat, il simt aproape tot timpul si eu cred ca si asta poate duce la contractii BH. Sincer, eu data trecuta nu am avut deloc contractii, iar Ianca era atat de cumintica, incat ma baga mereu in sperieti. Misca putin si loviturile erau usoare, era tare delicata. De multe ori intram in panica si imi amintesc ca doar doua chestii o faceau mai miscareata: sucul de portocale si calculatorul. Asa ca fostii mei colegi se trezeau cu mine la birou, mergeam special sa stau putin pe net (nu aveam net acasa) pt ca era singura metoda sa o fac pe domnisoara sa dea din picioruse
! Acum e fix invers, de aia ma gandesc ca or avea legatura contractiile astea cu activitatea lui bebe.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
27+
Asa creste bebe
simona_1402 spune:
Si mie mi-a zis doctora ca e posibil sa am contractii ale uterului ca reactie la hiperactivitatea BBlului, important este sa limitam cat mai mult reactia. Mi-a dat cate jumatate de gynipral dimineata si seara si 4 utrogestan pe zi. In spital am avut mai mult, dar doca mea este de parere ca doza maxima - 6 - e doza de soc si nu e f recomandata asa, cu caracter preventiv, ca ar ataca cumva ficatul. Trebuie sa ma mai documentez aici. Ca de fapt singurele gravidute cu recomandare de 6 pe zi ar fi gravidutele prin FIV
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
25+ 
diana21 spune:
Simo, dar inainte sa-ti dea Gynipral te-a intrebat daca e totul ok cu inima, cu tensiunea, etc? Ca ma gandesc ca mie nu mi-a dat pt ca am o aritmie la inima, niste extrasistole ventriculare si tensiunea mica. Probail ca mi-ar face rau, nu? Oricum, ma gandesc ca in caz de ceva, daca nu imi trec contractiile cu no-spa si scobutil, sa iau si eu macar jumatate dimineata, le am in geanta, oricum
!
Ieri am avut mai multe decat de obicei si au inceput sa fie putin mai deranjante decat inainte, dar e si uterul mai mare si e normal ca discomfortul sa creasca, zic eu. Azi vad ca sunt ok. Of, si nu mai trece canicula asta, fir-ar sa fie, ca si asta e o cauza, eu nu reusesc sa beau mai mult de 1,5 l de apa pe zi. Au pus fetele de la sept-oct un articol interesant despre nasterea prematura si acolo scrie ca si lipsa apei din organism duce la contractii.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
27+
Asa creste bebe
simona_1402 spune:
Diana, nu stiu exact ce sa iti raspund. Tensiune mica am si eu. Doca a evitat pana acum sa imi dea gynipral, e impotriva medicatiilor preventive (nici cerclaj preventiv nu a vrut sa imi faca). Totusi jumatate de pastila (de doua ori pe zi) e o doza f mica. Pe prospect, la modul de administrare, sunt trecute 4-8 comprimate pe zi.
Din experienta mea contractiile nu sunt de neglijat. Contractiile BH nu ar trebui sa fie asa dese, sau ca reactie la efort, chiar si f usor. La mine apareau si daca ma aplecam sau urcam cateva scari, sau la mersul pe jos.
Simona, mamica lui
Radu (3 dec 1997),
25+ 
BraveGirl spune:
Diana- eu tot ma chinui cu mr.H. Am niste dureri care ma inhiba sa mai ma duc la toaleta. Dar azi am zis ca trebuie neaparat sa ies pt ca nu mai are loc bebelina. Am o burta imensa si ma si doare.
Si eu am tahicardie si tensiunea mica. Am fost urmarita indeaproape in spital ca sa vedem daca suport gynipralul. Imi scazuse tensiunea de se chinuiau cateva minute bune sa mi-o ia. Acum s-a mai obisnuit organismul, dar tot imi da palpitatii, vertij, chiar stari de voma. Sunt zile in care nu pot lua doaza recomandata. Iau mai putin pt ca simt ca-mi sare inima din piept.
