Am si eu o problema de cadastru. In urma masuratorilor cadastrale facute la casa parintilor, a iesit o suprafata de 310 mp in loc de 400mp cit este trecut in actul de proprietate. Dosarul este blocat la Registrul Cartii Funciare deoarece este necesar ca toti mostenitorii sa dea declaratii notariale ca renunta la diferenta de 90mp. Suntem doi mostenitori: eu si un nepot care are 15 ani. Problema este ca notarul imi spune ca un minor nu poate da declaratii prin care sa renunte la o parte din proprietatea sa iar cei de la Cartea Funciara nu accepta dosarul fara declaratiile tuturor mostenitorilor. Stie cineva ce se poate face in acest caz sau ce lege se refera la o astfel de situatie?
Minorul de 15 ani trebuie sa aiba un tutore.
La aceasta varsta, el are deja capacitate de exercitiu restransa, nu mai este reprezentat in actele civile de acest tutore, dar are nevoie de incuviintarea prealabila a tutorelui si a Autoritatii tutelare pentru o astfel de declaratie.
Dat fiind ca acest act de dispozitie este si in interesul lui, Autoritatea tutelara va aproba acest act de dispozitie (notarul trebuia sa "povesteasca" acest lucru).
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Mi-a fost de mare folos. Pe 23 septembrie s-a finalizat actiunea de obtinere a cadastrului si a cartii funciare.