Strigator la cer
Raspunsuri - Pagina 2
Lorenyy spune:
Vedeti voi fetelor,toata lumea are griji,probleme,deja s-a ajuns ca omului sa nu-i mai pese ce se intampla"in gradina vecinului",lumea se inchina,vorbeste,blesteama si merg mai departe la grijile lor.La inceput a fost sesizata politia,medicul de familie,saraca doctorita ce sa faca de una singura?Maica-mea nu vrea sa se complice,mai mult locuieste singura,tatal meu in marea parte timpului locuind si el in State,a ajuns saraca sa-i fie teama oarecum sa-i mai salute,am scris i inainte,vecinii sunt foarte violenti,traiesc ca in Evul Mediu,intr-o mizerie crunta,nimeni nu lucreaza,nu pot sa-mi dau seama din ce traiesc.Cateodata ma gandesc ca ar fi bine ca acesti copii sa fie adoptati de o familie,cineva care intr-adevar sa aiba grija de ei,dar pana la urma,cine credeti ca s-ar baga intr-o astfel de situatie?
chiriuc spune:
E ingrozitor ce spui tu, daca ar fi adevarat.Dar esti sigura ca e adevarat?Adica, mama ta de unde stie?Fata aceea nu a avut nici un iubit sau vreun prieten care s-o fi lasat insarcinata si apoi sa o paraseasca?Cati ani au copii?Cred ca ar trebui sa fi sigura ca ceea ce spui e adevarat, si apoi sa sesizezi Protectia copilului, printr-o scrisoare.Spui ca mamei tale i-ar fi teama sa se implice...Poti trimite o scrisoare anonima,dar daca scrisoarea nu va fi semnata de nimeni, s-ar putea sa nu o ia in considerare...Hm,dificila chestie...Poti trimite scrisoarea in numele vreunei rude de-ale tale care nu locuieste in bloc cu ei, dar acum se pune intrebarea daca avem dreptul sa ne folosim de altcineva, doar pt ca noua ne e teama sa ne asumam responsabilitatea unui asemenea gest...Tu ce crezi?Vezi vreo solutie?
IonescuOana spune:
Dar cu presa nu s-ar putea face nimic? Au fost cateva cazuri, de la tara ce-i drept, unde familiii care abuzau copiii (ii tineau in cusca sau cam asa ceva) au fost reclamate la Acasa Tv si Antena 1 si apoi au fost filmate, cei de la televiziuni sesizand apoi Protectia Copilului care de frica publicitatii s-a miscat totusi si i-a decazut din drepturi pe criminalii care chinuiau copii.
Saraca mama ta, trebuie sa indure singura povara acestor netrebnici care vrand-nevrand ii intuneca viata, chiar numai prin simpla lor prezenta in vecinatatea dansei... oare daca ar sesiza cateva televiziuni fara sa-si decline identitatea (sau sub protectia anonimatului) s-ar rezolva ceva, ce parere ai?
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!
Clover spune:
Nu mi-e clar de ce saraca doctorita nu poate face nimic. De ce un doctor nu poate sesiza Protectia Copilului?
grodear spune:
E plin de ciudati si de ciudatenii. Nu stiu ce ar trebui facut in astfel de situatii.
Dar la intrebarea "ce le vom spune copiilor?", mai devreme sau mai tarziu vor afla despre genul asta de situatii. Ideal ar fi sa afle cat mai tarziu.
Ralu- mamica de fetita superba!!!
IonescuOana spune:
Ma gandeam ca daca sunt la al doilea si persevereaza, intr-un an mai apare inca un copil nenorocit pe viata pe langa cei care exista deja... Vai de ei daca nimeni nu spune nimic....
O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!