Am aflat si eu de tragedia cu bebe Darius, dar prefer sa stau deoparte de astfel de subiecte pt ca nu ma pot opri din plans si nu-mi face bine.
==========
Corina
24+ 
My baby
Albumul meu
anca_27 spune:
Hello fetele, n-am mai intrat de secole, v-am mai citit din cand in cand. Vreau si eu sa intru in contul comun sa vad pozici cu burtici, cum fac?
Noi suntem bine, bebelina misca una-ntr-una, chiar ma-ntreb, misca si-n somn? Si cand stau pe fund sau in picioare ma loveste inspre vezica, la-nceput fugeam la baie credeam ca tb sa urinez, acum m-am mai obisnuit. Cand stau intinsa o simte si daddy insa ma feresc sa stau prea mult pe spate sa nu preseze pe artera.
Fetele cu constipatia, eu reusesc cu struguri negrii, mananc seara si dimineata pe stomacul gol si-apai tine-te nenica, ma golesc tot.
Sunteti niste gravidutze dulci, v-am pupacit, o duminica frumoasa mai departe!
Puteti pune caruciorul la lista.
22+
Sara
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
babyzapi spune:
Buna gravidutze dragi!
Eu sunt tareeeeee bine dispusa azi, desi aparent nu am nici-un motiv. Am visat ca ma pregateam sa nasc, mi se rupsese si apa si eram asa speriata si terifiata de parca ma pregateam de ghilotina:))
DEA honey fii linistita in privinta bebelinei tale scumpici si dragi ca e bine sanatoasa si voioasa ca si mama ei, dar mai vrea si ea putina intimitate din cand in cand si se misca mai usor ca sa nu mai sti tu toate alea :))) L-am avut pe acelasi Mr H ca si tine, nenea herpes cel bubos care-mi zgaltaia chiloteii...ce mai m-ai facut sa rad:)) ah! si despre frumusetea mea din poze...sunt doar tare fotogenica si am si un aparat foto bun :))) te pupic dulce si nu o stresa pe bebelina da?
CRISS te resimti dupa petrecere iubita? hai ca-ti imprumut si tie socrii mei in special pe soacra. Azi ne-am plimbat singure prin imprejurimi si ne-am dat un pic la barfa, asa cu franceza mea de balta :)))
LA MULTI ANI FERICITI, sa fii sanatoasa si iubita in continuare, sa ai parte numai de bucurii si un bebe sanatos si papacios.
Drum bun si distractie placuta la Olanesti!
MANUMANU welcome la odiseea noastra. Sa ai o sarcina usoara pana la termen si sa te bucuri de puiutul ce-o sa vina!
Mey fetelor....nu vreau sa par o egoista sau lipsita de suflet sau cum mai vreti voi sa ziceti, dar de ce cititi lucruri care stiti ca va fac sa va simtiti rau?...mai ales ca suntem de 3 ori mai sensibile in perioada asta...eu una nu mai citesc deloc ce se intampla la alte odisei pt ca atunci cand citesc ceva de rau pe langa faptul ca plang fara oprire mai sunt si bantuita noptile de cosmaruri. Acum ma zgandare pe creier sa intru sa citesc si eu... Sper sa nu mi-o luati in nume de rau...
Va pupic dulce pe toate.
Babyzapi
fericita 26+ cu
Rafael Nicolas 
Primul nostru 
Otiliav spune:
Anca_27, ti-am trimis mail pentru ca PM nu ai activat.
Corina, eu credeam ca iti creste tensiunea de la ginipral. Se dozeaza cumva in functie de greutatea pacientei, ma gandesc si eu ca tu esti tare slabuta.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
24+
Pozele noastre,
BraveGirl spune:
Otilia- presupun ca nu se dozeaza in functie de kg. La spital in perfuzie se pune picaturi/minut. In functie de cum suporti. La mine au fost la inceput 8picaturi, apoi 6. Acasa iau comprimate de 0,5 mg. De 2 ori pe zi iau cate un comprimat si de 2 ori cate jumatate.
==========
Corina
24+ 
My baby
Albumul meu